Τεχνολογικό Hub στη Β. Ιρλανδία δημιουργεί η Asos

Στη δημιουργία ενός νέου τεχνολογικού hub στο Μπέλφαστ προχωρά η online εταιρεία μόδας, Αsos. Το ύψος της επένδυσης αναμένεται να φτάσει τα 14 εκατ. λίρες, ενώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 184 νέες θέσεις εργασίας. Οι προσλήψεις, οι οποίες τον πρώτο χρόνο θα φτάσουν τις 52, έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς ο νέος τεχνολογικός κόμβος της Asos θα πρέπει να είναι έτοιμος να λειτουργήσει από τις αρχές του 2022.

Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής ανάπτυξης του τεχνολογικού τομέα της εταιρείας, που θα υποστηρίξει ακόμα περισσότερα τα σχέδια της Asos για συνεχή ανάπτυξη, ενώ εκτιμάται ότι οι νέες θέσεις εργασίας θα στηρίξουν οικονομικά την περιοχή με 6,5 εκατ. λίρες.

«Ως μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της λιανικής πώλησης στο διαδίκτυο, επενδύουμε συνεχώς στις τεχνολογικές μας δυνατότητες. Ο νέος κόμβος θα μας προσφέρει τεχνογνωσία αιχμής για την υποστήριξη της μελλοντικής ανάπτυξης. Το Μπέλφαστ έχει πλούσιο τεχνολογικό ταλέντο και είμαστε ενθουσιασμένοι που δημιουργούμε μια μόνιμη βάση σε μια τόσο ζωντανή πόλη», δήλωσε ο CEO της Asos, Nick Beighton.

(Πηγή: FashionNetwork)

Σε προ πανδημίας επίπεδα επέστρεψε η L’Oréal το α’ εξάμηνο

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο όμιλος της L’Oréal το α’ εξάμηνο του 2021 καταφέρνοντας να επιστρέψει σε προ πανδημίας επίπεδα, ανακάμπτοντας σε όλες τις περιφερειακές του αγορές, καθώς και σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων.

Ειδικότερα, τα κέρδη του ομίλου ανήλθαν στα 2,6 δισ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και αύξηση 6,6% σε σύγκριση με το α’ εξάμηνο του 2019. Ο τζίρος του ομίλου της L’Oréal σημείωσε αύξηση της τάξεως του 16% φτάνοντας στα 15,2 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας ακόμη και το επίπεδο που είχε καταγραφεί πριν το ξέσπασμα του Covid-19.

Ο Nicolas Hieronimus, Διευθύνων Σύμβουλος της L’Oréal ανέφερε ότι το β’ τρίμηνο ήταν «πολύ δυνατό» με τις πωλήσεις από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο να είναι αυξημένες κατά 30%, φτάνοντας τα 7,6 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία του ισολογισμού έδειξαν ανάπτυξη σε όλες τις δραστηριότητες του ομίλου, ενώ η L’Oréal Luxe, που περιλαμβάνει τα προϊόντα ομορφίας Yves Saint Laurent και Giorgio Armani, σημείωσε πωλήσεις 5,47 δισ. ευρώ, οι οποίες ήταν αυξημένες σχεδόν κατά 25%. (Πηγή:

Στη νέα καμπάνια της Elvive Full Resist πρωταγωνιστεί η Δούκισσα Νομικού

Στη νέα καμπάνια για το λανσάρισμα της σειράς Elvive Full Resist πρωταγωνιστεί η Δούκισσα Νομικού, η οποία συνεχίζει τη συνεργασία της με τη L’Oréal Paris. Για τα γυρίσματα της νέας τηλεοπτικής καμπάνιας της Elvive Full Resist, η Δούκισσα Νομικού βρέθηκε σε μια παραθαλάσσια κατοικία κοντά στον Σχοινιά, με συνεργάτες από το global team της L’Oréal Paris και τον διάσημο φωτογράφο Δημήτρη Σκουλό, ο οποίος ανέλαβε την φωτογράφισή της. Σημειώνεται ότι η τηλεοπτική καμπάνια της Elvive Full Resist της L’Oréal Paris αναμένεται να βγει στον αέρα τις επόμενες μέρες.

Η ολοκληρωμένη σειρά Elvive Full Resist περιλαμβάνει το Elvive Full Resist Σαμπουάν Ενδυνάμωσης για θρέψη του τριχωτού και ενδυνάμωση στα μήκη, το Elvive Full Resist Conditioner, Ενδυνάμωσης για απαλό ξεμπέρδεμα και προστασία των μαλλιών, την Elvive Full Resist Power Mask, μάσκα πολλαπλών χρήσεων για ενδυνάμωση μαλλιών και την Elvive Full Resist Brush Proof Cream για προστασία από το σπάσιμο, το τράβηγμα και την τριβή.

Την Bb.Illuminated Blonde λανσάρει η Bumble and bumble 

Τη νέα σειρά περιποίησης μαλλιών Bb.Illuminated Blonde λανσάρει η Bumble and bumble, η οποία «βοηθά κάθε γυναίκα να αποκτήσει την απόλυτη ξανθιά απόχρωση στα μαλλιά της, προσφέροντας ένα φωτεινό αποτέλεσμα, αφήνοντας τα μαλλιά ενυδατωμένα». Η σειρά περιλαμβάνει Shampoo, Conditioner και Tone Enhancing Leave In προϊόν.

Το brand για να γιορτάσει το λανσάρισμα της νέας σειράς συνεργάστηκε με δύο γυναίκες που χαρακτηρίζονται για την ξανθιά απόχρωση των μαλλιών τους, τη τραγουδίστρια Rileyy Lanez και τη τραγουδίστρια και στιχουργό Kim Petras.

Οι δύο προσωπικότητες προάγουν το μήνυμα του self-expression, είτε μέσω της μουσικής που δημιουργούν είτε μέσω του hairstyle τους. Οι δύο ambassadors Kim και Rileyy σύντομα θα αποκαλύψουν περισσότερα σχετικά με την all-star καμπάνια. Η νέα σειρά Bb.Illuminated Blonde είναι ήδη διαθέσιμη σε όλα τα σημεία πώλησης Bumble and Bumble. Σημειώνεται ότι το brand της Bumble and bumble ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Estée Lauder.

 

Την εξωστρέφεια του κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στηρίζει η Π.Κ.Μ.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕΕ, διοργάνωσαν τη συμμετοχή 25 επιχειρήσεων σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας, τη Munich Fabric Start στο Μόναχο και τη Momad Metropolis στη Μαδρίτη, καθώς επίσης και στη μεγαλύτερη έκθεση μόδας στην Ελλάδα, την Athens Fashion Trade Show.

Συνολικά στις τρεις εκθέσεις συμμετείχαν 25 επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες πραγματοποίησαν εκατοντάδες B2B συναντήσεις, με ξένους και εγχώριους αγοραστές, και οι οποίες είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα τη σύναψη σημαντικών παραγγελιών. Σύμφωνα με τις απόψεις των συμμετεχουσών επιχειρήσεων, η πρωτοβουλία της Π.Κ.Μ να χρηματοδοτήσει για 3η φορά μέσω του ΣΕΠΕΕ τις εκθέσεις, κρίνεται πολύ θετική και εξαιρετικά σημαντική για την υποστήριξη στις προσπάθειές τους για αύξηση των εξαγωγών τους.

Στη Munich Fabric Start από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν οι Altero, Arte Tessuto, DG Print, Dimis, Edward, Fieratex, Minerva, Union 3 Fashion, Κίκης, Τελίδης και Χήρας, στην έκθεση Momad συμμετείχαν οι Axel Accessories, Dione C, Esthe, Minerva και Pinklabel και τέλος, στην Athens Fashion Trade Show συμμετείχαν οι Amma Garments, Fioretti, Loly, Γκάτσιος, Κατρανιας, Καραμπέτσος, Κοτρίδης, Μισχάλης και Τοπάλογλου.