Στον δρόμο της βιωσιμότητας και οι εταιρείες οπτικών

Μετά τις επιτυχείς προσπάθειες του fashion και του beauty να δημιουργήσουν προϊόντα βιολογικά που να προστατεύουν το περιβάλλον, έρχονται τα είδη οπτικών να προστεθούν στα προϊόντα που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Με δεδομένο ότι τα γυαλιά είναι ιδιαίτερα ρυπογόνα, ειδικά όταν είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις, ιδιαίτερα με τη μορφή φυτικών υλικών.

Υλικά όπως το ξύλο, η πέτρα, το κιτρικό οξύ, το καστορέλαιο, το καλαμπόκι, ακόμα και τα φύκια, είναι κάποιοι από τους φυσικούς πόρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βιώσιμων γυαλιών. Τα περισσότερα από αυτά τα υλικά χρησιμοποιούνται σήμερα στη βιομηχανία της μόδας, ειδικά για την κατασκευή παπουτσιών και προϊόντων που παραδοσιακά κατασκευάζονται από δέρμα.

Επίσης, ένα υλικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον τους τελευταίους μήνες για την κατασκευή γυαλιών είναι το ασετάτ, το οποίο είναι βιοδιασπώμενο και κατασκευασμένο από ανανεώσιμους πόρους, αλλά και ο ανακυκλωμένος χάλυβα. Τέλος, ενδιαφέρον είναι το παράδειγμα του brand Eco Eyewear που κατασκεύασε τη σειρά σκελετών Eco Ocean με πλαστικό που συλλέγεται από τον ωκεανό, ανακυκλώνεται και με αυτό δημιουργούνται φιλικοί προς το περιβάλλον σκελετοί γυαλιών.

(Πηγή: FashionNetwork) 

 

To MySizeID έρχεται να… λύσει το πρόβλημα των επιστροφών στα e-shops

Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου λόγω της πανδημίας μπορεί να έχει πολλά πλεονεκτήματα, ωστόσο ένα από τα προβλήματα που δημιουργούν οι αγορές από απόσταση είναι οι επιστροφές ρούχων, καθώς είναι πολύ εύκολο να γίνουν λάθη στα μεγέθη. Σύμφωνα μάλιστα με αναλυτές, προβλέπεται αύξηση 75,2% στις επιστροφές μέσω διαδικτύου στις ΗΠΑ. Επί του παρόντος, το ποσοστών των αγοραστών που αναγκάζονται να επιστρέψουν ρούχα, κατά κύριο λόγο, φτάνει το 50%.

Επιπλέον, πολλοί πελάτες εφαρμόζουν το λεγόμενο bracketing. Αγοράζουν δηλαδή το ίδιο προϊόν σε πολλά μεγέθη, τα δοκιμάζουν στο σπίτι και επιστρέφουν αυτά που δεν τους ταιριάζουν, μια πρακτική που επιβαρύνει τις εταιρείες λιανικής και την ίδια ώρα, αν το σύστημα επιστροφών δεν λειτουργήσει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και δυσαρεστήσει τον πελάτη, τότε οι αλυσίδες ενδέχεται να χάσουν και πελάτες.

Το πρόβλημα αυτό λοιπόν, έρχεται να το αντιμετωπίσει το MySizeID, μία εφαρμογή που μπορεί αν βοηθήσει τις εταιρείες αλλά και τους καταναλωτές. Το MySizeID χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που μετρά με διαφορετικούς τρόπους τα μεγέθη, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και είναι ήδη διαθέσιμη στα κινητά τηλέφωνα, χωρίς να χρειάζεται πρόσβαση στην κάμερα, ή η λήψη φωτογραφιών.

Το MySizeID επιτρέπει στους καταναλωτές να δημιουργήσουν ένα ασφαλές, διαδικτυακό προφίλ των προσωπικών τους μετρήσεων, το οποίο στη συνέχεια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα συνεργαζόμενα e-shop των εταιρειών λιανικής, για να διασφαλιστεί ότι ανεξάρτητα από την εταιρεία ή τον πίνακα μεγεθών, ο καταναλωτής θα λαμβάνει πάντα, το σωστό μέγεθος. Μέσω της εφαρμογής, θα περιοριστούν τα λάθη στις παραγγελίες, θα μειωθούν οι επιστροφές, θα ενισχυθεί η αφοσίωση των καταναλωτών και θα περιοριστεί το κόστος που οι επιστροφές δημιουργούν στις εταιρείες λιανικής.

(Πηγή: Τextilefocus)

 

French Glossing, η επαγγελματική υπηρεσία της L’Oréal Professionnel Paris

H L’Oréal Professionnel Paris λανσάρει το French Glossing, την επαγγελματική υπηρεσία για κάλυψη των λευκών στο κομμωτήριο, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με κομμωτές. Η νέα αποκλειστική υπηρεσία French Glossing στο κομμωτήριο είναι μια επαγγελματική τεχνική 2 βημάτων, εμπνευσμένη από το γαλλικό savoir-faire. Συνδυάζει δύο τεχνολογίες και αποχρώσεις, για μοναδική διαβάθμιση που φαίνεται πάντα φυσική και πολυδιάστατη, με μια θεραπεία glossing για την απόλυτη λάμψη.

Στον πυρήνα του French Glossing βρίσκεται η βαφή Dia light, η τεχνολογία που επιλέγουν όλοι οι ειδικοί του balayage για toning. Η αποκλειστική, επαγγελματική τεχνολογία της Dia light σέβεται την τρίχα, δεν περιέχει αμμωνία, και εξασφαλίζει 30% περισσότερη θρέψη, ενώ χάρη στο όξινο pH της, προσφέρει δύο φορές πιο λαμπερό φινίρισμα, αποδυναμώνει τους ανεπιθύμητους τόνους, και έχει μεγάλη διάρκεια, μέχρι και για 6 εβδομάδες.

Επιπλέον, η gel-κρεμώδης υφή της εφαρμόζεται εύκολα και προσφέρει έξτρα περιποίηση σε σύγκριση με τις υγρές συνθέσεις. Σημειώνεται ότι το French Glossing είναι σχεδιασμένο να συμβάλλει στην εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Ειδικότερα, η σύνθεση του Clear ξεβγάζεται καλύτερα εξοικονομώντας μέχρι και 1/3 νερού μετά από κάθε υπηρεσία, το σωληνάριο φτιάχνεται από 95% ανακυκλωμένο αλουμίνιο και είναι ανακυκλώσιμο, ενώ τα καπάκια και τα κουτιά από χαρτόνι φτιάχνονται από ανακυκλωμένα υλικά και είναι πλήρως ανακυκλώσιμα. Το French Glossing είναι διαθέσιμο στα κομμωτήρια.

Hero, το νέο ανδρικό άρωμα του οίκου Burberry

Ο οίκος Burberry παρουσιάζει το νέο ανδρικό άρωμα Hero, στην καμπάνια του οποίου πρωταγωνιστεί ο Adam Driver. Η καμπάνια παρουσιάζει έναν άνδρα που αναζητά την ελευθερία και την προσωπική μεταμόρφωση, απελευθερωμένο από προκαταλήψεις, αλλά διαφέρει από τα παραδοσιακά στερεότυπα της αρρενωπότητας. Το νέο άρωμα της Burberry είναι «δροσερό, φωτεινό και τολμηρό» και περιέχει νότες από περγαμόντο, άρκευθο και μαύρο πιπέρι.

Ο άρκευθος χαρίζει μία αναζωογονητική αίσθηση. Τα τρία ζεστά έλαια από ξύλο κέδρου, προσδίδουν βάθος στο άρωμα. Το μπουκάλι είναι λιτό και σύγχρονο, το σχήμα του θυμίζει την οπλή ενός αλόγου και το καπάκι του είναι διακοσμημένο με το μονόγραμμα του Thomas Burberry, ως αναφορά στον ιδρυτή του οίκου.

Σημειώνεται ότι η συλλογή Burberry Hero περιλαμβάνει και τρία προϊόντα grooming – Aftershave Balm, Hair & Body Wash και Deodorant – τα οποία έχουν το άρωμα του Burberry Hero Eau de Toilette. Το brand του οίκο Burberry ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Σαράντης.

Η Dr.Age ενώνει δυνάμεις με Βιοϊατρική, Φαρμασέρβ και Symmetria

Μία νέα, δημιουργική συνεργασία με στόχο την πρόληψη, την ευεξία και μία καλύτερη ποιότητα ζωής, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Η Dr.Age, με βάση τη σύγχρονη έρευνα και την τεχνολογία, δημιούργησε στην Αμερική ένα νέο μοντέλο που συνδυάζει για πρώτη φορά τη διάγνωση μέσω της αξιολόγησης των γενετικών ιδιαιτεροτήτων του κάθε ατόμου (DNA), την παραγωγή cosmeceuticals υψηλής τεχνολογίας για το πρόσωπο και το σώμα και την παροχή υπηρεσιών / θεραπειών για το πρόσωπο, το σώμα και τη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Η Dr.Age επενδύει στην Ελλάδα που εξελίσσεται σε σημαντικό διεθνές κέντρο δημιουργίας επιστημών και τεχνολογίας. Το μοντέλο Dr.Age εφαρμόζεται στη χώρα μας με τη συνεργασία του ομίλου Βιοϊατρική στον τομέα της αξιολόγησης του DNA, της Φαρμασέρβ-Λίλλυ στην αποκλειστική διάθεση των προϊόντων και της Symmetria στον σχεδιασμό των θεραπειών. Είναι η πρώτη φορά που τρεις πρωτοπόρες εταιρείες, κάθε μία στον τομέα της, ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων και σύγχρονων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας και της ομορφιάς.

 

Αφιερωμένο στις γυναίκες εμπόρους το 6ο Webinar της ΕΣΕΕ

Κομβικά ζητήματα που απασχολούν τις Ελληνίδες Εμπόρους και Επιχειρηματίες και τα οποία επέτεινε η πανδημική κρίση, τέθηκαν επί τάπητος στο υβριδικό Webinar που πραγματοποίησε η ΕΣΕΕ, με θέμα «Γυναίκα και Εμπόριο στην εποχή του Covid-19». Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας δήλωσε πεπεισμένος για τον πολλαπλασιαστικό ρόλο που θα διαδραματίσει το Εμπόριο στην ανάπτυξη της οικονομίας και υπογράμμισε ότι χρειάζονται πρωτοβουλίες και συνέργειες για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Τον κλάδο της ένδυσης εκπροσώπησε η Μαριάννα Παγώνη, Ιδιοκτήτρια του οίκου Παγώνη, η οποία τόνισε τις ευκαιρίες για τις γυναίκες και τις δυσκολίες από την ενασχόληση με το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς και η Φωτεινή Γιαλαμά, CΕO της Lola, η οποία μίλησε για την ανάγκη συνδυασμού φυσικού και ψηφιακού καταστήματος, για την ενίσχυση της εμπειρίας των καταναλωτών, καθώς και για την εξοικείωση των εργαζομένων γυναικών μεγαλύτερης ηλικίας στην ψηφιακή μετάβαση της επιχείρησής της.

Μέσω διαδικτυακής live σύνδεσης, στο Webinar συμμετείχαν δέκα γυναίκες, έμποροι και συνδικαλίστριες στo ΔΣ της ΕΣΕΕ, τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους από διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες αναφέρθηκαν στα προβλήματα του εμπορίου ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Στην αγορά του αθλητικού εσωρούχου εισέρχεται η Bodytalk

Η Bodytalk εισέρχεται στην αγορά του αθλητικού εσωρούχου και παρουσιάζει αυτή τη σεζόν την πρώτη της συλλογή, σε κλασικές αθλητικές γραμμές, σε τρία διαφορετικά γυναικεία σχέδια και δυο αντρικά.

Τα νέα εσώρουχα της Bodytalk είναι φτιαγμένα για να προσφέρουν άνεση σε κάθε δραστηριότητα, ενώ ορισμένα ακολουθούν τη seamless λογική «για να σε κάνουν να ξεχωρίζεις χωρίς να ξεχωρίζουν». Επιπλέον, τα εσώρουχα είναι βιώσιμα, από υψηλής ποιότητας μπαμπού και οργανικό βαμβάκι. Η νέα συλλογή εσωρούχων Bdtk είναι διαθέσιμη σε όλα τα φυσικά καταστήματα και στο e-shop, bodytalk.com.