Προϊόντα για μακριά μαλλιά: Η τάση που ήρθε για να μείνει

Η πιο νέα προϊοντική τάση στο portfolio των εταιρειών κερδίζει διαρκώς μερίδιο αγοράς, αποκτά φανατικές πελάτισσες και μέσα στις επόμενες χρονιές οι προβλέψεις λένε
πως θα αφορά και το ανδρικό κοινό.
Της Χαριτωμένης Βόντα

Σύμβολο δύναμης, θηλυκότητας αλλά και ανδρισμού, σε κάποιες κουλτούρες, τα μακριά, δυνατά μαλλιά είναι πάνω από όλα ένδειξη καλής υγείας, και αποτελούν διαχρονικό ζητούμενο, κυρίως στις γυναίκες. Όποια κι αν είναι η τάση ή το trend που επικρατεί την εκάστοτε εποχή, τα μακριά μαλλιά είναι σταθερό όνειρο για τις περισσότερες. Με τις κεραίες τους ανοιχτές στα «σήματα» της εποχής, οι εταιρείες ικανοποίησαν την ανάγκη, δημιουργώντας εξειδικευμένα προϊόντα για να μπορεί κάθε γυναίκα να αποκτήσει πιο μακριά και υγιή μαλλιά.

Και, όπως φαίνεται, κάτι έκαναν σωστά, αφού η κατηγορία αυτή, αν και ξεκίνησε από τη ευρεία αγορά, σύντομα επεκτάθηκε και στην αγορά των επαγγελματικών προϊόντων. Τα τελευταία δύο χρόνια που η σκέψη έγινε πράξη, οι πωλήσεις long hair προϊόντων αυξάνονται, προσελκύοντας όλο και περισσότερες πελάτισσες, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, αυτό που ξεκίνησε ως trend, εξελίσσεται σε solid κατηγορία, και, όπως φαίνεται, ήρθε για να μείνει.

Τα trends του 2022 
Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ στα μεγαλύτερα γυναικεία περιοδικά, τα μακριά μαλλιά είναι ένα από τα πιο δυνατά trends για την χρονιά που έρχεται. Μακριά μαλλιά κομμένα και βαμμένα με διάφορους τρόπους (τα layers έχουν την τιμητική τους, μαζί με τα ombre στην βαφή, και τα σγουρά κάθε είδους) λανσάρονται ήδη από influencers με χιλιάδες followers στα social media, μαζί με τα bobs (κάθε πιθανή παραλλαγή αναμένεται ως super trend μέσα στον χειμώνα) και τις πλέον extreme pixie εκδοχές. Ωστόσο, τα μακριά είναι ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής.

 

Μακριά μαλλιά και για άντρες 

Και για όλους αυτούς που βιάστηκαν να πουν πως αυτό είναι ένα ακόμα trend που απευθύνεται σε γυναίκες, οι διεθνείς έρευνες τάσεων τους διαψεύδουν πανηγυρικά. Σύμφωνα με την έρευνα “Hair Care Market, 2021 – 2028” που δημοσίευσε στα τέλη του φετινού Ιουνίου το Fortune Business Insights, το επόμενο σημαντικό κοινό για την τάση «μακριά μαλλιά» είναι οι άνδρες, και συγκεκριμένα οι άνδρες των αστικών περιοχών, οι οποίοι, μέσα στην επόμενη επταετία αναμένεται να εκτινάξουν τις πωλήσεις προϊόντων που σχετίζονται με τη διατήρηση και το αύξηση του μήκους των μαλλιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ίδια έρευνα εκτιμά πως η αγορά προϊόντων μαλλιών στο σύνολό της θα σκαρφαλώσει στα 113 δις ως το 2028, με CAGR της τάξεως του 5.6% μεταξύ 2021 και 2028.

Οι επαγγελματίες στο προσκήνιο και σε αυτήν την κατηγορία

Αν και η ευρεία αγορά ανέδειξε πρώτη το trend «μακριά μαλλιά», δημιουργώντας τη σχετική κατηγορία, τα επαγγελματικά brands, με το δεδομένο expertise και τα οξυμένα αντανακλαστικά ως προς τις ανάγκες της αγοράς, ακολούθησαν σε ελάχιστο χρόνο, λανσάροντας με την σειρά τους εξειδικευμένες σειρές και διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το trend. Εξάλλου, η συγκεκριμένη κατηγορία θα έχει πάντα ένα μοναδικό asset, που θα λείπει πάντα από όλα τα υπόλοιπα κανάλια διανομής, κι αυτό δεν είναι άλλο από την ίδιο τον κομμωτή. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ματέλλας, Brand Business Leader L’Oréal Professionnel Paris, «H ομορφιά πλέον έχει επαναπροσδιοριστεί μέσα από νέες ανάγκες και συνήθειες, υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας και της ψηφιοποίησης. Σε αυτό το πλαίσιο, τα μαλλιά ήρθαν πολύ έντονα στο προσκήνιο, με τους καταναλωτές να στρέφονται στην επαγγελματική ομορφιά. Πλέον ο καταναλωτής αναζητά καινοτόμα και εξειδικευμένα προϊόντα για την υγεία και την προστασία των μαλλιών, καθώς και προσωποποιημένες εμπειρίες που τελικά μόνο ένας expert, όπως ο κομμωτής μπορεί να προσφέρει».

VIEWPOINT 

Γιώργος Ματέλλας, Brand Business Leader L’Oréal Professionnel Paris
«Μετά την πανδημία, οι Ελληνίδες στρέφονται όλο και περισσότερο στα επαγγελματικά προϊόντα»
Οι Ελληνίδες καταναλώτριες είναι αρκετά ενημερωμένες και εκπαιδευμένες σε ό,τι αφορά την περιποίηση μαλλιών. Ειδικά μετά την πανδημία, στρέφονται όλο και περισσότερο στα επαγγελματικά προϊόντα, αναζητούν και δοκιμάζουν νέες προτάσεις, υιοθετούν τάσεις και τολμούν αλλαγές. Τα μακριά μαλλιά, όμως, αποτελούν διαχρονικά ένα από τα πιο αγαπημένα looks των Ελληνίδων, κι αυτό καθιστά τη συγκεκριμένη αγορά ιδιαίτερα δυναμική. Μέσα από την επικοινωνία που έχουμε με επαγγελματίες κομμωτές, μας μεταφέρουν ότι πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να μακρύνουν τα μαλλιά τους ή ότι στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν το μήκος, αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις όπως η ψαλίδα, το σπάσιμο της τρίχας, η φθορά. Επομένως, η διάγνωση του επαγγελματία κομμωτή σε συνδυασμό με τη χρήση εξατομικευμένων επαγγελματικών προϊόντων, όπως η σειρά Serie Expert Prolonger της L’Oréal Professionnel Paris, μπορούν να δώσουν σε κάθε γυναίκα τα μακριά μαλλιά που ονειρεύεται.

 

ΤΑ BRANDS ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Kérastase

Η σειρά Resistance Extensioniste, που αποτελεί ένα εξειδικεύμενο σύστημα ενδυνάμωσης ειδικά σχεδιασμένο για μακριά μαλλιά είναι η πρόταση του ομίλου L’Oréal στην κατηγορία premium haircare. Η αποκλειστική φόρμουλα Creatine R -ισχυρός συνδυασμός Κρεατίνης + Ceramides- προσφέρει στα μαλλιά τα αποτελεσματικά οφέλη της κρεατίνης, ενός αμυνοξέως που χρησιμοποιείται στον αθλητισμό για την αποδεδειγμένη ικανότητά του να ενισχύει τη δύναμη και να επιταχύνει τη μυϊκή αποκατάσταση. Έτσι τα μαλλιά, προπονούνται για να μένουν υγιή, λαμπερά και δυνατά.

L’Oréal Professionnel Paris
Η πρόταση της ιστορικότερης μάρκας του ομίλου L’Oréal και ναυαρχίδας του επαγγελματικού portfolio είναι η Serie Expert Prolonger, η οποία ήδη έχει αγαπηθεί από κομμωτές και γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης για το κομμωτήριο και το σπίτι που δρα στοχευμένα κατά της ψαλίδας προσφέροντας πιο μακριά μαλλιά. Εμπλουτισμένη με την πατενταρισμένη τεχνολογία Filler-A100, η οποία αποτελείται από δύο ενεργά συστατικά, η σειρά Prolonger ενισχύει την πυκνότητα της τρίχας και «γεμίζει» τις άκρες, προσφέροντας ορατά αποτελέσματα από τη πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Redken
Τα προϊόντα της σειράς Extreme Length είναι βασισμένα στην επιστήμη των πρωτεϊνών και στην εξισορροπητική δράση του pH, και είναι ενισχυμένα με Βιοτίνη και Καστορέλαιο. Με τη χρήση, ενισχύεται το μήκος και μειώνεται το σπάσιμο της τρίχας κατά 81%. Οι συνθέσεις της σειράς είναι κατάλληλες για φυσικά εύθραυστα μαλλιά με δυσκολία να μακρύνουν αλλά και για πολύ ταλαιπωρημένα και επιρρεπή στο σπάσιμο μαλλιά, λόγω των τεχνικών εργασιών που έχουν υποστεί.

Aveda
Η σειρά Botanical Repair ενισχύει και τα 3 επίπεδα της τρίχας, ώστε να προσφέρει μαλλιά γεμάτα ζωή που μοιάζουν σαν να μην έχουν ταλαιπωρηθεί ποτέ. Τα φυσικής προέλευσης μόρια από γλυκόζη καλαμποκιού, εισχωρούν στον εσωτερικό φλοιό, πολλαπλασιάζουν τους δεσμούς κερατίνης και επανορθώνουν την δομή της τρίχας από τον πυρήνα. Στην πρόληψη για την επιδερμίδα της τρίχας, το θρεπτικό μείγμα φυσικών συστατικών της Aveda λειαίνει την επιφάνεια και χαρίζει απαλότητα, ξεμπερδεύει και προλαμβάνει το σπάσιμο, σφραγίζοντας τα λέπια στον επιδερμικό φλοιό της τρίχας. Τέλος, στη δημιουργία προστατευτικού στρώματος F-layer, το σύμπλεγμα λιπιδίων από καρύδα και καλαμπόκι δημιουργεί ένα αόρατο, αδιάβροχο προστατευτικό στρώμα που θωρακίζει και προστατεύει τα μαλλιά από μελλοντική φθορά.

Elvive
Η σειρά Dream Long προσφέρει εντατική θρέψη στα μακριά, ταλαιπωρημένα μαλλιά και υπόσχεται να σώσει τα τελευταία 3cm των μαλλιών της καταναλώτριας, με δράση κατά της ψαλίδας και του φριζαρίσματος. Βασικά συστατικά της σειράς, η οποία αποτελείται από σαμπουάν, conditioner, super conditioner, μάσκα, leave-in περιποίηση ενάντια στην ψαλίδα, leave-in serum ενάντια στο φριζάρισμα, μάσκα θρέψης με θερμαινόμενο σκουφάκι, αλλά και αφρό styling, είναι η φυτική κερατίνη και το καστορέλαιο. Kérastase
Η σειρά Resistance Extensioniste, που αποτελεί ένα εξειδικεύμενο σύστημα ενδυνάμωσης ειδικά σχεδιασμένο για μακριά μαλλιά είναι η πρόταση του ομίλου L’Oréal στην κατηγορία premium haircare. Η αποκλειστική φόρμουλα Creatine R -ισχυρός συνδυασμός Κρεατίνης + Ceramides- προσφέρει στα μαλλιά τα αποτελεσματικά οφέλη της κρεατίνης, ενός αμυνοξέως που χρησιμοποιείται στον αθλητισμό για την αποδεδειγμένη ικανότητά του να ενισχύει τη δύναμη και να επιταχύνει τη μυϊκή αποκατάσταση. Έτσι τα μαλλιά, προπονούνται για να μένουν υγιή, λαμπερά και δυνατά.

Gliss
Η σειρά Gliss Split Hair Miracle, είναι η πρόταση της Henkel για τα μακριά μαλλιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ψαλίδας. Η σύνθεση της σειράς αποτελεί μια ακόμα τεχνολογική καινοτομία από το Gliss. Με Ionic Complex και Έλαιο από Καρπό Σταφυλιού, εξομαλύνει τη δομή της τρίχας από τις ρίζες έως τις άκρες και σφραγίζει την ψαλίδα, για αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας και μαλλιά δυνατά που δείχνουν απόλυτα υγιή.

Pantene
H σειρά Pantene Pro-V Miracles Δυνατά & Μακριά υπόσχεται μαλλιά πιο μακριά, με υγιή εμφάνιση και έως 96% λιγότερο σπάσιμο της τρίχας. Η σειρά αποτελείται από σαμπουάν, conditioner, μάσκα, Leave in κρέμα Go longer και Roots Awakener. To σαμπουάν έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε συστατικά περιποίησης, 0% μεταλλικά έλαια και 0% χρωστικές. Συνδυάζει την επιστήμη Pro-V με βιοτίνη και μπαμπού , ενώ το καινοτόμο προϊόν Roots Awakener ενδυνάμωσης με καφεΐνη ενισχύει την αντοχή και την πυκνότητα των μαλλιών, με σύνθεση που συνδυάζει τη δύναμη Pro-V με βιοτίνη, μπαμπού, καφεΐνη, βιταμίνη Β3 και πανθενόλη.

Ουρανοξύστη αξίας 545 εκατ. δολαρίων δημιουργεί ο οίκος Cavalli  

Ο ιταλικός οίκος μόδας Cavalli ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει έναν υπερπολυτελή ουρανοξύστη αξίας 545 εκατ. δολαρίων στο Ντουμπάι σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Damac Properties, στοχεύοντας στην ανανέωση της εικόνας του brand.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Νοέμβριο του 2019 ο ιδρυτής της Damac, Hussain Sajwani, διέσωσε την εταιρεία Cavalli με έδρα τη Φλωρεντία, μέσω της ιδιωτικής του επενδυτικής εταιρείας Vision Investments, που ανήκει στον όμιλο Dido και έχει στην ιδιοκτησία του πολυτελή θέρετρα, ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα.

«Ανοίγει ένα συναρπαστικό κεφάλαιο για την εμβληματική ιταλική μάρκα μόδας και είμαι ενθουσιασμένος που εγκαινιάζω τον πύργο Cavalli λίγες μέρες πριν από το Milan Fashion Week. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την αναγέννηση ενός θρυλικού brand μόδας», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Cavalli και πρώην Πρόεδρος της Damac, Hussain Sajwani.

(Πηγή: FashionNetwork)  

 

Με το brand Aries συνεργάζεται η Vault by Vans  

Αυτό το φθινόπωρο, η Vault by Vans ανακοινώνει μια νέα συνεργασία με το brand Aries, που έχει ως στόχο να αναδεικνύει τις υποκουλτούρες, το γυναικείο street style και τον μοντέρνο τρόπο έκφρασης της δημιουργικότητας.

Η ολοκληρωμένη συλλογή Vault by Vans x Aries παρουσιάζει έξι μοντέλα υποδημάτων και επιλεγμένα ρούχα και αξεσουάρ. Βασικό μοντέλο στη συλλογή είναι το OG Authentic LX, σε δύο έντονες αποχρώσεις. Η Weed Muted αποτελείται από ένα πολύχρωμο μοτίβο εμπνευσμένο από φύλλα μαριχουάνας στο πάνω μέρος -με ροζ, μαύρα και κίτρινα ριγέ κορδόνια- το έντονο κίτρινο χρώμα που κυριαρχεί στη σόλα από καουτσούκ, ενώ εμφανίζεται κι ένα μικρό κείμενο σε στυλ art nouveau τέχνης στα πλαϊνά.

H απόχρωση Tiger Muted χαρακτηρίζεται από μαύρες τιγρέ ρίγες σε όλο το πάνω tie-dye μέρος του μοντέλου και στα πλαϊνά, έντονο κίτρινο χρώμα στη σόλα και κίτρινα ασπρόμαυρα ριγέ κορδόνια. Τέλος, η φούξια ρίγα στη φτέρνα και το λογότυπο «Off The Wall» προσθέτουν επιπλέον χρώμα. Επίσης, η συλλογή διαθέτει το OG Sk8-Mid LX σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις των μοντέλων Weed και Tiger, καθώς και τα Authentic LX και OG Chukka LX σε Tie Dye. H συλλογή ρούχων Vault by Vans x Aries περιλαμβάνει το Art Trip Hoodie, εμπνευσμένο από την δεκαετία των 80s, καθώς επίσης και ένα πολύχρωμο Τ-shirt και ένα πλεκτό beanie. H συλλογή Vault by Vans x Aries είναι ήδη διαθέσιμη σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Led Frame εισάγει η Kering στη συλλογή Balenciaga Eyewear

H Kering Eyewear καινοτομεί και εισάγει στην συλλογή Balenciaga Eyewear το Led Frame, τον σκελετό γυαλιών με φωτισμό led, που συνδυάζει ένα νέο κομψό στυλ, με τη δέσμευση της εταιρείας για χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτομιών. Το έντονο, ορθογώνιο πλαίσιο των γυαλιών στηρίζεται σε χοντρούς βραχίονες, ένας εκ των οποίων περιέχει ένα ελαφρύ σύστημα Led που φωτίζει το λογότυπο Balenciaga.

Το λογότυπο ζωντανεύει σε πολλά χρώματα και μοτίβα, ελεγχόμενα από έναν αισθητήρα. Το λογότυπο ανάβει όταν τα μπράτσα των γυαλιών ηλίου είναι πλήρως τεντωμένα ή με τρία χτυπήματα και σβήνει όταν τα γυαλιά είναι κλειστά ή τοποθετημένα ανάποδα σε μια επιφάνεια για πάνω από πέντε δευτερόλεπτα ή αν χτυπηθούν ξανά τρεις φορές.

Το φως μπορεί να αναβοσβήνει, να παραμένει στατικό ή να αλλάζει σταδιακά από το ένα χρώμα στο άλλο, με χρωματισμούς σε μπλε, κόκκινο, πράσινο, μοβ, κίτρινο και λευκό, ανάλογα με την επιθυμία του χρήστη. Τέλος, η εσωτερική μπαταρία φορτίζεται εύκολα, με τη χρήση καλωδίου USB.

Το Flora Gorgeous Gardenia λανσάρει ο οίκος Gucci

O οίκος Gucci παρουσιάζει τη νέα αρωματική δημιουργία Flora Gorgeous Gardenia, ένα signature floral άρωμα «για όλα τα ελεύθερα πνεύματα». Το άρωμα περιστρέφεται γύρω από τη Γαρδένια, η οποία συνδυάζεται με ηλιόλουστο Absolute από Γιασεμί Grandiflorum. Η μοντέρνα floral υπογραφή του αρώματος εκφράζεται μέσα από ένα ακόρντο από Άνθος Αχλαδιάς, ενώ μια ιδέα ακόρντου Καστανής Ζάχαρης προσθέτει μια ντελικάτη γλύκα στο ίχνος του.

Εξελισσόμενο σε ένα νέο Eau de Parfum, λουλουδάτο και διακριτικά γλυκό άρωμα, το Gucci Flora Gorgeous Gardenia επαναλανσάρεται με την #FloraFantasy, μια καμπάνια με πρωταγωνίστρια την καλλιτέχνη, τραγουδοποιό και πρωτοπόρο, Miley Cyrus. Σκηνοθετημένη και κινηματογραφημένη από την καλλιτέχνη Petra Collins, η καμπάνια «αποτελεί ένα ταξίδι μέσα σε έναν ζαχαρωτό ροζ κόσμο, εμπνευσμένο από τα Γιαπωνέζικα anime, γεμάτο pop αναφορές».

Ενσαρκώνοντας απόλυτα τη γενιά της, η Miley Cyrus μιλάει με ειλικρίνεια για την αυτοέκφραση, την αισιοδοξία και την αυθεντικότητα. Το Gucci Flora Gorgeous δημιουργήθηκε την ίδια χρονιά που ο oίκος γιορτάζει τα 100 χρόνια του και κάνει το ντεμπούτο του με ένα νέο μπουκάλι, σε λακαριστό ροζ και με το χαρακτηριστικό Flora μοτίβο, επανασχεδιασμένο μέσα από τη ματιά του Alessandro Michele. Σημειώνεται ότι το brand της Gucci ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Sarantis Group.

Με νέες συνεργασίες καλωσορίζει τη σεζόν Φ/Χ 2021 η Kalogirou

Τα designer brands της αλυσίδας Kalogirou, παρουσιάζουν τις νέες συλλογές τους για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2021-2022, ενώ παράλληλα μια νέα γκάμα brands και σχεδιαστών προστίθενται στην εταιρεία υποδημάτων, η οποία δημιουργεί συνεχώς νέες συνεργασίες και ανανεώνει το χαρτοφυλάκιο της.

Φέτος, υποδέχεται τα brands Mach&Mach, Bettina Vermillion, Proenza Schouler, Off Play, Wolford x Amina Muaddi, Roberto Cavalli και Gia Couture, τα οποία είναι διακεκριμένα διεθνώς και διαθέσιμα σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλον τον κόσμο. Η Kalogirou από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα επιλέγει κομμάτια από τις συλλογές των κορυφαίων οίκων και σχεδιαστών όπως οι Alexander McQueen, Amina Muaddi, Alevi, By Far, Chloe, Burberry, Gianvito Rossi, Hogan, Jimmy Choo, Prada, Miu Miu, Saint Laurent, Salvatore Ferragamo, Tod’s και Philipp Plein, μεταξύ άλλων. Σημειώνεται, ότι από το 2017 η Kalogirou αποτελεί θυγατρική εταιρεία του ομίλου Fais.

Ραγδαία ανάπτυξη στις ηλεκτρονικές πωλήσεις της Lola την τελευταία διετία

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εμπορικών επιχειρήσεων, την ανάπτυξη των e-shop εν μέσω πανδημίας, αλλά και τον ρόλο των γυναικών στην εταιρεία της, μίλησε μεταξύ άλλων η Φωτεινή Γιαλαμά, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας ένδυσης Lola, στο 6ο Webinar της ΕΣΕΕ με τίτλο «Γυναίκα και Εμπόριο στην εποχή του Covid-19» που πραγματοποιήθηκε χθες. Σύμφωνα με την Φωτεινή Γιαλαμά ο ψηφιακός μετασχηματισμός επηρέασε σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων κυρίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ίδια διευκρίνισε ότι το e-shop της Lola λειτουργούσε ήδη από το 2013, ωστόσο η τελευταία διετία ήταν αυτή που οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεών του. Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία διαχειριστική χρήση της Lola έως 30 Ιουνίου 2021, οι πωλήσεις του e-shop κατέγραψαν αύξηση 98%, ενώ αποτέλεσαν το 30% του συνολικού τζίρου της εταιρείας.

Η Φωτεινή Γιαλαμά ανέφερε επίσης, ότι τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν την τρέχουσα τάση, που είναι ο συνδυασμός του φυσικού καταστήματος με το ψηφιακό και τόνισε ότι οι πελάτες αναζητούν την εμπειρία που συνδυάζει και τις δύο μορφές αγορών. «Εμείς το καταλάβαμε νωρίς, λειτουργήσαμε προς αυτή την κατεύθυνση και είδαμε εξαιρετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε. Αναφορικά με την παρουσία των γυναικών στην επιχείρηση, ανέφερε ότι «κυριαρχούν», αφού από τα 52 άτομα που απασχολεί τα 44 είναι γυναίκες και τα 8 άντρες, με το ποσοστό των γυναικών να είναι υψηλό και στις θέσεις ευθύνης.