Ανακάμπτουν οι διασυνοριακές αγορές με όχημα… την πολυτέλεια

Αν και τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, αλλά και το Brexit επηρέασαν σε ένα μεγάλο βαθμό τις διασυνοριακές αγορές (cross-border shopping) τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι ο κλάδος του luxury στηρίζει την επανάκαμψή τους. Σύμφωνα με έρευνες, τα πολυτελή προϊόντα αποτελούν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία το τελευταίο εξάμηνο, σε επίπεδο διασυνοριακών αγορών, ενώ η ζήτηση για luxury ήταν ιδιαίτερα υψηλή σε τέσσερις βασικές αγορές.  Σύμφωνα με την έρευνα της Global Voices, Pre-Peak Pulse 2021, η ζήτηση για είδη πολυτελείας είναι μεγαλύτερη στην Κίνα (39%), στα ΗΑΕ (33%), στη Νότια Κορέα (28%) και στην Ινδία (21%).

Πιο συγκεκριμένα, το 70% των Millennials, GenX και Baby Boomers στην Κίνα και τη Νότια Κορέα αγοράζουν διαδικτυακά πολυτελή προϊόντα, ποσοστό που στις ΗΠΑ και στις περισσότερες χώρες της ΕΕ δεν ξεπερνάει το 45%. Η μελέτη αναφέρει επίσης, ότι για τους περισσότερους από τους μισούς αγοραστές στο Μεξικό (54%), στην Κίνα (61%), στη Ρωσία (50%) και στη Νότια Αφρική (57%) είναι «βολικό» να αγοράζουν πολυτελή προϊόντα μέσω διαδικτύου, λόγω της έλλειψης διαθεσιμότητας και ποικιλίας τέτοιων προϊόντων σε τοπικό επίπεδο.

(Πηγή: FashionNetwork)

 

 

Ο μηδενισμός εκπομπών άνθρακα προτεραιότητα της Crocs 

Η εταιρεία παπουτσιών Crocs, η οποία στοχεύει στον μηδενισμό εκπομπών άνθρακα, κάνει ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση με την κυκλοφορία μιας νέας βιολογικής έκδοσης παπουτσιών. Θα είναι παρασκευασμένα από τη νέα βιολογική έκδοση του υλικού Croslite, του οποίου έχει την αποκλειστικότητα, και θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022. Το νέο βιολογικό Croslite, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Dow, είναι κατασκευασμένο από βιώσιμα απόβλητα και υποπροϊόντα μετασχηματισμένα μέσω της τεχνολογίας Ecolibrium.

Η Crocs είναι η πρώτη μάρκα υποδημάτων που κυκλοφόρησε στην αγορά με αυτήν την τεχνολογία, η οποία, όπως υποστηρίζει η ίδια η εταιρεία, προσφέρει «όλη την άνεση που παρέχουν τα Crocs, αλλά με πολύ λιγότερο άνθρακα». Το υλικό θα ενσωματωθεί στα υπάρχοντα σχέδια της Crocs, ενώ στόχος της είναι η μείωση κατά 50% του αποτυπώματος άνθρακα σε κάθε ζευγάρι Crocs. Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφασή της να χρησιμοποιήσει το νέο υλικό στα υπάρχοντα προϊόντα της, αντί να δημιουργήσει μια ξεχωριστή βιώσιμη σειρά, θα έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη πρόοδο στις προσπάθειές της για μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Υπενθυμίζεται ότι η Crocs ανακοίνωσε πρώτη φορά τον Ιούλιο, ότι σκοπεύει να γίνει μια «καθαρή» μάρκα με μηδενικές εκπομπών ρύπων έως το 2030, καθώς και ότι σχεδιάζει να γίνει 100% vegan πριν το τέλος του 2021. Όπως επισημαίνει η Crocs, τα κλασικά της παπούτσια έχουν ήδη σχετικά χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, αλλά η εισαγωγή του νέου βιολογικού Crosslite θα το μειώσει ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, η εταιρεία δήλωσε ότι διερευνά βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις και για τις συσκευασίες της, ενώ βρίσκεται και σε διαδικασία μετάβασης των γραφείων και των κέντρων διανομής της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

(Πηγή: FashionNetwork) 

Φιλόδοξους στόχους για το ESG θέτει η Asos, μέσω του Fashion with Integrity

Προς την κατεύθυνση υλοποίησης στόχων που αφορούν την περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση, κινείται η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορείου Asos. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το πρόγραμμα «Fashion with Integrity» περιλαμβάνει τη δέσμευση της για μετάβαση στο Net Zero έως το 2030, καθώς στόχος της είναι να γίνει ένας «παγκόσμιος ηγέτης του retail με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο».

Η Asos ανέφερε ότι έχει δημιουργήσει δύο βασικούς πυλώνες – τον Πλανήτη και τον Άνθρωπο – και θα στηρίζονται σε τέσσερις βασικούς στόχους: Στο ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα στις άμεσες λειτουργίες της εταιρείας έως το 2025, επιτυγχάνοντας πιο μακροπρόθεσμα το Net Zero (2030), στη στροφή στην κυκλικότητα, ώστε έως το 2030 το 100% των προϊόντων και των συσκευασιών της Asos να κατασκευάζονται από πιο βιώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά, στη διαφάνεια και υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιεύοντας λεπτομερή στρατηγική για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εκθέσεις για την εφαρμογή της από το 2023 και τέλος, στην προώθηση diversity, equity and inclusion σε κάθε πτυχή της επιχείρησης, με έμφαση στην εκπροσώπηση ηγεσίας, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον 50% εκπροσώπηση γυναικών και πάνω από 15% εκπροσώπηση εθνικών μειονοτήτων έως το 2030.

(Πηγή: FashionNetwork)

Με ταχείς ρυθμούς αναπτύσσεται η αγορά προϊόντων make-up στην Κίνα

Ιδιαίτερα αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για τις προοπτικές της αγοράς των προϊόντων μακιγιάζ στην Κίνα, καθώς σύμφωνα με την GlobalData, η συγκεκριμένη αγορά θα φτάσει στα 8,9 δισ. δολάρια έως το 2025, από τα 5,9 δισ. δολάρια του 2020.

Σύμφωνα με την έκθεση «China Make-up – Market Assessment and Forecasts to 2025» το ηλεκτρονικό λιανικό εμπόριο ήταν το κορυφαίο κανάλι διανομής στην κινεζική αγορά προϊόντων μακιγιάζ με μερίδιο 36,7% το 2020, με τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ να ακολουθούν με μερίδια 22,5% και 13,8% αντίστοιχα.

Σε επίπεδο brands, η L’Oréal, η LVMH και η Amorepacific Corporation αποτέλεσαν τις τρεις κορυφαίες εταιρείες στην κινεζική αγορά μακιγιάζ το 2020, με βάση την αξία, ενώ η Maybelline και η L’Oréal Paris ηγήθηκαν μεταξύ των brands. Σύμφωνα με την έκθεση της GlobalData, οι προτιμήσεις των κινέζων καταναλωτών επηρεάζονται κατά κύριο λόγο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

(Πηγή: FashionNetwork)

Στις 20 Οκτωβρίου το Sustainable Fashion & Beauty Conference

Το Sustainable Fashion & Beauty Conference πραγματοποιείται για πρώτη φορά από την Boussias και εστιάζει στις εξελίξεις γύρω από την αειφορία, την ηθική παραγωγή και την υπεύθυνη στάση των κλάδων της Μόδας και της Ομορφιάς απέναντι στον πλανήτη.

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν νέες τάσεις και διαδικασίες για τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την επικοινωνία sustainable προϊόντων, θα γνωρίσουν case studies και θα ακούσουν keynote ομιλητές που πρωτοπορούν ως πρωταγωνιστές της βιώσιμης παραγωγής. Μεταξύ αυτών η Clare Farrell, Cofounder Extinction Rebellion και Short course lecturer – Sustainable Fashion at University of the Arts London – CSM και η Tamsin Lejeune, Founder Ethical Fashion Forum (EFF) και CEO Ethical Fashion Group & Common Objective (CO).

Tα νέα botanical kinetics serums λανσάρει η Aveda

H Aveda λανσάρει τα νέα botanical kinetics serums, μια σύνθεση τριών προϊόντων που προσφέρουν στοχευμένα skin care αποτελέσματα, ενισχυμένα με τη δύναμη φυτικών συστατικών. Η σειρά botanical kinetics serums χρησιμοποιεί μία σύνθεση από βλαστοκύτταρα και οξέα φυτών, που επιλέγονται για τη δύναμη μεταμόρφωσης που προσφέρουν.

Ειδικότερα, το serum botanical kinetics intense hydrator βοηθά την επιδερμίδα με ξηρή υφή και εμφανείς λεπτές γραμμές, αφού αποκαθιστά τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας, μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ενισχύει το προστατευτικό στρώμα λιπιδίων του δέρματος με την πάροδο του χρόνου.

Το botanical kinetics instant luminizer βοηθά τα κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια να αναζωογονηθούν και την επιδερμίδα να αποκτήσει λαμπερή, λεία όψη και ομοιόμορφο χρωματικό τόνο. Τέλος το botanical kinetics pore refiner προσφέρει ισορροπημένη υφή στην επιδερμίδα μειώνοντας αισθητά το μέγεθος των πόρων.

Τα botanical kinetics serums είναι κατασκευασμένα από 97% φυσικά προερχόμενα, cruelty free και vegan συστατικά, οι συσκευασίες κατασκευάζονται με 90% post-consumer recycled fiber, ενώ η γυάλινη φιάλη είναι ανακυκλώσιμη και κατασκευάζεται από 100% ηλιακή και αιολική ενέργεια μέσω πιστώσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειάς και αντισταθμίσεων άνθρακα. Η συλλογή botanical kinetics serums είναι διαθέσιμη στο aveda.gr.

Τη συλλογή Dina by Mi-RŌ παρουσιάζει η Parabita

Στο online λανσάρισμα της νέας Φθινοπωρινής Συλλογής Dina by Mi-Rō προχώρησε η Parabita, που αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά capsule συλλογή μεταξύ των γνωστών Ελλήνων σχεδιαστών Mi-Rō και του γυναικείου brand Dina. Με άρωμα θηλυκότητας και κομψότητας οι Mi-Rō δημιούργησαν για το Dina μια συλλογή που εξυμνεί τη γυναικεία ομορφιά.

Η συλλογή περιλαμβάνει ιδιαίτερες δημιουργίες με έμφαση στα βραδινά φορέματα, αλλά και προτάσεις ιδανικές για την πόλη και το γραφείο. Αποτελείται από αέρινα shirt-dress σε floral print και πολύχρωμα μοτίβα, αλλά και button down φορέματα σε μονόχρωμες επιλογές.

Παράλληλα, η συλλογή προσφέρει one piece, καθώς και twin set βραδινές εμφανίσεις σε εντυπωσιακά χρώματα και υφές και είναι διαθέσιμη αποκλειστικά online, στο e-shop της Parabita. Σημειώνεται ότι το λανσάρισμα της συγκεκριμένης συλλογής αποτελεί ένα μέρος της ευρύτερης συνεργασίας της Parabita με το brand Dina, του οποίου τα ρούχα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα της Parabita.

Στην ελληνική αγορά εισέρχεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα μόδας της Answear

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η ηλεκτρονική πλατφόρμα μόδας της Answear, επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στην Ελλάδα, με το Answear.gr.

Η «μητρική» Answear.com έχει έδρα την Πολωνία, ενώ δραστηριοποιείται, επίσης, στην Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία και, πλέον, στην Ελλάδα. Το Answear.gr περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία προϊόντων που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια και παρέχει άμεση αποστολή των ειδών, δωρεάν παράδοση και επιστροφή για αγορές άνω των 40 ευρώ, εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής και ασφάλεια των συναλλαγών, ενώ με την εγγραφή στο πρόγραμμα πιστότητας Answear Club, οι καταναλωτές απολαμβάνουν πολλαπλά οφέλη.

Το Answear.gr έχει μια ποικιλία από περίπου 94.000 προϊόντα, όπως ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, που φέρουν τις υπογραφές από τουλάχιστον 400 διεθνώς αναγνωρισμένων μαρκών, όπως Calvin Klein, Gant, Lacoste, Guess, Adidas, Nike, New Balance, Puma, Diesel, Levi’s, Lee, Wrangler, καθώς και πολλές premium, όπως Tommy Hilfiger, Red Valentino, DKNY, Emporio Armani κλπ. Παράλληλα, διαθέτει τη δική της μάρκα, την Answear Lab, τα είδη της οποίας πωλούνται αποκλειστικά μέσω του δικτύου της.

Σημειώνεται ότι αυτόν τον μήνα, η Answear παρουσίασε την καμπάνια της με τίτλο Girl Poewr συνοδευόμενη από την ομώνυμη γυναικεία συλλογή περιορισμένης έκδοσης, ειδικά σχεδιασμένη από το Answear LAΒ.