Με την Goldman Sachs συνεργάζεται η Byredo

Η εταιρεία Byredo φέρεται να έχει προχωρήσει στην πρόσληψη της Goldman Sachs ως συμβούλου, για την αξιολόγηση πιθανών συμφωνιών τις οποίες αυτή την περίοδο, έχει στο μικροσκόπιό της. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν ήταν λίγες οι εταιρείες ομορφιάς, που είδαν σημαντικές ευκαιρίες συμφωνιών να αναδύονται, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να προχωρούν στην πρόσληψη μεγάλων χρηματοοικονομικών οίκων, για την αξιολόγηση τους. Οι πηγές αναφέρουν, ότι εκτός από την Byredo, η Goldman Sachs φέρεται να έχει αναλάβει και το brand clean beauty Ilia Beauty, καθώς και την SPF Supergoop.

Σημειώνεται πάντως, ότι η χρηματοοικονομική πορεία της Byredo καταγράφει μία έντονη δυναμική, καθώς οι πωλήσεις της ξεπερνούν τα 100 εκατ. δολάρια. Ιδρύθηκε το 2006 από τον Ben Gorham και ξεχώρισε για τα κεριά και τα αρώματα της, τα οποία έγιναν πολύ δημοφιλή με το πέρασμα των ετών. Στη συνέχεια η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της στο beauty, λανσάροντας το 2020 μια σειρά μακιγιάζ, δημιουργία της Isamaya Ffrench.

(Πηγή: WWD) 

 

«Καμπανάκι» στα luxury brand για την προστασία της βιοποικιλότητας

Η προστασία της βιοποικιλότητας αποτελεί μια νέα πρόκληση, την οποία θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι μεγάλοι οίκοι πολυτελείας. Αυτό επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Διατήρησης Φύσης (IUCN) που πραγματοποιήθηκε 3-11/9 στη Μασσαλία της Γαλλίας. Στο συνέδριο συμμετείχαν υψηλού κύρους επιστήμονες, πολιτικοί και MKO, ενώ τον κλάδο της βιομηχανίας ειδών πολυτελείας εκπροσώπησαν η LVMH, η Kering, η Cartier και η L’Occitane.

Ο Antoine Arnault, επικεφαλής επικοινωνίας και περιβάλλοντος της LVMH, καθώς και η Marie-Claire Daveu, επικεφαλής βιωσιμότητας και θεσμικών θεμάτων της Kering, έδωσαν έμφαση στην «εξάρτηση που έχει η πολυτέλεια από τη φύση», με τον Arnault να αναφέρει ότι «δεν υπάρχει σαμπάνια χωρίς σταφύλια, δεν υπάρχει έτοιμη ένδυση χωρίς μετάξι και βαμβάκι, δεν υπάρχει άρωμα χωρίς λουλούδια».

Η Daveu κατέστησε σαφές από την πλευρά της ότι υπάρχει ισχυρό επιχειρηματικό κίνητρο για να υποστηριχθεί περισσότερο η βιοποικιλότητα. «Φυσικά και το κάνουμε για ηθικούς λόγους, αλλά όχι μόνο, καθώς είναι πολύ σημαντικό και από επιχειρηματικής άποψης, διότι θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε όχι μόνο μεγάλο όγκο πρώτων υλών, αλλά και υψηλής ποιότητας».

Σε επίπεδο πρωτοβουλιών, η Kering ανακοίνωσε τους πρώτους χορηγούς που θα συμβάλουν στο ταμείο Regenerative Fund for Nature με 5 εκατ. ευρώ, για να προστατευθούν 2 εκατ. εκτάρια γης μέχρι το 2025, καθώς και να στηριχθούν παραγωγοί και ευάλωτοι αγρότες που πληρούν τα κριτήρια. Οι πρωτοβουλίες της LVMH από την άλλη, περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης σε καλλιεργητές βαμβακιού στην Τουρκία για να τους ενθαρρύνουν να μειώσουν τη χρήση χημικών. Αναφορικά με το στόχο αναγέννησης εκταρίων, η LVMH στοχεύει στη διατήρηση ή αποκατάσταση 5 εκατομμυρίων εκταρίων οικοτόπων για τη χλωρίδα και την πανίδα έως το 2030.

(Πηγή: VogueBusiness)

Το πρώην κατάστημα της Topshop στην Oxford Street στο «στόχαστρο» της Ikea

Ακόμα περισσότερο μειώνεται ο αριθμός καταστημάτων μόδας στην Oxford Street, καθώς είναι πολύ πιθανό η Ikea να προχωρήσει στη εξαγορά του Flagship καταστήματος της Topshop. Χωρίς ακόμα να έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σουηδική εταιρεία θα πληρώσει περίπου 385 εκατ. λίρες για την εξαγορά του τελευταίου περιουσιακού στοιχεία στο οποίο έχει βάλει «πωλητήριο» η Arcadia, μετά την κατάρρευσή της.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site React, η συμφωνία για τη εξαγορά του κτηρίου από την Ikea– που περιλαμβάνει και ένα κατάστημα Niketown, καθώς και υποκατάστημα της Vans – είναι θέμα χρόνου να κλείσει. Υπενθυμίζεται ότι το κατάστημα της Topshop λειτουργούσε στην Oxford Street από το 1994 και αποτελούσε βασικό προορισμό για όποιον ενδιαφερόταν για μόδα ή επισκεπτόταν το Λονδίνο. Η αίγλη με την οποία συνοδευόταν το άκουσμα του brand αποτελεί πλέον παρελθόν, αφού μετά την εξαγορά του από την Assos, είναι διαθέσιμο μόνο online.

(Πηγή: FashionNetwork)

 

Έρχονται τα Vegan Awards 22 από την Boussias 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιούνται στην Ελλάδα τα Vegan Awards από την Boussias, µε στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία και την καινοτομία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών που προάγουν το vegan lifestyle, δηλαδή τον τρόπο ζωής ο οποίος αποσκοπεί στον αποκλεισµό – στο µέτρο του δυνατού και του εφικτού – όλων των µορφών εκµετάλλευσης και σκληρότητας στα ζώα για φαγητό, ρουχισµό ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.

Τα Vegan Awards 22 έρχονται να αναδείξουν αυτή τη νέα βιοµηχανία τροφίµων, καλλυντικών προσωπικής φροντίδας και ειδών υγιεινής, συμπληρωμάτων διατροφής, απορρυπαντικών, ρούχων και αξεσουάρ από τον ευρύτερο χώρο της µόδας, αλλά και υπηρεσιών, όλα µε πιστοποιήσεις vegan.

Στόχος των Vegan Awards 22 είναι: να προβάλλουν τις Vegan εταιρείες και Start -Ups, να επιβραβεύσουν το σύνολο των υπηρεσιών που σταδιακά δημιουργούν µια αγορά µε διαφορετική ηθική και νέες κοινωνικές προεκτάσεις, να επικοινωνήσουν τα βραβευμένα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο ευρύ κοινό και να κινητοποιήσουν τις επιχειρήσεις του κλάδου για τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών και των προϊόντων τους. Στην κριτική επιτροπή συµµετέχουν διακεκριµένοι Πανεπιστηµιακοί, Επιστήµονες από το χώρο της διατροφής, επαγγελματίες και ∆ηµοσιογράφοι από τον χώρο του βιγκανισµού.

Οι hot τάσεις στα μαλλιά από την Haute Coiffure

Η Haute Coiffure Ελλάδος παρουσιάζει τις τελευταίες τάσεις στα μαλλιά για τη νέα σεζόν, με την υποστήριξη της L’Oréal Professionnel μέσα από την collection «Naturelle», που σύμφωνα με την εταιρεία, «αποτελεί μια ωδή στη φυσικότητα και την ελευθερία που αναζητά η γυναίκα».

Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από τα δυναμικά 70s και 80s και είναι ιδανική για κάθε τύπο μαλλιών, καθώς αναδεικνύει το φυσικό τους σχήμα μέσα από έντονο, ελεύθερα δομημένο layering που «παίζει» με τους όγκους, προκειμένου να δημιουργήσει το επιθυμητό styling. Με την καλλιτεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη της ομάδας της L’Oréal Professionnel, η νέα καλλιτεχνική ομάδα της Haute Coiffure Francaise Ελλάδος, εν αναμονή και της παγκόσμιας γραμμής της HCF, δημιούργησε μια collection, που μπορεί να υιοθετήσει κάθε γυναίκα και που εύκολα μπορεί να υποστηρίξει κάθε επαγγελματίας κομμωτής.

Η Naturelle προτείνει 3 βασικές γραμμές και μια πρόταση βραδινού χτενίσματος, στις οποίες ξεχωρίζουν το layering, η ευελιξία στο styling και οι σύγχρονες τεχνικές κουρέματος: Το κοντό σε φυσικό σχήμα ή Wet look που αναδεικνύει σαν ένα γλυπτό το σχήμα των μαλλιών, το έντονο layering σε κοντό ή μακρύ καρέ με bangs, που πλαισιώνουν περιμετρικά το πρόσωπο και το βραδινό look (φωτογραφία).

Την Elixir Orchidea Recharge Night Cream λανσάρει η Fresh Line

Η Fresh Line παρουσιάζει τη νέα premium κρέμα νύχτας, Elixir Orchidea Recharge Night Cream, την κρέμα που προωθεί την ανάπλαση της επιδερμίδας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συνδυάζει καινοτόμα δραστικά συστατικά για την ορατή μείωση των λεπτών γραμμών και την τόνωση της κουρασμένης επιδερμίδας. Το μικροεκχύλισμα ελβετικού παγόβουνου, ενεργοποιεί το δέρμα που στερείται ύπνου, μειώνοντας σημαντικά το βάθος των ρυτίδων και αυξάνοντας την λάμψη μετά από μόλις 2 εβδομάδες εφαρμογής.

Ενισχύεται με φυτική ρετινόλη, που διεγείρει την κυτταρική ανανέωση μειώνοντας την υπερμελάγχρωση, και 3D υαλουρονικό οξύ, που αναπληρώνει την υγρασία του δέρματος για άμεσο lifting αποτέλεσμα. To εκχύλισμα φρούτων monk, εξισορροπεί την επιγενετική του ώριμου δέρματος και καταπολεμά τις ρυτίδες λαιμού. Η Elixir Orchidea Recharge Night Cream είναι διαθέσιμη σε όλα τα σημεία πώλησης Fresh Line και σε επιλεγμένα φαρμακεία.

Νέο flagship store της Pink Woman στο Athens Metro Mall

Η Pink Woman συνεχίζει την αναπτυξιακή της στρατηγική, εγκαινιάζοντας ένα νέο flagship store στο Athens Metro Mall. Πρόκειται για ένα κατάστημα 254 τ.μ. στον 2ο όροφο, δημιουργημένο σύμφωνα με το νέο concept του brand, που φιλοδοξεί να καλύψει τις προσδοκίες και της πλέον απαιτητικής καταναλώτριας. Τα εγκαίνια του καταστήματος συνέπεσαν με το λανσάρισμα της νέας συλλογής Φ/Χ 2021 που γιορτάστηκαν με ένα trendy event το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

Ο όμιλος Intrafashion προχωρά στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου πλάνου ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων του (με ήδη 15 νέα καταστήματα το τελευταίο 12μηνο). Μάλιστα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Δημήτρης Ματεμτζής, ανακοίνωσε το άνοιγμα ακόμη δύο εταιρικών καταστημάτων, στο εμπορικό κέντρο της οδού Πατησίων και στην Αγία Παρασκευή, έως τις αρχές Οκτωβρίου, με τα οποία πλέον, η Pink Woman θα ξεπεράσει τα 100 καταστήματα.