Νέα θέση βιωσιμότητας και D&I δημιουργεί η Abercrombie & Fitch

Νέα θέση στο οργανόγραμμά της δημιουργεί η αμερικανική εταιρεία Abercrombie & Fitch για θέματα βιωσιμότητας και περιβάλλοντος. Στη νεοσύστατη αυτή θέση του Αντιπροέδρου βιωσιμότητας, περιβάλλοντος και διακυβέρνησης τοποθέτησε τον Michael Lopez. Από το νέο του πόστο, ο Lopez θα είναι υπεύθυνος της εταιρείας New Albany με έδρα το Οχάιο, στους τομείς της βιωσιμότητας, της υποστήριξης κοινοτήτων και του D&I, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να επεκτείνει και να εδραιώσει τη στρατηγική της για το ESG. Η προηγούμενη θέση που κατείχε ο Lopez, ήταν στην Hewlett Packard Enterprise, όπου διατελούσε επικεφαλής του τμήματος Diversity.

Η εμπειρία του περιλαμβάνει επίσης μια σειρά ηγετικών θέσεων σε εταιρείες, όπως οι Goldman Sachs, Jefferies & Company και Alcoa, όπου εργάστηκε σε τομείς που αφορούν το D&I, το Governance, τις διεθνείς σχέσεις και το human resources. «H εμπειρία του Lopez σε όλες τις λειτουργίες του ESG είναι σημαντική για εμάς, καθώς προσπαθούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τις προσπάθειες μας για βιωσιμότητά, στήριξη κοινοτήτων που το έχουν ανάγκη, και ένταξη της διαφορετικότητας στις ομάδες μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Fran Horowitz.

(Πηγή: FashionNetwork)

 

Με την πλατφόρμα 3D avatar Zepeto συνεργάζεται η Ralph Lauren

Tο πρώτο του βήμα προς την αγορά ψηφιακών ρούχων κάνει ο οίκος Ralph Lauren, με την κυκλοφορία συλλογής στην πλατφόρμα 3D avatar Zepeto, που απευθύνεται κυρίως στους Gen Z. Η συλλογή περιλαμβάνει 12 outfits, που αποτελούνται από περισσότερα από 50 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των vintage ρούχων Polo Ralph Lauren, αλλά και κομματιών από την τελευταία συλλογή του brand.

H συλλογή περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από ειδικά, αποκλειστικά αντικείμενα, όπως δύο limited-edition skateboards. Τα μέλη του Zepeto θα μπορούν να αγοράζουν τα ρούχα και τα αντικείμενα για τους ίδιους και παράλληλα θα έχουν την δυνατότητα να τα χρησιμοποιούν για τα τρισδιάστατα είδωλά τους. Τα avatar τους δημιουργούνται από selfies και επιτρέπουν στους χρήστες να κοινωνικοποιηθούν και να αλληλεπιδράσουν με τον εικονικό κόσμο της πλατφόρμας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Zepeto, η Ralph Lauren δημιούργησε τρεις διαδραστικούς ψηφιακούς χώρους στην πλατφόρμα και προσφέρει στους χρήστες την ευκαιρία να κάνουν μια εικονική επίσκεψη στην ναυαρχίδα του brand στο Madison Avenue, το Ralph’s Coffee Shop και το Central Park.

Τα νέα αυτά ψηφιακά σημεία επιδιώκουν να αποτυπώσουν το πνεύμα του Ralph Lauren και επιτρέπουν στους πελάτες του να αλληλεπιδράσουν με το brand, με έναν νέο και καθηλωτικό τρόπο. «Η νέα συνεργασία του Ralph Lauren με τον Zepeto επιβεβαιώνει τη θέση της εταιρείας για την καινοτομία. Οι εικονικοί χώροι είναι απαραίτητοι ώστε να προσεγγίσουμε την επόμενη γενιά καταναλωτών», δηλώνει η επικεφαλής της ψηφιακής υπηρεσίας της Ralph Lauren, Alice Delahunt. «Η Ralph Lauren πάντα αγκάλιαζε νέα environments και είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε ένα μεγάλο βήμα σε αυτήν την αναδυόμενη αρένα», αναφέρει η Delahunt.

(Πηγή: FashionNetwork)

Η H&M φέρνει στο προσκήνιο τα νέα πρότυπα του σήμερα, τα παιδιά 

Την περασμένη άνοιξη, η H&M ξεκίνησε μια παγκόσμια πρωτοβουλία για να υποστηρίξει τα νέα πρότυπα του σήμερα, τα παιδιά. Στόχος της νέας πρωτοβουλίας της, είναι να εντοπίσει και να ενδυναμώσει όλα τα παιδιά που σημειώνουν πρόοδο στην κοινωνική ισότητα, τη βιωσιμότητα, την εκπαίδευση και άλλους τομείς.

Έτσι, φέρνει στο επίκεντρο τις προσπάθειες τους, για να ευαισθητοποιήσει την ευρύτερη κοινότητα και υποστηρίζει τον σκοπό των παιδιών, παρέχοντας πρόσθετη υποστήριξη μέσω μιας δωρεάς στη Unicef. Έτσι, το 50% των εσόδων από μια νέα σειρά αειφόρων t-shirts που κυκλοφορεί παγκοσμίως θα δοθεί στη Unicef.

Τα μπλουζάκια με γραφικά σχέδια που αναπτύχθηκαν από τη σχεδιαστική ομάδα του παιδικού τμήματος της H&M, “είναι εμπνευσμένα από τα νέα πρότυπα, και εκφράζουν μερικές από τις σοφές σκέψεις τους”, ενισχύοντας περαιτέρω τη φωνή τους. Η συλλογή των t-shirts είναι διαθέσιμη online στο hm.com και στην Ελλάδα.

Τη νέα συλλογή Big Bold Planets λανσάρει η Swatch

Σε συνέχεια της Space Collection, που κυκλοφόρησε η Swatch προσφάτως, παρουσιάζει τη νέα συλλογή της, Big Bold Planets. Η Swatch αντλεί έμπνευση από το διάστημα και για τη νέα συλλογή χρωματιστών ρολογιών Big Bold Planets, που έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: δίνουν τη δυνατότητα αλλαγής στυλ με ένα δεύτερο λουράκι. Λεπτομέρειες σε μωβ, πράσινο, πορτοκαλί και μπλε παίζουν με το ματ μαύρο λουρί και τη στεφάνη του ρολογιού, ενώ η κάσα διαμέτρου 47mm και το ξεκάθαρο καντράν έχουν πολύχρωμη εκτύπωση.

Καθένα από τα μοντέλα Big Bold Planets έχει ένα δεύτερο λουράκι, το οποίο χάρη στα εργαλεία αλλαγής (που περιέχονται επίσης στη συσκευασία), επιτρέπει στον κάτοχο να χαρίσει στο ρολόι του ένα νέο look. Η Swatch χρησιμοποίησε μια κρυπτογραφημένη γλώσσα στο λουρί του ρολογιού και στη συσκευασία, αφήνοντας την επεξήγηση στις προθέσεις του κατόχου. Η νέα συλλογή Big Bold Planets θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Swatch από σήμερα και online στο Swatch.com από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Skin Caviar Nighttime Oil, η νέα προσθήκη στη Skin Caviar της La Prairie

Ο Ελβετικός οίκος πολυτελούς περιποίησης της επιδερμίδας La Prairie, παρουσιάζει μια νέα προσθήκη στην Συλλογή Skin Caviar, το Skin Caviar Nighttime Oil. Εμπλουτισμένο με Caviar Retinol, το Skin Caviar Nighttime Oil έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε συνδυασμό με τους φυσικούς κιρκαδικούς ρυθμούς της επιδερμίδας, ώστε να συμβάλλει στην εξουδετέρωση των επιπτώσεων που προκαλεί το γήρας, ενώ η ελαιώδης σύνθεσή του δημιουργεί έναν άμεσο προσωρινό εξωτερικό επιδερμικό φραγμό για την ελαχιστοποίηση της απώλειας υγρασίας. Το Skin Caviar Nighttime Oil μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ενώ λειαίνει την όψη της επιδερμίδας και αποκαθιστά τη σφριγηλότητα της.

Τέλος, ως επιστέγασμα της βραδινής τελετουργίας περιποίησης, η σύνθεσή του θωρακίζει την υγρασία και τα δραστικά συστατικά από προηγούμενες θεραπείες στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Παράλληλα, προσφέρει ενίσχυση που διαρκεί στον επιδερμικό φραγμό, ενυδατώνοντας την. Το Skin Caviar Nighttime Oil περιλαμβάνει το αποκλειστικό κυτταρικό σύμπλεγμα της La Prairie, το οποίο ενσωματώνεται για πρώτη φορά μέσα σε ένα λάδι.

 

Στην ομάδα επικοινωνίας της Estée Lauder Hellas η Μαρίνα Παρτσινέβελου 

Μέλος της ομάδας του τμήματος Corporate & Brand Communications της Estée Lauder Hellas αποτελεί πλέον η Μαρίνα Παρτσινέβελου, η οποία αναλαμβάνει τη θέση του Corporate & Brand Communications Executive.

Η Μαρίνα Παρτσινέβελου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing με εξειδίκευση στη μόδα στο Λονδίνο. Εκεί ασχολήθηκε με το Marketing και τις Δημόσιες Σχέσεις σε μεγάλους Οίκους μόδας, ενώ αργότερα εντάχθηκε στο δυναμικό της Karla Otto London, διεθνούς εταιρείας δημοσίων σχέσεων, στην οποία διαχειριζόταν κορυφαία luxury brands όπως Givenchy, Swarovski, Dundas, Erdem κ.α. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2020, όπου εργάστηκε σε boutique εταιρείας διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων.

Dove και The Body Shop συμμαχούν ενάντια στο animal testing

Στο πλευρό των μεγαλύτερων οργανισμών προστασίας των ζώων παγκοσμίως βρίσκονται τα brands Dove και The Body Shop, τα οποία προχώρησαν σε σύναψη συμφωνίας, προκειμένου να υπερασπιστούν την απαγόρευση δοκιμών καλλυντικών προϊόντων σε ζώα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρωτοβουλία αυτή, ήρθε μετά τις πρόσφατες κινήσεις του Συμβουλίου Προσφυγών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων (ECHA) το οποίο απαιτεί τη δοκιμή συγκεκριμένων συστατικών σε ζώα, πριν αυτά χρησιμοποιηθούν από τον άνθρωπο.

Μέσα από εκστρατείες, οι παγκόσμιοι οργανισμοί προειδοποιούν ότι η αποδοχή της απόφασης του ECHA θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του animal testing στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συνεργασία των Dove και Body Shop έρχεται την ώρα που οι Peta, Cruelty Free Europe, Humane Society International, Eurogroup for Animals και European Coalition to End Animal Experiments προσπαθούν να κινητοποιήσουν εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες, ώστε να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν cruelty-free καλλυντικά σε ΕΕ και Βρετανία.

Σημειώνεται, ότι η ΕΕ απαγόρευσε τις δοκιμές καλλυντικών προϊόντων σε ζώα το 2004 και τις δοκιμές συστατικών καλλυντικών το 2009, ενώ το 2013 σταμάτησε την πώληση καλλυντικών τα οποία είχαν δοκιμαστεί σε ζώα. Συνολικά, 100 οργανώσεις από τις 26 χώρες κράτη-μέλη της ΕΕ θα ασκήσουν πίεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για νομοθετικές αλλαγές, που να διαφυλάσσουν την προστασία των απαγορεύσεων αυτών, οδηγώντας στην αλλαγή της νομοθεσίας για τα χημικά, ώστε σταδιακά να εκλείψει το φαινόμενο της δοκιμής χημικών σε ζώα.

(Πηγή: Campaign)