Νέα Country Manager της Η&Μ Ελλάδος η Minna Carlberg

Τη νέα θέση του Country Manager για την Αγορά Πωλήσεων της Ελλάδας ανέλαβε η Minna Carlberg, που εκτός από την ελληνική αγορά πωλήσεων συμπεριλαμβάνει και τις Βουλγαρία, Κύπρο, Σερβία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία και Γεωργία.

Η Minna Carlberg έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο του λιανικού εμπορίου και είναι πλέον υπεύθυνη για τη διαχείριση και των 7 χωρών του Sales Market Greece, με έδρα την Αθήνα, ενώ έχει καταγράψει μία σημαντική πορεία στην H&M, ξεκινώντας πριν από 12 χρόνια στις παγκόσμιες πωλήσεις ως Business analyst.

Μετά από αυτό, ανέλαβε πολλούς ρόλους όπως, Head of Store Solutions in Sales & Operations, Country Controller στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και Country Manager για την Ελβετία μέχρι την τρέχουσα θέση της ώς Country Manager για το Sales Market Greece.

Δυναμική η παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στη Munich Fabric Start

Σημαντική αναμένεται να είναι η εκπροσώπηση των ελληνικών επιχειρήσεων ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας στη διεθνή έκθεση Munich Fabric Start που πραγματοποιείται 31/08 έως 2/9 στο Μόναχο. Συνολικά θα λάβουν μέρος 19 επιχειρήσεις: Στο τμήμα fabrics οι Arte Tessuto, Davaris Textiles, Fieratex, Ifansi Doumas, Ioakimidis Textiles, Liolios, στο τμήμα sourcing οι DMiss Textile Group, Georgios Chiras, Minerva, Union 3 Fashion, Zisis Kikis, στο τμήμα additionals οι Eco Natural Furs, Soulis-Kuehnis, Telidis, Vostex, στο τμήμα bluezone οι Altero Accessories, Edward Jeans, LDM Company και στο τμήμα design studio η DG Print Mosaidis.

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της ΠΚΜ στηρίζουν έμπρακτα, μέσω του ΣΕΠΕΕ τη συμμετοχή 11 επιχειρήσεων που προέρχονται από την περιοχή. Η γερμανική αγορά αποτελεί τη σημαντικότερη αγορά για τα προϊόντα του κλάδου και η μαζική συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων έχει ως στόχο τη βελτίωση των εξαγωγών στη συγκεκριμένη αγορά.

Τη συνεργασία της με τη We4all ενισχύει η L’Oréal Hellas

Τον διπλασιασμό της οικονομικής στήριξής της προς το Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4all, ανακοίνωσε η L’Oréal Hellas, με τον οποίο ήδη υλοποιεί στρατηγική συνεργασία για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των ευρύτερων περιοχών Ραφήνας-Πικερμίου και Νέας Μάκρης-Μαραθώνα, που επλήγησαν το 2018.

Η L’Oréal Hellas θα προχωρήσει σε επιπρόσθετη δωρεά προς της We4all, για την αγορά, δενδροφύτευση και φροντίδα 6.000 νέων δενδρυλίων, τα οποία θα φυτευτούν στις πληγείσες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, με βάση τις οδηγίες των Αρχών. Τα νέα αυτά δενδρύλια θα αυξήσουν σε 12.000 το συνολικό αριθμό των νέων δέντρων που θα δωρίσει η L’Oréal Hellas, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην τεράστια συλλογική προσπάθεια αποκατάστασης των πνευμόνων πρασίνου της χώρας.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του παγκοσμίου προγράμματος βιωσιμότητας του oμίλου L’Oréal, L’Oréal for the Future. Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα εγκαινιάστηκε το 2020 και αποτελείται από δύο βασικούς πυλώνες: το μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου της L’Oréal με στόχο τον σεβασμό των ορίων του πλανήτη, καθώς και τη συμβολή στην επίλυση παγκόσμιων προκλήσεων και τη στήριξη κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναγκών.

Ο Alex Davison, Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas, τόνισε: «Σήμερα, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, να επιταχύνουμε και να ενισχύσουμε αισθητά δράσεις και ενέργειες που αποσκοπούν στην άμεση αντιμετώπιση των τόσο επειγουσών περιβαλλοντικών αναγκών. Για αυτό και αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τη στήριξή μας στον περιβαλλοντικό οργανισμό We4all και να διπλασιάσουμε το αποτύπωμά μας για το 2021».

Την Denim Collection FW 21 λανσάρει η Parabita

Τη νέα συλλογή Denim, με νεανική διάθεση και απροσδόκητα twist, εμπνευσμένη από όλα τα denim classics με μια σύγχρονη και casual ματιά, παρουσιάζει η Parabita. Η καμπάνια της συλλογής Denim Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 της Parabita, με urban διάθεση, έχει ως στόχο να ταξιδέψει το κοινό στο αστικό τοπίο της πόλης, στους δρόμους της Αθήνας, μέσα από μια σειρά φωτογραφιών και video.

Με το hashtag #denimcurvystories ως κεντρικό μήνυμα, η Parabita καλεί το κοινό να μοιραστεί μαζί της στα social media φωτογραφίες από αγαπημένες στιγμές με Parabita jeans και μέσα από αυτές να διηγηθεί τις δικές του ιστορίες. Στη νέα Denim συλλογή της Parabita, το all time classic Denim αποκτά 70’s διάθεση. Τα χρώματα σκουραίνουν, οι καμπάνες μεγαλώνουν και κολακεύουν ακόμα περισσότερο τις καμπύλες, ενώ δεν λείπουν τα κλασικά fits skinny και push up.

H συλλογή παρουσιάζει έξι διαφορετικά fits, για όλα τα γούστα και τους τύπους σώματος. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τo High rise wide flare το must have denim της σεζόν με 70’s χαρακτήρα, το διακριτικό Midrise flare, το κλασικό Skinny fit, το αισθησιακό Push up slim, το Bootcut, αλλά και το ανανεωμένο Boyfriend. Η συλλογή Denim FW 21 είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Parabita και στο Parabita.com.

Tezenis και Kappa ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η Tezenis ενώνεται με το sporty mood της Kappa σε μία νέα capsule collection. Η συλλογή αποτελείται από άνετες αθλητικές φόρμες και technical bras, που μπορούν να συνδυαστούν μαζί για ένα athleisure look, ιδανικά για προπονήσεις ή για casual, δυναμικά outfits. Η χρωματική παλέτα ποικίλει με urban αποχρώσεις από μοβ, electric light blue μέχρι και jet black.

Η ανδρική συλλογή περιλαμβάνει T-shirts, boxer και κάλτσες με Kappa logo, όλα σε συνδυασμό δύο τόνων, black & blue. Η καμπάνια φωτογραφήθηκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης. «Η τσιμεντένια ζούγκλα του Μεγάλου Μήλου με τους γρήγορους 24/7, έγινε το ιδανικό setting που εκφράζει το cool, street vibe της συλλογής», αναφέρει η εταιρεία. Η συλλογή είναι διαθέσιμη στα καταστήματα και online από 26 Αυγούστου.

Έλληνες καλλιτέχνες, ευάλωτες ομάδες και περιβάλλον στηρίζει η ΒΑΤ Hellas

Η British American Tobacco Hellas, στο πλαίσιο της νέας ενέργειας του glo στηρίζει νέους καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους τέχνης. Μέσα από την καμπάνια «Create New & Re-use Old & Support Art &more» συνεργάζεται με τρεις καλλιτέχνες, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν σχέδια, έργα και προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.

Σκοπός είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και βιώσιμης ανάπτυξης, μέσω μιας ενέργειας που θα διπλασιάσει τα έσοδα, τα οποία θα προκύψουν από τις πωλήσεις μιας γκάμας προϊόντων ρουχισμού, φιλικής προς το περιβάλλον, που διατίθεται στο discoverglo.gr/supportart. Μέσω της ενέργειας, ενισχύεται σημαντικά το πρόγραμμα του οργανισμού Fabric Republic, το οποίο συλλέγει πλεονάζοντα ρουχισμό και τον ανακυκλώνει ή τον διανέμει για επαναχρησιμοποίηση.

Για το σκοπό αυτό, ένωσαν τις δυνάμεις τους η σχεδιάστρια upcycle ρούχων Βασιλική Ρούσσου, ο street artist Σωτήρης Φωκέας ή αλλιώς Soteur που χρησιμοποιεί φιλικά προς το περιβάλλον χρώματα και πρώτες ύλες και ο Νίκος Ζήκος, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες και κοινωνικά ευαισθητοποιημένους φωτογράφους της γενιάς του δημιουργώντας μία νέα συλλογή που περιλαμβάνει T-shirts, καπέλα, πετσέτες θαλάσσης και άλλα προϊόντα.

Στο υψηλού επιπέδου customer service δίνουν «βάρος» οι καταναλωτές

Στην πρόθεση των καταναλωτών να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για προϊόντα που συνοδεύονται από υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εξυπηρέτησης, εστιάζει νέα έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το cloud platform, Puzzel. Σύμφωνα με την έρευνα «Retail Smart Guide: Tips for delivering smarter shopping experiences» οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν έως και 9% περισσότερα χρήματα σε προϊόντα εταιρειών με υψηλού επιπέδου customer service.

Ένα από τα επίσης σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι ότι πλέον οι καταναλωτές επιθυμούν να βιώνουν μια ολοκληρωμένη omnichannel εμπειρία. Το 58% τον καταναλωτών επιλέγει να κάνει το σύνολο ή μέρος των αγορών του στο διαδίκτυο, σημειώνοντας αύξηση 23% σε σχέση με τα στοιχεία που καταγράφονταν προ πανδημίας, την ώρα, ωστόσο, που οι αγορές από το φυσικό κατάστημα παραμένουν αναπόσπαστο κομμάτι της πολυκαναλικής εμπειρίας που επιθυμεί να βιώνει ο καταναλωτής.

Το κανάλι που βρίσκεται στην κορυφή προτίμησης του πελάτη για την εξυπηρέτησή του παραμένει το φυσικό κατάστημα, με το 21% των καταναλωτών να το επιλέγει και ακολουθεί το e-mail με ποσοστό 18%. Την κατάταξη ολοκληρώνει η ζωντανή επικοινωνία μέσω διαδικτύου (16%) και η εξυπηρέτηση πελατών μέσω κλήσεων (14%).

Επιπλέον, το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι εκπρόσωποι εξυπηρέτησης πελατών στα φυσικά καταστήματα είναι πιο αξιόπιστοι, την ώρα που μόλις το 25% των καταναλωτών ισχυρίζεται το ίδιο για το customer service των διαδικτυακών καναλιών (digital channels). Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.000 βρετανούς καταναλωτές τον Ιούλιο, εστιάζοντας στην καταναλωτική συμπεριφορά και τις προσδοκίες τους, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την πανδημία.
(Πηγή: FashionNetwork)

Την εταιρεία e-commerce Drapr εξαγόρασε η Gap

Την εξαγορά της startup εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Drapr ανακοίνωσε η Gap. H Drapr, η οποία ιδρύθηκε από τους David Pastewka, Will Drevno και Richard Berwick – που εξειδικεύονται στην τεχνολογία 3D για πάνω από μια δεκαετία – έχει τεχνολογία μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες της να δημιουργούν το 3D είδωλό τους (avatar) και να δοκιμάζουν τα ρούχα που επιλέγουν.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις ακριβείς διαστάσεις τους και αναζητούν έναν συγκεκριμένο τύπο ρούχου, που απλά να εφαρμόζει στο σωματότυπό τους», δήλωσε ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Drapr, David Pastewka. «Η Drapr έχει αποδειχθεί αποτελεσματική σε αυτό και είμαστε ενθουσιασμένοι για τον αντίκτυπο που μπορούμε να έχουμε στους πελάτες μας, ως μέλος της οικογένειας της Gap».

H Sally Gilligan, Επικεφαλής Μετασχηματισμού και Ανάπτυξης της Gap, δήλωσε από την πλευρά της ότι στόχος της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει την Drapr με τέτοιο τρόπο που να βελτιώνει την εμπειρία της εφαρμογής των ρούχων για τους πελάτες της και να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η διαδικασία για την εξαγορά της Drapr μελετήθηκε και δρομολογήθηκε από το γραφείο στρατηγικής ανάπτυξης της Gap, το τμήμα που έχει την αρμοδιότητα να αναπτύξει την εταιρεία πέρα από τις βασικές της δραστηριότητες, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών και της βιομηχανίας της μόδας.
(Πηγή: FashionNetwork)