Νέα συλλογή λανσάρει το brand Ioanna Kourbela Basics

Το brand Ioanna Kourbela Basics παρουσιάζει τη νέα συλλογή Nouvelles Existances’ Autumn Winter 2021-2022 Collection, που φέρει το μήνυμα της αποδοχής αρχικά προς τον εαυτό μας αλλά και της ανθρώπινης ύπαρξης εν γένει. Είναι μια συλλογή αφιερωμένη στην αποδοχή της διαφορετικότητας και στην αποδοχή της ομορφιάς της με αποτέλεσμα να έρχεται στο προσκήνιο ένας «νέος» κώδικας τρόπου προσωπικής έκφρασης.

Οι γραμμές των πατρόν έχουν ως σκοπό να τονίσουν και να αναδείξουν την ομορφιά της ατομικότητας, ενώ τα χρώματα κυμαίνονται σε μια παλέτα με σκούρες, σοβαρές αποχρώσεις και συμπληρώνονται από παστέλ σχεδόν «παιδικές» και ανάλαφρες τονικότητες του μπλε και του ροζ. Η συλλογή έχει δημιουργηθεί με φυσικές πρώτες ύλες, υφάσματα και νήματα από βαμβάκι, μαλλί και βισκόζη και «μετουσιώνονται σε δημιουργίες που περιβάλλουν το σώμα προστατευτικά», ακολουθώντας το motto του brand «The Garment is the Home of the Body”.

 

Διπλασιασμός πωλήσεων για την Kering στο β’ τρίμηνο

Σχεδόν διπλασιασμό των πωλήσεών του κατέγραψε ο γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας Kering στο β΄τρίμηνο, με την μεγαλύτερη στήριξη να προέρχεται από το brand της Gucci. Ειδικότερα, τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 95% και διαμορφώθηκαν στα 4,16 δισ. ευρώ, σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2020 και κατά 11% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων προήλθε από τη Β. Αμερική – όπου οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση που ξεπέρασε το 260% – και την Ασία.

Επίσης, η Gucci, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από τα μισά έσοδα του ομίλου και το 76% των λειτουργικών κερδών του, αύξησε τις πωλήσεις της κατά 86% κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου. Μετά την μείωση των δαπανών στο marketing και το «πάγωμα» των επιδείξεων μόδας το 2020, η Gucci, η οποία βρίσκεται κοντά στην συμπλήρωση 100 ετών, εξακολουθεί να συντηρεί τη υψηλού επιπέδου φήμη της μέσα από την πραγματοποίηση events και λανσαρισμάτων, όπως αυτό που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, με μια συλλογή που συνδυάζει τα σχέδια Gucci με τα «κοψίματα» και τα λογότυπα της Balenciaga, που επίσης ανήκει στον όμιλο Kering.

H συγκεκριμένη συλλογή πιθανολογείται ότι θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα στο τέλος του γ’ τριμήμου παράλληλα με την κυκλοφορία της ταινίας του Ridley Scott «House of Gucci», με τους Lady Gaga, Adam Driver και Al Pacino, η οποία θα δώσει επιπλέον προβολή στη μάρκα. Σύμφωνα με τον CFO της Kering, Jean-Marc Duplaix, ο όμιλος θα συνεχίσει να επενδύει για να υποστηρίξει τις μάρκες του κατά το β’ εξάμηνο του έτους, χωρίς όμως αυτό να βλάψει την κερδοφορία του. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kering, François-Henri Pinault πρόσθεσε: «Όσο επιστρέφουμε σε σημαντικά επίπεδα κερδοφορίας, θα αυξάνουμε τον ρυθμό των επενδύσεών στα brand μας ενισχύοντας τις στρατηγικές μας πρωτοβουλίες».

(Πηγή: FashionNetwork)

Έρευνα βιωσιµότητας από τον Γερµανικό Σύνδεσµο Καλλυντικών

Τα αποτελέσµατα της Έρευνας για τη Βιωσιµότητα που πραγµατοποιήθηκε από τον Γερµανικό Σύνδεσµο Καλλυντικών IKW του στα τέλη του 2020 δηµοσιοποίησε ο ΠΣΒΑΚ. Σύµφωνα µε τα στοιχεία της ερευνάς, περίπου το 70% των εταιρειών-µελών του IKW έχουν έναν τουλάχιστον εργαζόµενο που ασχολείται µε το θέµα της Βιωσιµότητας, ενώ το 60% των εταιρειών τηρούν γραπτό κώδικα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η πλειοψηφία των εταιρειών έχει θεσπίσει συγκεκριµένους στόχους για τη µείωση του οικολογικού τους αποτυπώµατος και περισσότερες από τις µισές εταιρείες καταγράφουν συστηµατικά την κλιµατική επίπτωση της δραστηριότητας της εταιρείας τους, τα τελευταία τρία χρόνια (π.χ. Ανθρακικό Αποτύπωµα). Η έρευνα αναφέρει ότι η πλειοψηφία των εταιρειών έχει καθορίσει ποιοτικούς στόχους Βιωσιµότητας, όπως για παράδειγµα για τις πρώτες ύλες, για την ενέργεια και τα απόβλητα, για το κλίµα και το νερό και περίπου το 70% των εταιρειών έχουν καθορίσει στόχους για τη χρήση της Συσκευασίας (ελαφρύτερες ή µικρότερες συσκευασίες, ανακυκλωµένο πλαστικό, αύξηση των ανακυκλωµένων υλικών).

Τέλος, σύµφωνα µε τον Γερµανικό Σύνδεσµο Καλλυντικών, οι µισές περίπου εταιρείες έχουν µία µακροπρόθεσµη στρατηγική βιώσιµων προµηθειών και έχουν θεσπίσει συγκεκριµένα κριτήρια επιλογής προµηθευτών, κυρίως όσον αφορά στην κοινωνική και οικολογική υπευθυνότητα στην παραγωγή των πρώτων υλών, ενώ επιθεωρούν συστηµατικά τους προµηθευτές και απαιτούν συµµόρφωση µε κάποιες αρχές, όπως η µη χρήση παιδικής εργασίας και η συµµόρφωση µε τα ανθρώπινα δικαιώµατα.

Guess Bella Vita, νέο γυναικείο άρωμα από την Guess

H Guess λανσάρει το Guess Bella Vita, ένα νέο φρουτώδες, λουλουδάτο άρωμα που ξεδιπλώνεται με νότες Ιταλικού λεμονιού, κασίς και μαύρα κεράσια. Στην καρδιά ξεχωρίζουν νότες από γιασεμί, tuberose και ορχιδέα, ενώ στη βάση συνδυάζονται νότες από κόκκους tonka, πραλίνα και musk. Το άρωμα αποτελεί δημιουργία των αρωματοποιών της εταιρείας Drom Christine Hassan και Valerie Garnuch-Mentzel, ενώ η συσκευασία εμπνέεται από τη διαχρονική κληρονομιά της μόδας Guess.

To μπουκάλι και η χάρτινη συσκευασία φέρουν στο κέντρο τους την εμβληματική παιώνια της μάρκας Guess, ενώ το διαφανές γυαλί αποκαλύπτει το ζεστό, πλούσιο χρώμα του αρώματος, με το χρυσό πολυτελές καπάκι να προσδίδει μία πολύτιμη λεπτομέρεια. Η καλλιτεχνική διεύθυνση ανήκει στον Paul Marciano, Chief Creative Officer της Guess, Inc., και η φωτογράφιση έγινε από την Τatiana Gerusova, η οποία απαθανατίζει το μοντέλο Julia Logacheva. Το άρωμα διατίθεται στην ελληνική αγορά από την Aromca.

Digital activation για τα 10 χρόνια River West

Τα 10 χρόνια λειτουργίας του γιόρτασε φέτος το River West, μαζί με φίλους του που μοιράστηκαν τις ευχές τους μέσα από digital ενέργεια που «έτρεξε» το εμπορικό. Υπό τον τίτλο, «Κλείνουμε τα 10 και γινόμαστε μία ανοιχτή παρέα», δημιουργήθηκε η σελίδα #10years_riverwest με έναν θεματικό διαγωνισμό ευχών, ο οποίος ολοκληρώθηκε συγκεντρώνοντας χιλιάδες μηνύματα θετικής ενέργειας και αγάπης από το κοινό του εμπορικού κέντρου.

Το activation των γενεθλίων ξεκίνησε με video με ευχές από 10 δημοφιλή πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η Κόνι Μεταξά, η Έλενα Γαλύφα, η Ελεάννα Λίμα, η Μιρκέτα Βιδάλη και η Mαρίζα Μπαϊρακτάρη, ενώ συνεχίστηκε με γραπτές ευχές από όλους τους φίλους και τις φίλες του εμπορικού. Οι νικητές του διαγωνισμού κέρδισαν 10 δώρα, όπως μία ταξιδιωτική δωροεπιταγή αξίας 1.000 και άλλες δωροεπιταγές από τα καταστήματα του River West, Intersport, Celestino, Adidas, Panaidis Εyewear Boutique, Parabita, Galerie De Beaute, Keep Fred, Miniso και Sandy’s.

Εγκαινιάστηκε η νέα Hublot boutique στη Μύκονο

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας Hublot boutique στη Μύκονο, με μια ιδιαίτερη εκδήλωση στην οποία έδωσαν το παρόν σημαντικές προσωπικότητες. Η δεύτερη Mono-brand Hublot boutique στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε εκεί όπου για 45 χρόνια το κοσμηματοπωλείο Gofas φιλοξενούσε τα σημαντικότερα ονόματα της υψηλής ελβετικής ωρολογοποιίας.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο lead singer του συγκροτήματος «Melisses» Χρήστος Μάστορας, o master mentalist Lior Suchard, ο Augusto Capitanucci, Regional Director Mediterranean Countries of Hublot, όπως και πολλές άλλες σημαντικές προσωπικότητες, τις οποίες υποδέχθηκαν ο Γιάννης Γκόφας και ο Γρηγόρης Γκόφας μαζί με τον Ricardo Guadalupe, CEO της Hublot.

Η κορύφωση του event πραγματοποιήθηκε στο CERESIO7 Mykonos, ένα νέο εστιατόριο στο κέντρο της πόλης. Με την ευκαιρία των εγκαινίων της νέας Hublot Μύκονος boutique παρουσιάστηκε το ολοκαίνουργιο Classic Fusion Chronograph Boutique Mykonos 2021 σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, το οποίο είναι βασισμένο σχεδιαστικά στο εμβληματικό Classic Fusion Chronograph. Το Classic Fusion Chronograph Boutique Mykonos 2021 με διάμετρο 45mm είναι περιορισμένης παραγωγής (50 αντίτυπα) με blue ceramic και σατινέ επιφάνειες κάσας, άψογο φινίρισμα και ενεργειακή αυτονομία 42 ωρών.

 

Η Access Fashion επεκτείνει το δίκτυό της

Η Access Fashion, συνεχίζοντας τη δυναμική πορεία της στον χώρο του γυναικείου ενδύματος, επεκτείνει το δίκτυο των καταστημάτων της στην Ελλάδα, με τη δημιουργία ενός νέου καταστήματος στο The Mall Athens. O σχεδιασμός του καταστήματος αντικατοπτρίζει τον προσανατολισμό του brand στην εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, καθώς με το sophisticated design του, φιλοδοξεί να προσφέρει ένα χώρο όπου η κάθε επισκέπτης θα οραματίζεται τις δικές της μοναδικές εμφανίσεις. Ο συνδυασμός νέων και καινοτόμων υλικών, τα χρώματα, η διάταξη και η αρχιτεκτονική, μετατρέπουν το κατάστημα σε ένα μοντέρνο χώρο για μια μοναδική και πολυτελή shopping εμπειρία. Το κατάστημα διαθέτει τις τρεις σειρές του brand (Access, Spell και Eight) που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε γυναίκας για όλες τις ώρες της ημέρας.

Στην ελληνική αγορά ετοιμάζεται να εισέλθει η πλατφόρμα e-commerce Terminal X 

Την είσοδό της στην ελληνική αγορά προετοιμάζει η Terminal X, η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου με γνωστά brands από τον κλάδο του fashion, η οποία έχει έδρα στο Ισραήλ και δημιουργήθηκε από την εταιρεία Fox Group. Στην προσπάθειά της να αναπτυχθεί στην ελληνική αγορά, αναζητεί στελέχη τα οποία θα τη βοηθήσουν να υλοποιήσει με επιτυχία το εγχείρημά της. Για την δημιουργία της ομάδας που θα «τρέξει» το project ανάπτυξης της στην Ελλάδα, αναζητά στέλεχος για τη θέση του Country Manager, για την οποία έχει αναρτηθεί αγγελία στο LinkedIn.

Σύμφωνα με αυτήν, ο Country Manager θα έχει υπό την ευθύνη του, τους τομείς marketing, εμπορίου, ΙΤ, εξυπηρέτησης πελατών και logistics, ενώ θα είναι και υπεύθυνος του τοπικού site και του application της Terminal X. H παγκόσμια lifestyle πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, με το λανσάρισμά της στην ελληνική αγορά, θα διαθέσει στο ελληνικό κοινό κορυφαία brands παγκοσμίου φήμης, καθώς και μάρκες της τοπικής αγοράς. Η Terminal X είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία, που εστιάζει στην τεχνολογία και την καινοτομία, έχοντας ως αφετηρία την αγάπη της για τη μόδα και το lifestyle.