Νέα boutique στο SoHo εγκαινίασε ο οίκος Versace

Νέα boutique στο SoHo της Ν. Υόρκης εγκαινίασε ο ιταλικός οίκος μόδας Versace. Ο χώρος της boutique, έκτασης 285 τ.μ. θα προσφέρει ready-to-wear ρούχα και αξεσουάρ για άνδρες και γυναίκες. Η κύρια πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του χώρου, ήταν το κεντρικό κατάστημα του Παρισιού – το οποίο σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Gwenael Nicolas – και έχει έντομα τα στοιχεία της αισθητική Versace, που αποδίδονται με μοντέρνο τρόπο.

Επιπλέον, το νέο κατάστημα έχει υιοθετήσει μια βιώσιμη προσέγγιση και όλα τα υλικά που επιλέχθηκαν για τη δημιουργία της boutique, είχαν υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα. Το αμέσως επόμενο διάστημα, ο οίκος Versace αναμένεται να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την παρουσία του στις ΗΠΑ, με το άνοιγμα ενός καταστήματος στο Manhasset τον Αύγουστο και το άνοιγμα μίας ακόμα boutique το φθινόπωρο, στο Σαν Ντιέγκο.

(Πηγή: FashionNetwork)

 

«Κοινωνικά υπεύθυνες» μάρκες επιλέγει το 35% των διαδικτυακών αγοραστών

Νέα μελέτη έρχεται στο φως της δημοσιότητας που αποκαλύπτει ότι ένα μεγάλο ποσοστό αγοραστών μέσω διαδικτύου, συνδέει την επιλογή της μάρκας που θα αγοράσει, με την εταιρική υπευθυνότητα που επιδεικνύει μια εταιρεία. Ειδικότερα, η έρευνα Censuswide, που πραγματοποιήθηκε από την πλατφόρμα Empathy Co. σε 4.000 διαδικτυακούς αγοραστές από το Ηνωμένο Βασίλειο, καταδεικνύει ότι το 35% αυτών επιλέγει «κοινωνικά υπεύθυνες» μάρκες.

Ως «κοινωνικά υπεύθυνες» χαρακτηρίζονται οι μάρκες που έχουν δίκαιη αντιμετώπιση απένταντι στο προσωπικό τους, ακολουθούν μια ηθική προσέγγιση στον τρόπο προμήθειας των προϊόντων τους και δεν κάνουν κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών. Επίσης, από την έρευνα προκύπτει ότι το 47% των καταναλωτών επιλέγει brands που εμπιστεύεται, ενώ το 22% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι διατεθειμένο να πληρώσει περισσότερα χρήματα για μια αξιόπιστη μάρκα. Η έρευνα αναφέρει επίσης, ότι η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντική, ενώ την ίδια ώρα παρατηρείται μεγάλη δυσπιστία.

Περίπου το 40% των αγοραστών που ρωτήθηκε δήλωσε ότι δεν του αρέσει να ζητώνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ενώ το 37% θέλει να έχει μεγαλύτερη πρόσβαση στα δεδομένων των εταιρειών. Τέλος, σημαντικό ρόλο για την επιλογή μιας εταιρείας ή ενός brands είναι η ηθική προσέγγιση σε κοινωνικά ζητήματα και θέματα βιωσιμότητας. Το 31% των διαδικτυακών αγοραστών προτιμά να τα brands που είναι βιώσιμα. Μόλις το 13% των ερωτηθέντων διαφωνεί με το γεγονός ότι κάποιες αγορές μέσω διαδικτύου μπορεί να έχουν περιβαλλοντικό αντίκτυπο, ενώ ένα ποσοστό 20% δεν σκεφτεται καθόλου το περιβάλλον όταν πραγματοποιεί αγορά μέσω διαδικτύου.

(Πηγή: FashionNetwork)

Η marianna lemos σχεδιάζει κούπα για την common seas

Με αφορμή την πρόσφατη Ευρωπαϊκή οδηγία για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης, η Common Seas προτείνει την επαναχρησιμοποιούμενη κούπα Huskup ως απαραίτητο στοιχείο για κάθε τσάντα παραλίας. Η κούπα είναι σχεδιασμένη από την Marianna Lemos εμπνευσμένη από το προστατευτικό μάτι. Η Huskup είναι μια επαναχρησιμοποιούμενη κούπα, κατασκευασμένη από απορριμμένο φλοιό ρυζιού και βοηθά στη μείωση του οικολογικού αντικτύπου.

Είναι ιδανική για ζεστά και κρύα ροφήματα, ενώ το καπάκι διαθέτει άνοιγμα υποδοχής για επαναχρησιμοποιούμενο καλαμάκι. Τα έσοδα από τις πωλήσεις της μοναδικής κούπας Huskup στηρίζουν τις παγκόσμιες δράσεις της Common Seas στη μάχη της ενάντια στην πλαστική ρύπανση. H Common Seas στην Ελλάδα δραστηριοποιείται στο νησί της Πάρου, μέσω του προγράμματος Clean Blue Paros.

Αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του μεγαλύτερου εργοστασίου ενδυμάτων στην Κεντρική Αμερική

Σε πιλοτική φάση λειτουργείας μπαίνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο ενδυμάτων στην Κεντρική Αμερική, το οποίο θα παράγει αθλητικά είδη για μάρκες όπως η Nike και η Under Armour, αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι. Το εργοστάσιο, το οποίο έχει έκταση σχεδόν 63.000 τ.μ. όσο περίπου τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, έχει ξεκινήσει τις τεχνικές δοκιμές με στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή ρούχων από τον Οκτώβριο ή τον Νοεμβριο, αναφέρει το WWD.

To βιομηχανικό πάρκο Arena, που ανήκει στην Tegra Global, αναμένεται να απασχολήσει 5.000 άτομα και θα περάσει στην τελική πιλοτική του φάση στα τέλη Οκτωβρίου, όταν τα δείγματα παραγωγής θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες και το προσωπικό θα έχει αναλάβει καθήκοντα πλήρως.

Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια του βιομηχανικού πάρκου είχαν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο, ωστόσο η πανδημία ανέβαλε τα σχέδια λειτουργίας του, για το δ’ τρίμηνο του 2021. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας το εργοστάσιο θα εφαρμόσει καινοτομίες στην εκτύπωση, στο κέντημα και τους αυτοματισμούς, ενώ θα έχει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και θα είναι φιλικότερο προς το περιβάλλον σε σχέση με τους ανταγωνιστές του.

(Πηγή: WWD)

Νέο Pop Up Store στον Πειραιά άνοιξε το Hard Rock Cafe Athens

Νέα σελίδα για το Hard Rock Cafe Athens, το οποίο άνοιξε το δεύτερο Pop Up Store στον Πειραιά με σκοπό να εξυπηρετήσει το κοινό των κρουαζιερόπλοιων, μετά την επιτυχία του πρώτου Pop Up Store που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Μάιο του 2018. Το νέο Pop Up Store βρίσκεται στην Ακτή Μιαούλη, στο Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά, το οποίο θα λειτουργεί μόνο τις ημέρες και ώρες που ο σταθμός εξυπηρετεί το κοινό της κρουαζιέρας.

Ο χώρος του νέου καταστήματος προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει μια γκάμα από αυθεντικά αξεσουάρ, αλλά και ρούχα με το λογότυπο του Hard Rock Cafe της Αθήνας, καθώς και τη νέα συλλογή ρούχων με την υπογραφή του θρυλικού ποδοσφαιριστή Lionel Messi. Η συλλογή της Hard Rock Cafe Athens σε συνεργασία με τον Lionel Messi, ο οποίος θα αποτελέσει τον πρεσβευτή της Hard Rock International για τα επόμενα πέντε χρόνια, περιλαμβάνει ενδύματα με τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα του θρυλικού παίκτη, όπως το λιοντάρι, τον αριθμό 10 και το δικό του, προσωπικό λογότυπο.

H συλλογή αυτή έρχεται να ενταχθεί στην εμβληματική σειρά προϊόντων της μάρκας, που διατίθεται σε όλα τα φυσικά καταστήματα ή στο https://shop.hardrock.com/en-us/messi. Από την έναρξη του πρώτου Hard Rock Cafe στο Λονδίνο το 1971, η Hard Rock International, εκτός από την εμπειρία εστίασης, συνεχίζει να παρέχει στο κοινό μέσα από τις συνεργασίες της, αξεσουάρ συλλεκτικής αξίας.

 

Κατά 53% αυξήθηκαν τα έσοδα της LVMH στο α’ εξάμηνο

Ανάκαμψη σε επίπεδο πωλήσεων αλλά και κερδών κατέγραψε ο οίκος LVMH στο α’ εξάμηνο του 2021, καθώς η ζήτηση ανέκαμψε σημαντικά με το «χτύπημα» της πανδημίας το προηγούμενο έτος. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν στα 5,3 δισ. ευρώ στο α’ εξάμηνο, καταγράφοντας δεκαπλάσια αύξηση σε σχέση με το 2020 και αύξηση 62% συγκριτικά με το α’ εξάμηνο του 2019. Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 53% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Επίσης, τα λειτουργικά κέρδη τετραπλασιάστηκαν στα 7,6 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα της εταιρείας υποστηρίχθηκαν κυρίως από τις πωλήσεις των brands των Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi, Loewe και Celine. Επίσης, οι πωλήσεις στην Ασία και τις ΗΠΑ κατέγραψαν ισχυρότερο ριμπάουντ σε σχέση με την Ευρώπη, ενώ όπως ανέφερε η εταιρεία, η ενσωμάτωση της εταιρείας κοσμημάτων Tiffany, που πρόσφατα εξαγόρασε, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς. «Το α’ εξάμηνο παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις για τη LVMH, η οποία αποκομίζει τα οφέλη από την στρατηγική επενδύσεων και καινοτομίας καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο CEO του ομίλου Bernard Arnault.

(Πηγή: FashionNetwork)

O διεθνής όμιλος Fenix Outdoor εισέρχεται στην ελληνική αγορά

Στην ελληνική αγορά εισήλθε από 1ης Ιουλίου ο διεθνής όμιλος Fenix Outdoor, ο οποίος διαθέτει τα brands εξοπλισμού και ρουχισμού για δραστηριότητες στη φύση Fjällräven, Hanwag, Royal Robbins, Primus και Brunton, με τη δημιουργία showroom στο κέντρο της Αθήνας. Καθήκοντα Country Manager Greece & Cyprus αναλαμβάνει ο Allan Bradshaw με μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα του outdoor ρουχισμού και εξοπλισμού.

Ο όμιλος, ο οποίος διαθέτει παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες, εισέρχεται στην ελληνική αγορά, με στόχο να ενισχύσει τον τομέα του outdoor μέσω της διάθεσης ευρείας γκάμας ανθεκτικών outdoor προϊόντων στη χώρα. Τα θεμέλια της Fenix Outdoor, έθεσε η Fjällräven το 1960, η οποία διαθέτει μία ευρεία γκάμα premium προϊόντων outdoor εξοπλισμού, ρούχων και αξεσουάρ.

Η Hanwag, που φέτος συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυσή της, παρέχει υποδήματα ορειβασίας και πεζοπορίας για απαιτητικές χειμερινές εξορμήσεις, ενώ η Royal Robbins προσφέρει μία πιο lifestyle προσέγγιση στον ρουχισμό και εξοπλισμό για δραστηριότητες στη φύση. Η Primus καλύπτει την ανάγκη του εξοπλισμού για μαγειρική στη φύση, παρέχοντας εύχρηστες συσκευές και σκεύη. Το χαρτοφυλάκιο της Fenix Outdoor συμπληρώνει η μάρκα Brunton, η οποία από το 1894 καθοδηγεί με τις επαγγελματικές πυξίδες της τους εξερευνητές ανά τον κόσμο.