-->

Επενδύει 1 δισ. δολάρια στους content creators της η Facebook

Σε μία επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων αναμένεται να προχωρήσει η Facebook μέχρι τα τέλη 2022, η οποία θα κατευθυνθεί στους δημιουργούς περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της, την ώρα που ο βασικός της αντίπαλος πλέον, το TikTok έχει «χτυπήσει» τα 3 δισ. downloads παγκοσμίως.

Οι επενδύσεις της Facebook θα περιλαμβάνουν συγκεκριμένα προγράμματα, μέσα από τα οποία θα πληρώνει με μπόνους, τους δημιουργούς που πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους και θα χρηματοδοτεί τους χρήστες για την παραγωγή περιεχομένου. Ο «βασιλιάς» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «ανοίγει το πορτοφόλι» για να προσελκύσει και άλλους δημιουργούς με πολλούς ακολούθους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε άλλες πλατφόρμες, όπως το YouTube, η Alphabet και το TikTok.

Η τακτική αυτή ακολουθείται κατά κόρον από τις μεγάλες πλατφόρμες που θέλουν να προσελκύσουν νέους content creators ή να διατηρήσουν τους υφιστάμενους. Ήδη το TikTok δεσμεύτηκε να δαπανήσει 2 δισ. δολάρια για να υποστηρίξει τους δημιουργούς του για τρία χρόνια, ενώ και το Snapchat της Snap Inc. συνήθιζε να πληρώνει στους content creators με συνολικά 1 εκατ. δολάρια την ημέρα, για συγκεκριμένους σκοπούς.

Σύμφωνα με την Facebook, οι video creators και online gamers θα λαμβάνουν μηνιαία μπόνους, αν «πιάσουν» συγκεκριμένους στόχους, όπως η μετάδοση για συγκεκριμένο αριθμό ωρών, ώστε να μαζέψουν «αστέρια», μια μορφή διαδικτυακής επιβράβευσης που θα λαμβάνουν από τους ακολούθους τους, κατά τη διάρκεια των live video. Επίσης, τα προγράμματα μπόνους του Instagram θα περιλαμβάνουν κίνητρα για τη χρήση του Reels, μέσα από το οποίο δίνεται η δυνατότητα για ανέβασμα μικρών βίντεο, το οποίο δημιουργήθηκε στα πρότυπα του TikTok.

(Πηγή: FashionNetwork)

Στην comma η επικοινωνία της walk socks & underwear

H Walk Socks & Underwear ανέθεσε τη social media επικοινωνία της στη διαφημιστική εταιρεία Comma, έπειτα από σχετική διερεύνηση της αγοράς και πλέον, εισέρχεται στο digital περιβάλλον.

O Managing Director της Comma, Ηλίας Κάππας αναφέρει: «H Walk αναζητούσε ένα agency με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της Ένδυσης/Υπόδησης που μπορεί να κατανοήσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις της συγκεκριμένης αγοράς. Είμαστε χαρούμενοι για την επιλογή τους και θεωρούμε πως η ολιστική προσέγγιση που εφαρμόζουμε σε όλα μας τα έργα θα αποδώσει άμεσα τα βέλτιστα».

Στον απόλυτο έλεγχο του Seven Global στοχεύει ο David Beckham

Η εταιρεία διαχείρισης του David Beckham βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις ώστε να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του joint venture Seven Global, αγοράζοντας το μερίδιο που κατέχει σε αυτήν η Global Brands Group, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης οι συνομιλίες των δύο πλευρών βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, αλλά αν υπάρξει συμφωνία, η David Beckham Ventures Limited (DBVL) θα γίνει ο μοναδικός ή ο μέτοχος πλειοψηφίας του joint venture Seven Global.

H Seven Global ιδρύθηκε το 2015 και διαχειρίζεται τις μακροχρόνιες εμπορικές συνεργασίες του Beckham, όπως με την Adidas και την Tudor που ανήκει στη Rolex, καθώς και τη συμφωνία με τα γυαλιά Safilo και το brand αρωμάτων Coty.

Η Global Brands Group κατέχει σήμερα το 49% του joint venture Seven Global, το οποίο συμβάλει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στα κέρδη της. Σύμφωνα με το Sky News, πηγές που γνωρίζουν το θέμα, ανέφεραν ότι οι συζητήσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και ότι η αγορά του μεριδίου από τη Global Brands Group θα μπορούσε να κοστίσει στον Beckham περί τα 29 εκατ. λίρες (ή 40 εκατ. δολάρια).

(Πηγή: FashionNetwork)

 

Κάλεσμα προς καλλιτέχνες από 194 χώρες απευθύνει η Swatch

Η Swatch παρουσιάζει το Project Swatch Calling, και απευθύνει ένα διεθνές κάλεσμα προς καλλιτέχνες από τις 194 χώρες, που συμμετέχουν στην Expo 2020 στο Ντουμπάι, να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά, τους σχεδιάζοντας για τη Swatch.

Πρόκειται για μια ευκαιρία και μια εμπειρία ζωής για τους καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν την εκάστοτε χώρα μέσα από τα έργα τους και θα βρεθούν στην Expo 2020 Dubai. H Swatch διευκρινίζει ότι καταληκτική ημερομηνία υποβολής σχεδίων είναι η 8η Αυγούστου και εν συνεχεία θα επιλεγεί ένας καλλιτέχνης από κάθε χώρα. Τα 194 έργα τέχνης θα αποτελέσουν πηγή δυνατοτήτων για τη δημιουργία ρολογιών χάρη στο concept Swatch x You. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.swatch.com/en-en/swatch-calling.html.

Τη νέα παγκόσμια έρευνά της παρουσιάζει η CeraVe

Τα αποτελέσματα της έρευνας της παρουσιάζει η CeraVe, η οποία διεξήχθη μέσω διαδικτύου από την Ipsos σε 23 χώρες και 10.000 ερωτηθέντες. Σύμφωνα με την έρευνα, το 64% των ανθρώπων παγκοσμίως λένε ότι άλλαξαν τη ρουτίνα καθαρισμού τους μέσα στον προηγούμενο χρόνο, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό άγγιξε το 75% των ερωτηθέντων. Επίσης, το 90% των ερωτηθέντων παγκοσμίως, και το συντριπτικό ποσό του 97% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα, αναφέρουν ότι η καθημερινή τους ζωή επηρεάστηκε από αλλαγές που μπορεί να έχουν τόσο θετικές, όσο και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του δέρματος.

Η CeraVe έχοντας ως στόχο να δείξει ότι η πρόσβαση σε αξιόπιστες δερματολογικές πληροφορίες είναι πιο σημαντική από ποτέ, θα συνεργαστεί με κορυφαίους δερματολόγους για να τροφοδοτήσει με χρήσιμες και έγκυρες πληροφορίες τα κανάλια στα οποία βασίζονται περισσότερο οι άνθρωποι. Θα προσφέρει απευθείας στους καταναλωτές πληροφορίες δερματολογικού επιπέδου για τον καθαρισμό, μέσω της PR, influencer και digital καμπάνιας «Cleanse Like a Dermatologist».

Η εκστρατεία θα διαρκέσει όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και θα περιλαμβάνει κορυφαίους ακαδημαϊκούς δερματολόγους όπως οι Δρ. Michael Cork και Δρ. Valerie Callendar, αλλά και influencers δερματολογίας όπως οι Δρ. Dustin Portela (1,3 εκ.+ followers) και Δρ. Muneeb Shah (7,5 εκ.+ followers). Η εκστρατεία θα ενισχύσει τη φωνή αυτών των δερματολόγων, με στόχο να αποσαφηνιστούν διαδεδομένες παρανοήσεις και να εκπαιδευτούν οι καταναλωτές σε θέματα όπως το σωστό pH, το άρωμα και τα συστατικά των προϊόντων καθαρισμού.

Σε νέο συλλεκτικό μπουκάλι το άρωμα Blanche της Byredo

Η Byredo παρουσιάζει το εμβληματικό άρωμα της Blanche εκ νέου, μέσα από ένα συλλεκτικό μπουκάλι με λευκό καπάκι, που συνοδεύεται από μια νέα φωτογραφική καμπάνια. Το άρωμα του έχει νότες κορυφής από αλδεΰδες, τριαντάφυλλο centifolia, στην καρδιά του έχει κυκλάμινο και βιολέτα και στη βάση του σανταλόξυλο και musk.

Στην καμπάνια του αρώματος παρουσιάζεται ο παλεστής βαρέων βαρών του UFC, Ilir Latifi, δίπλα στην επαγγελματία χορεύτρια και bikini fitness αθλήτρια, Rebecka Eklund, έχουν φωτογραφηθεί από τον Kacper Kasprzyk και εκφράζουν την αγνή σωματικότητα, σε φρέσκο λευκό βαμβακερό. Τα προϊόντα Byredo διατίθενται αποκλειστικά στα Αttica Golden Hall και City Link, καθώς και στο atticadps.gr/eshop.

 

Η Αργίνη Βαλλή, Marketing Manager Balkans στον όμιλο της Estée Lauder

Η Αργίνη Βαλλή αναλαμβάνει καθήκοντα Marketing Manager Balkans για τις μάρκες Aveda και Bumble and bumble του ομίλου Estée Lauder. Η ίδια διαθέτει 3 χρόνια εμπειρία σε FMCG και 6 χρόνια εμπειρία στον κλάδο των καλλυντικών.

Εντάχθηκε στο δυναμικό του ομίλου Estée Lauder πριν από 3,5 χρόνια, αναλαμβάνοντας το λανσάρισμα της Aveda και συνέβαλε στην επιτυχημένη πορεία της μάρκας. Ο στόχος της ομάδας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των 2 brands και η τοποθέτησή τους σε ακόμα περισσότερα σημεία στην Ελλάδα, αλλά και τα Βαλκάνια.

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Medical Beauty Awards 21

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο House 124, στο Χαλάνδρι, η Τελετή Απονομής των Medical Beauty Awards 2021 από την Boussias, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας για 2η συνεχόμενη χρονιά τις σημαντικές προόδους στον χώρο της υγείας της οµορφιάς και της αντιγήρανσης, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών από επαγγελµατικούς χώρους, όσο και σε επίπεδο θεραπειών. Συνολικά, διακρίθηκαν 25 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες της κατηγορίες των βραβείων.

Το βραβείο Brand of the Year απέσπασε η Met Cosmetic και το βραβείο Company of the Year η Athens Beverly Hills Medical Group, ενώ Platinum Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες Allergan Aesthetics, an AbbVie company, Anastasakis Hair Clinic και Dermoskin. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Υπουργείων, Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες Ομορφιάς και Ευεξίας, Wellness Influencers, Beauty Bloggers καθώς και εκπρόσωποι Τύπου.

Χορηγός στην τελετή απονομής ήταν η Allergan Aesthetics, An Abbvie Company και υποστηρικτής της βραδιάς η Ipsen Innovation for patient care. Τα βραβεία διεξήχθησαν υπό την αιγίδα των: Ελληνική Ακαδημία Μεταμόσχευσης & Αποκατάστασης Τριχωτού (ΕΛΑΜΑΤ), Ελληνική Εταιρεία Κοσμητικής και Επανορθωτικής Γυναικολογίας και Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχάνων & Αντιπροσώπων Καλλυντικών & Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ). Αναλυτικό ρεπορτάζ για τα βραβεία θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα 19 Ιουλίου.

Στην πόλη των Χανίων εγκαινιάζει κατάστημα η Bobbi Brown

Η Bobbi Brown εγκαινιάζει το πρώτο της κατάστημα στην πόλη των Χανίων. Μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο counter εντός του πολυκαταστήματος Galerie de Beaute στην οδό Μουσούρων 18, η μάρκα καλλυντικών και περιποίησης επεκτείνεται στην Ελλάδα, ενισχύοντας σταδιακά την παρουσία της σε πόλεις και νησιά.

Με μοντέρνα αισθητική και κυρίαρχη την αντίθεση ανάμεσα στο μαύρο και το λευκό, το counter των Χανίων, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα των σημείων πώλησης της Bobbi Brown, προσφέρει εξατομικευμένα How To’s (μαθήματα μακιγιάζ), υπηρεσίες για τα φρύδια και την περιποίηση της επιδερμίδας, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της μάρκας, Secret to Perfect Skin, για την προετοιμασία της επιδερμίδας.