«Πράσινο φως» στη Fourlis από το ΥΠΑΝ για τη σύσταση της Trade Estates

Την τελική έγκριση έδωσε χθες στη Fourlis το Υπουργείο Ανάπτυξης, για την σύσταση της Trade Estates Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (Trade Estates AEEAΠ). Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Fourlis, η οποία είναι αποκλειστικός franchisee της Intersport στην Ελλάδα, το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 173,53 εκατ. ευρώ.

Στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Trade Estates AEEAΠ συμπεριλαμβάνονται όλα τα υφιστάμενα ιδιόκτητα ακίνητα του ομίλου, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της Λιανικής Οικιακού Εξοπλισμού (ΙΚΕΑ), τα κέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας στο Σχηματάρι και τα Οινόφυτα, καθώς και επενδυτικό ακίνητο λιανικής του ομίλου στην Ελλάδα.

Σκοπός της Trade Estates AEEAΠ είναι να δραστηριοποιηθεί αμιγώς σε ακίνητα λιανικής αγοράς μεγάλης επιφάνειας «Big Bοxes» και υποδομών ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσω της απόκτησης νέων ακινήτων και εκτός ομίλου Fourlis, δημιουργώντας ένα χαρτοφυλάκιο υψηλής ποιότητας και απόδοσης.

 

Κοινοπραξία με τη Nordstrom δημιουργεί η Asos

Η βρετανική εταιρεία μόδας Asos, η οποία δραστηριοποιείται στο e-commerce, προχωρά στην πώληση της εταιρείας ρούχων Topshop, στη Nordstrom που έχει έδρα στην Βόρεια Αμερική και με τη οποία έχει δημιουργήσει κοινοπραξία. Η Asos μέσα από την κίνηση αυτή, θέλει να προσεγγίσει την αγορά των ΗΠΑ, αλλά και του Καναδά. Η Nordstrom από την άλλη πλευρά θα επενδύσει κεφάλαια στα brands των Topshop, Miss Selfridge και HIIT, αποκτώντας ποσοστό μειοψηφίας, για να συμβάλει την ενίσχυση της ανάπτυξής τους. Υπενθυμίζεται, ότι η Asos είχε αγοράσει τα συγκεκριμένα brands από την Arcadia Group ένταντι 364 εκατ. δολαρίων, νωρίτερα μέσα στο έτος.

Η Asos αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ότι παρά την πώληση των συγκεκριμένων brands, θα διατηρήσει τον επιχειρησιακό, αλλά και τον δημιουργικό έλεγχο των εν λόγω εμπορικών σημάτων, καθώς και ότι η κοινοπραξία που δημιούργησε με την Nordstrom θα την βοηθήσει να ενισχύσει την παρουσία της στην Β. Αμερική.

«Η βαθιά γνώση της Nordstrom για την αγορά των ΗΠΑ, αλλά και η γεωγραφική πρόσβαση που έχει στην περιοχή, την καθιστά τον κατάλληλο εταίρο για την Asos, ώστε μέσω της συνεργασίας μας να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των brand του Topshop, αλλά και της Asos σε μία τόσο βασική αγορά όπως αυτή της Β. Αμερικής», ανέφερε ο CEO της Asos, Nick Beighton. Σημειώνεται ότι η Nordstrom, θα γίνει ο πρώτος retailer συνεργάτης της βρετανικής εταιρείας και θα επιδιώξει να κυκλοφορήσει τα brands της στο Nordstrom.com και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης.

(Πηγή: Reuters, FashionNetwork)

Τη σειρά Invigo Sun Blend λανσάρει η Wella

H Wella παρουσιάζει τη σειρά Invigo Sun Blend για την αντηλιακή προστασία του χρώματος, για πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την έκθεση στον ήλιο. Ειδικότερα, το After Sun Cleansing Shampoo καθαρίζει τα μαλλιά μετά την έκθεσή τους στην άμμο και στο θαλασσινό αλάτι, το After Sun Express Conditioner παρέχει άμεσα ένα αποτέλεσμα βαθιάς αναδόμησης, αφήνοντας τα μαλλιά υγιή και το UV Hair Color Protection Spray είναι υψηλής απόδοσης σπρέι αντηλιακής προστασίας του χρώματος των μαλλιών, που δεν ξεβγάζεται.

Και τα τρία προϊόντα περιέχουν pro vitamin B5 και Sun-blend. Επίσης, η Wella προτείνει τη λακ φιξαρίσματος με αλάτι για look παραλίας Ocean Spritz, που προστατεύει και από την αφυδάτωση και από την ηλιακή ακτινοβολία.

Οι φιλόδοξοι στόχοι της L’Oréal για τη βιωσιμότητα έως το 2030

Στο πλαίσιο των αυξανόμενων περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων, ο όμιλος L’Oréal έχει επιταχύνει το μετασχηματισμό του προς ένα μοντέλο λειτουργίας, που σέβεται τα όρια του πλανήτη, ενώ παράλληλα ενισχύει τις δεσμεύσεις για βιωσιμότητα και κοινωνική ενσωμάτωση. Θέτοντας ως έτος ορόσημο το 2030, η L’Oréal έχει δεσμευτεί να φέρει εις πέρας μια γενιά φιλόδοξων στόχων, μέσα από το πρόγραμμα L’Oréal for the Future και δεσμεύεται μέχρι το 2025, όλες οι εγκαταστάσεις της να έχουν επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα, μέχρι το 2030 το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της L’Oréal να προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης και επίσης μέχρι το 2030 να μειώσει κατά 50% ανά τελικό προϊόν, σε σύγκριση με το 2016, τις συνολικές εκπομπές της σε αέρια του θερμοκηπίου.

Συμβάλλοντας στην επίλυση των προκλήσεων του κόσμου, η L’Oréal θα διαθέσει επίσης 150 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων. Μερικά από τα προϊόντα που κατέχουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή είναι το νέο γυναικείο άρωμα My Way του Giorgio Armani που με το μπουκάλι του αρώματος των 50ml και το refill μπουκάλι των 150ml επιτυγχάνεται 64% μείωση του ανθρακικού τους αποτυπώματος, το Biotherm Waterlover Sun Milk SPF30, που είναι το 1ο οικολογικά σχεδιασμένο αντιηλιακό, το Lipikar της La Roche-Posay, που αποτελεί το πρώτο σωληνάριο καλλυντικής χρήσης με βάση το χαρτόνι, ενώ η συσκευασία του Capital Soleil Solar Eco Milk έχει 45% λιγότερο πλαστικό και η σύνθεσή του έχει 94% βιοδιασπώμενη βάση. Η βιωσιμότητα αποτελεί επίσης δέσμευση για τη Garnier, τη Redken, αλλά και τη L’Oréal Professionnel Paris.

Στα Mad Video Music Awards 2021 η Redken

H επαγγελματική μάρκα μαλλιών Redken ήταν ο αποκλειστικός Hairstyle Partner των φετινών Mad Video Music Awards 2021 από τη ΔΕΗ και με έμπνευση από τις πιο hot τάσεις στον κόσμο, επιμελήθηκε το hairstyling για τα hair looks των acts, αλλά και των καλεσμένων. Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου στην Τεχνόπολη, παραβρέθηκε και η Τάμτα, το πρόσωπο του brand για το 2021, η οποία εμφανίστηκε στη σκηνή, αλλά και στο booth της Redken, εκεί όπου ο φωτογράφος Πάνος Γιαννακόπουλος απαθανάτιζε όλους τους καλεσμένους σε μια μικρογραφία της Νέας Υόρκης.

«Ως αποκλειστικός Ηairstyle Partner στα Mad VMA 2021 από τη ΔΕΗ, φροντίσαμε να δώσουμε όλη αυτή την ενέργεια και το vibe της Νέας Υόρκης μέσα από μοναδικά και εντυπωσιακά χτενίσματα, αλλά και μέσα από το act με τους Μπλε, τον Taso Xiarcho και τη Natasha Kay, που εκφράζει την edgy φιλοσοφία της Redken γύρω από τη μόδα, τη μουσική και το diversity», δηλώνει η Άννα Χαμαλέλη, Brand Business Manager L’Oréal Professional Products.

Κατά 4,8% συρρικνώθηκε η αγορά καλλυντικών στην Ευρώπη το 2020

Την εικόνα της ευρωπαϊκής αγοράς καλλυντικών για το 2020 παρουσίασε η Cosmetics Europe, μέσα από την 34σέλιδη αναλυτική έκθεσή της. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η αγορά καλλυντικών διαμορφώθηκε στα 76,71 δις ευρώ για το 2020 στην Ευρώπη, με την Γερμανία να καταλαμβάνει την 1η θέση, με λιανικές πωλήσεις στα 14 δισ. ευρώ και τη Γαλλία να ακολουθεί με 11, 46 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 18η θέση με τις πωλήσεις καλλυντικών να διαμορφώνονται στα 810 εκατ. ευρώ για το 2020.

Λόγω της πανδημίας και της συνεπακόλουθης μειωμένης ζήτησης για συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, η αγορά καλλυντικών στην Ευρώπη συρρικνώθηκε κατά 4,8% το 2020, από ανάπτυξη 1,3% και 1,1%, το 2019 και το 2018 αντίστοιχα. Σε ότι αφορά τα μερίδια αγοράς ανά κατηγορία προϊόντος, το skincare κατέλαβε την 1η θέση με ποσοστό 28%, τα toiletries την δεύτερη (27,7%) και ακολούθούν τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών (18,4%), τα αρώματα (13,7%) και τα προϊόντα μακιγιάζ (12,2%).

Επιπλέον, σύμφωνα με την Cosmetics Europe, ο αριθμός των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο διαμορφώθηκαν στις 6.034 στην Ευρώπη, εκ των οποίων οι 840 λειτουργούν στη Γερμανία. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στον κλάδο καλλυντικών φτάνει τις 126 και την τοποθετεί στην 14η θέση της κατάταξης.

 

H Zeus + Dione συνεργάζεται με την Common Seas

Η Zeus + Dione μετουσιώνει στοιχεία της Ελληνικής παράδοσης σε ένα one-piece μαγιό για την Common Seas, αναδεικνύοντας την κοινή φιλοσοφία για βιωσιμότητα μέσα από αυτή τη συνεργασία. Η Common Seas, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα Clean Blue Paros στο νησί της Πάρου, εργάζεται για την αντιμετώπιση της κρίσης της πλαστικής ρύπανσης.

Το νέο one-piece μαγιό της Zeus + Dione, διατίθεται σε τρία χρώματα, το μπλε της Ελλάδας, το κίτρινο του ήλιου και το μπορντό, ενώ το σχέδιο έχει τη λεπτομέρεια των ειδικά σχεδιασμένων κουμπιών που λειτουργεί σαν κόσμημα στο μπροστινό μέρος. Το μαγιό είναι κατασκευασμένο από Econyl 100% regenerated nylon, ύφασμα που έχει δημιουργηθεί εξολοκλήρου από πλαστικά απορρίμματα και μπορεί να ανακυκλωθεί, να αναδημιουργηθεί και να αναδιαμορφωθεί ξανά και ξανά.

Το μαγιό συνοδεύεται και από μια fishnet bag με στρογγυλή λαβή από το ίδιο ύφασμα Econyl. Για τη ενίσχυση των δράσεων της Common Seas και του Clean Blue Paros, ποσοστό των εσόδων από τις πωλήσεις του μαγιό θα προσφέρονται στον οργανισμό, συνδράμοντας στις ενέργειες για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης. Το limited edition μαγιό είναι διαθέσιμο στο site www.zeusndione.com, στο flagship store Zeus + Dione στην Αθήνα και την boutique Zeus + Dione στην Μύκονο.