Μεγαλύτερα κέρδη αναμένει η Levi Strauss για το 2021

Στην αναβάθμισή των προβλέψεων της για τα ετήσια κέρδη του 2021 προχώρησε η Levi Strauss μετά την καλύτερη του αναμενόμενου πορεία των κερδών του β΄ τριμήνου. Η εταιρεία επωφελήθηκε από το γεγονός ότι η ζήτηση για είδη ρουχισμού, όπως τζιν, μπλούζες και jackets ανέκαμψε νωρίτερα του αναμενόμενου στις αγορές τις οποίες δραστηριοποιείται, γεγονός που επηρέασε θετικά και τις υπόλοιπες -αντίστοιχες της Levi- εταιρείες του κλάδου, όπως την American Eagle και την Abercrombie & Fitch.

Σημειώνεται, ότι η Levi επωφελήθηκε επίσης και από τις συνεργασίες της με άλλα brands, συμπεριλαμβανομένου του Valentino, όπως και από την ώθηση των απευθείας πωλήσεων στους καταναλωτές. Υπενθυμίζεται, ότι τα έσοδα της Levi υπερδιπλασιάστηκαν το β’ τρίμηνο στα 1,28 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Refinitiv IBES που τα τοποθετούσαν στα 1,21 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, τα έσοδα μέσω των ψηφιακών καναλιών αυξήθηκαν κατά 75%, καθώς οι πελάτες της εταιρείας διευκολύνθηκαν από την παράδοση των παραγγελιών στο σπίτι και εξακολούθησαν να επιλέγουν την online αγορά. Η Levi πάντως, σκοπεύει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το e-commerce, επενδύοντας στα κέντρα διανομής και αναπτύσσοντας πρόγραμμα που επιτρέπει στους πελάτες να παραλαμβάνουν τις ηλεκτρονικές τους παραγγελίες από τα καταστήματα.

(Πηγή: Reuters)

 

Χρηματοδότηση ύψους 80 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η Glossier

Το digital brand ομορφιάς και skincare Glossier Inc. ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε ένα νέο γύρο χρηματοδότηση ύψους 80 εκατ. δολαρίων, μέσω του Lone Pine Capital, με αποτέλεσμα η συνολική αποτίμηση της εταιρείας να ανέρχεται πλέον στα 1,8 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με την εταιρεία που έχει έδρα τη Ν. Υόρκη, η νέα ένεση ρευστότητας που έλαβε, θα την βοηθήσει να αναπτύξει τόσο τα online, όσο και τα offline κανάλια της παγκοσμίως, καθώς και να συνεχίσει τις εργασίες για το άνοιγμα τριών καταστημάτων, στο Σιάτλ, το Λος Άντζελες και το Λονδίνο, αργότερα μέσα στο έτος.

Η Glossier ιδρύθηκε το 2014 και λειτουργούσε ως μια αποκλειστικά digital εταιρεία, ωστόσο το 2018 άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Ν. Υόρκη και γρήγορα έγινε γνωστή για τα «έντονα βιωματικά» καταστήματα που λειτουργούσε. Σύμφωνα με την εταιρεία, πάνω από 1 εκατ. πελάτες επισκέφθηκαν τα πέντε καταστήματά της, το 2019, τα οποία στη συνέχεια αναγκάστηκε να κλείσει, λόγω του covid.

Η χρηματοδότηση που έλαβε πάντως, και η απόφασή της να ξανανοίξει τρία νέα καταστήματα, αντιπροσωπεύουν το πρώτο αποφασιστικό βήμα της Glossier να ανανεώσει την στρατηγική επέκτασής της. Αυτή περιλαμβάνει τόσο την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την είσοδό της σε νέες αγορές, όσο και τον σχεδιασμό δεκάδων νέων καταστημάτων στις ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως. Η Glossier σήμερα έχει πάνω από 5 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Gen Z και τους Millennials.

(Πηγή: FashionNetwork)

 

Στο τέλος του έτους τα εγκαίνια του νέου H&M στην Κύπρο

Στο τέλος του 2021 αναμένεται να ανοίξει το νέο κατάστημα της H&M στην Κύπρο, λόγω του αντίκτυπου των περιορισμών της πανδημίας, αν και αρχικά η έναρξη λειτουργείας του είχε προγραμματιστεί για την θερινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται, ότι το νέο κατάστημα, που αναμένεται να λειτουργήσει στη Λεμεσό, είναι το δεύτερο της Η&Μ, η οποία εισήλθε στην αγορά της Κύπρου και συγκεκριμένα στη Λευκωσία το 2016. Όπως αναφέρει η εταιρεία, εκτός από την αγοραστική εμπειρία που προσφέρει το brand μέσα στο κατάστημα, η H&M δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της στην Κύπρο, να κάνουν τις αγορές τους και ηλεκτρονικά.

Τρία νέα βιολογικά πιστοποιημένα αφρόλουτρα λανσάρει το Le Petit Marseillais

Το Le Petit Marseillais παρουσιάζει για πρώτη φορά, τρία νέα βιολογικά πιστοποιημένα αφρόλουτρα με αρώματα εμπνευσμένα από τη φύση, τα Le Petit Marseillais με άνθη πορτοκαλιάς, με γλυκό αμύγδαλο και με έλαιο αργκάν και μέλι.

Τα νέα βιολογικά πιστοποιημένα αφρόλουτρα, είναι δερματολογικά ελεγμένα, έχουν ουδέτερο ph και δεν περιέχουν θειϊκά άλατα, ενώ οι νέες φόρμουλες τους είναι 99% βιοδιασπώμενες και διαθέτουν πλήρως ανακυκλώσιμες συσκευασίες, μειώνοντας έτσι την αρνητική επίδραση στο περιβάλλον. Επίσης, αποτελούνται από συστατικά 98% φυσικής προέλευσης, το 10% των οποίων προέρχεται από οργανική καλλιέργεια. Τα προϊόντα αυτά είναι βιολογικά πιστοποιημένα από τον οργανισμό Ecocert Greenlife βάσει των Cosmos Standards και σύμφωνα με το πρότυπο Cosmos.

Την έναρξη συμμετοχών στον διαγωνισμό Musicians Wanted 2021 ανακοίνωσε η Vans

Η Vans, ως action sports brand, ανακοινώνει την έναρξη δήλωσης συμμετοχών στον μουσικό διαγωνισμό, Vans Musicians Wanted 2021. Ο digital μουσικός διαγωνισμός απέκτησε διεθνή εμβέλεια για πρώτη φορά το 2020, αποτελώντας το παγκόσμιο μουσικό project του brand και μία πλατφόρμα αναγνώρισης για μουσικούς που βρίσκονται στο ξεκίνημα. Ο διαγωνισμός, σε όλα του τα στάδια, αναδεικνύει φρέσκα, νέα και «Off the Wall» ταλέντα που εκπροσωπούν όλα τα μουσικά είδη.

Για το 2021, όλες οι συμμετέχουσες χώρες ανά τον κόσμο θα προσφέρουν σε καλλιτέχνες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, την ευκαιρία να προβληθούν παγκοσμίως και τη δυνατότητα να μοιραστούν τη σκηνή με τον Yungblud, τον Βρετανό καλλιτέχνη που συνδυάζει διαφορετικά είδη μουσικής. Οι νικητές θα κερδίσουν επίσης προϊόντα Vans, εξοπλισμό Kramer, ένα ξεχωριστό πακέτο Premium TuneCore, παγκόσμια διανομή της μουσικής τους και μια θέση σε Spotify Playlist.

Το 2020, ο διαγωνισμός Vans Musicians Wanted συγκέντρωσε περισσότερες από 22.000 συμμετοχές καλλιτεχνών παγκοσμίως. Φέτος, το cast των κριτών που θα συμμετέχει, μαζί με το brand, στη διαδικασία επιλογής των νικητών θα αποτελείται από τους Denzel Curry, Julia Michaels, Sean Miyashiro, και Yungblud. Οι πέντε top φιναλίστς από κάθε περιοχή θα εμφανιστούν στα Vans Musicians Wanted virtual concert series, που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, ενώ παράλληλα, θα επιλεγούν και άλλοι νικητές ανά περιοχή.

Το πρώτο δικαίωμα αγοράς για το 9% της Elca άσκησε η Este Lauder Europe

Στην άσκηση του πρώτου δικαιώματος αγοράς, για την εξαγορά μετοχών που κατέχει ο όμιλος Σαράντη στην Elca Cosmetics Limited, προχώρησε η Estée Lauder Europe, όπως προβλέπεται στους όρους της τροποποιημένης Συμφωνίας Μετόχων, που έχει συνάψει η Estée Lauder Europe με τη Σαράντης. Το πρώτο δικαίωμα αγοράς αντιπροσωπεύει το 9% των μετοχών της Elca. Σημειώνεται ότι η Elca, είναι μια κοινοπραξία που δημιουργήθηκε το 2001 με σκοπό την πώληση και διανομή προϊόντων ομορφιάς σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο.

Η Elca, επί του παρόντος, ανήκει στον όμιλο Σαράντη και την Estée Lauder Europe με ποσοστό συμμετοχής 49% και 51% αντίστοιχα και έχει έδρα στην Κύπρο. Βάσει της τροποποιημένης Συμφωνίας Μετόχων, η Estée Lauder Europe, έχει το δικαίωμα να αυξήσει το ποσοστό της στην Elca έως το 100%, εξαγοράζοντας τις μετοχές που κατέχει η Σαράντης και αυξάνοντας την συμμετοχή της σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της Elca, τις ημερομηνίες 30 Ιουνίου 2021, 30 Ιουνίου 2024 και 30 Ιουνίου 2027, κατά 9%, 25% και 15% αντίστοιχα.

Ο στόχος της Σαράντης είναι να αξιοποιήσει τη ρευστότητα που θα δημιουργηθεί στην εξαετία 2021 – 2027 σε εξαγορές που ικανοποιούν τα κριτήρια του ομίλου και συνεισφέρουν στην κερδοφορία του, καθώς και να υλοποιήσει νέες συμφωνίες αντιπροσώπευσης, που θα ενδυναμώσουν περαιτέρω το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου.

Νέο κατάστημα Calvin Klein Jeans από τη Sarkk στη Θεσσαλονίκη

Tο άνοιγμα του νέου Calvin Klein Jeans καταστήματος στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου από την Calvin Klein, η οποία εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τη Sarkk ΑΒΕΕ. Το νέο κατάστημα διαθέτει γυναικεία και ανδρικά, ενδύματα, υποδήματα και αξεσουάρ από τη νέα Summer 2021 Collection, καθώς και μοντέρνα swimwear και εσώρουχα.

Στη καλοκαιρινή συλλογή, η οποία δημιουργήθηκε με βιώσιμα υλικά, πρωταγωνιστούν οι διαχρονικές black & white μονοχρωμίες που έχουν καθιερώσει το αμερικάνικο brand, αλλά δεν λείπουν και προσθήκες χρωμάτων σε έντονες neon αποχρώσεις. Το νέο Calvin Klein Jeans store αποτελεί το πρώτο κατάστημα της μάρκας στη Θεσσαλονίκη και το τρίτο στην Ελλάδα, ενώ ο νέος χώρος στεγάζεται στο 1ο επίπεδο του εμπορικού πολυκαταστήματος.