Overnight Beauty Aid η νέα vegan συλλογή της Catrice

Η Catrice παρουσιάζει τη συλλεκτική έκδοση της «Overnight Beauty Aid», η οποία είναι vegan και περιλαμβάνει έξι προϊόντα με ηρεμιστική και καταπραϋντική λεβάντα. Ειδικότερα, το αρωματικό σπρέι Relaxing Mist, έχει άρωμα σανταλόξυλου και λεβάντας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο και το σώμα, το Calming Face Serum Milk, είναι ορός γάλακτος σε άρωμα λεβάντας, με πρεβιοτικό και προβιοτικό σύμπλεγμα που παρέχει ενυδάτωση και το Repairing Leave In Hand Mask, με βούτυρο καριτέ, έλαιο λεβάντας και ελαιόλαδο, επιδιορθώνει τις ξηρές, σκασμένες περιοχές των χεριών.

Επίσης, η συλλογή της Catrice περιλαμβάνει το Multipurpose Oil, ένα λάδι πολλαπλών χρήσεων ιδανικό για καθημερινή χρήση σε όλο το σώμα με έλαια, όπως αιθέριο έλαιο ylang ylang και άρωμα λουλουδιών, τη μάσκα προσώπου Recovering Overnight Face Mask με σκουλένιο, που ενυδατώνει εντατικά το δέρμα και εφαρμόζεται πριν τον ύπνο, ώστε να «δουλεύει» καθόλη τη διάρκεια της νύκτας και τέλος, το Restoring Overnight Lip Mask με βούτυρο καριτέ που μπορεί να εφαρμοστεί το βράδυ και θρέφει τα χείλη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η συλλογή «Overnight Beauty Aid» θα είναι διαθέσιμη από τα μέσα Ιουλίου.

 

Νέα αναπτυξιακή στρατηγική χαράσσει η Watches of Switzerland

Στην αλλαγή της στρατηγικής της αποφάσισε να προχωρήσει η Watches of Switzerland Group, η οποία όπως ανακοίνωσε, στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξής της. Το νέο αναπτυξιακό της πλάνο έχει τρείς κύριες κατευθύνσεις: Την ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στον κλάδο των πολυτελών ρολογιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, την αντίστοιχη ανάπτυξή της στις ΗΠΑ, καθώς και την είσοδό της στην αγορά της ΕΕ. Πρόκειται για μια φιλόδοξη στρατηγική μακροπρόθεσμου ορίζοντα, η υλοποίησή της οποίας θα ξεκινήσει το 2022 και θα ολοκληρωθεί το 2026.

Η Watches of Switzerland έχει παρατηρήσει ότι στις ΗΠΑ υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης, καθώς η αγορά ρολογιών πολυτελείας είναι κατακερματισμένη, ενώ δεν έχουν γίνει σε αυτήν επενδύσεις από άλλες εταιρείες. Η συγκεκριμένη αγορά αναπτύχθηκε από το 2012 έως το 2019 με ένα ρυθμό 2% κατά μέσο όρο (CAGR), με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη να εντοπίζεται από το 2018 και μετά. Η εταιρεία εκτιμά ότι η αγορά των ΗΠΑ θα υπεραποδώσει τα επόμενα χρόνια, και θα επωφεληθεί από τις επενδύσεις που γίνονται στο λιανικό εμπόριο.

Σκοπεύει να υποστηρίξει την ανάπτυξή της με το άνοιγμα νέων καταστημάτων, αλλά και μέσω συμφωνιών που θα τη βοηθήσουν να ενδυναμώσει το ψηφιακό της marketing και το e-commerce. Παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά των ΗΠΑ, εντοπίζει και στην Ευρώπη και σχεδιάζει εξαγορές, δημιουργία νέων monobrand μπουτίκ, ανάπτυξη του travel retail και ενδυνάμωση του e-commerce.

Η εκτίμηση της Watches of Switzerland είναι ότι η ΕΕ θα συμβάλει με ποσοστό 5 – 8% στα συνολικά έσοδα του ομίλου. Σε ότι αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, θα συνεχίσει να αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική αγορά για την εταιρεία, καθώς καταγράφει τις υψηλότερες κατά κεφαλήν δαπάνες σε ρολόγια πολυτελείας και εκτιμάται ότι η ανάπτυξή του κλάδου θα συνεχιστεί και την επόμενη 5ετία.

(Πηγή: FashionNetwork)

Vaseline Expert Care, νέα σειρά από τη Vaseline

Η Vaseline γιορτάζει τα 150 χρόνια της και παρουσιάζει τη νέα σειρά περιποίησης, Vaseline Expert Care, με εξειδικευμένη τεχνολογία και ενεργά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, το κολλαγόνο και τη γλυκερίνη.

Ειδικότερα, η νέα σειρά Expert Care αποτελείται από τη λοσιόν σώματος Vaseline Expert Care Instant Dry Skin Rescue με υαλουρονικό οξύ, ενυδατική γλυκερίνη και βαζελίνη, τη λοσιόν σώματος Vaseline Expert Care Elasticity Restore που βοηθάει στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, με κολλαγόνο, replenishing pro-lipids και βαζελίνη, το balm σώματος Vaseline Expert Care Dry Skin Healing Balm, που βασίζεται σε ένα συνδυασμό ενυδατικής γλυκερίνης, replenishing pro-lipds και βαζελίνης και την ενυδατική κρέμα χεριών Vaseline Expert Care Dry Hands Rescue Cream που ενυδατώνει βαθιά τα ξηρά, σκασμένα χέρια και βοηθά στην προστασία τους από βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν δερματικές ενοχλήσεις. Σημειώνεται ότι το brand της Vaseline ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Unilever.

«Forget the Past Build the Future», νέα καμπάνια από τη Staff

Η ελληνική εταιρεία denim Staff Gallery, παρουσιάζει τη συλλογή SS21 Reborn «Forget the Past Build the Future» η οποία είναι αφιερωμένη στην αισιοδοξία, την εξέλιξη και την δημιουργία νέων εμπειριών.

Η Λίλα Κρίγκου, Creative Director της Comma, σε συνεργασία με τον φωτογράφο Θανάση Κρίκη, αναδεικνύουν την συλλογή της Staff Gallery, με φόντο τις μεταλλικές δεξαμενές του ξενοδοχείου Dexamenes. Με πρωταγωνιστή το μοντέλο Emmanuel Elozieuwa, δημιούργησαν μια καμπάνια, που με τη σύγχρονη industrial και ταυτόχρονα ατμοσφαιρική αισθητική της προσέγγιση, αποτελεί μια ωδή στo διαχρονικό denim.

Την αρωματική συλλογή σώματος Sunrise Dream λανσάρει η Fresh Line

H Fresh Line παρουσιάζει τη νέα καλοκαιρινή αρωματική συλλογή σώματος Sunrise Dream, με φρουτώδεις νότες αχλαδιού και ανανά, που συνδυάζονται αρμονικά με μανόλιες και γαρδένια.

Η συλλογή περιέχει αφρόλουτρο και γαλάκτωμα σώματος, ενώ για πρώτη φορά η Fresh Line λανσάρει προϊόν κατηγορίας eau de toilette. Η νέα συλλογή σώματος Sunrise Dream είναι διαθέσιμη σε όλα τα σημεία πώλησης Fresh Line και σε επιλεγμένα φαρμακεία.

Κατά 15,7% αυξήθηκαν τα έσοδα της Παπουτσάνης το α’ εξάμηνο

Αύξηση 15,7% κατέγραψε η εταιρεία Παπουτσάνης στον κύκλο εργασιών το α’ εξάμηνο του 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Συγκεκριμένα, το σύνολο των πωλήσεων της Παπουτσάνης ανήλθε στα 24,19 εκατ. ευρώ, έναντι 20,92 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2020. Οι λόγοι που συνέβαλλαν στη αύξηση του κύκλου εργασιών, ήταν οι υψηλές επιδόσεις που σημείωσε η εταιρεία στις κατηγορίες των επώνυμων προϊόντων, εξαιρουμένων των αντισηπτικών, παραγωγών για τρίτους και στις πωλήσεις σαπωνόμαζας.

Επίσης, οι εξαγωγές της εταιρίας ανήλθαν στα 14,4 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο, που αντιπροσωπεύει ποσοστό 60% του συνολικού κύκλου εργασιών, καταγράφοντας αύξηση ύψους 38% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 23% των συνολικών εσόδων της Παπουτσάνης, προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 8% από πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά, το 54% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 15% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών.

Ο κ. Μενέλαος Τασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που διατηρήσαμε τους διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης το πρώτο εξάμηνο του 2021. Για το σύνολο του έτους και με βάση τις νέες συνεργασίες που είναι σε εξέλιξη, εκτιμούμε ότι θα επιτύχουμε ανάπτυξη άνω του 20% σε σχέση με πέρυσι».

Σε προ πανδημίας επίπεδα οι δαπάνες για είδη ρουχισμού

Την 4η μελέτη καταγραφής των καταναλωτικών τάσεων στο λιανεμπόριο ολοκλήρωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), μέσω της εξαμηνιαίας έρευνας καταναλωτικού κλίματος λιανεμπορίου, που πραγματοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου Eltrum, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε ότι αφορά την κατανομή των μηνιαίων λιανικών αγορών στις κατηγορίες προϊόντων, παρατηρήθηκε ότι η κύρια κατηγορία αγορών, όσον αφορά τις δαπάνες είναι τα τρόφιμα και ποτά με ποσοστό 44%, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν τα είδη ρουχισμού με ποσοστό 11%, με τις δαπάνες να ξεπερνούν ακόμα και τα προ πανδημίας επίπεδα (10%, Οκτώβριος 2019). Επιπλέον, η έρευνα κατέδειξε ότι οι δαπάνες για είδη προσωπικής περιποίησης μειώθηκαν τον Ιούνιο στο 5% από 6% τον Δεκέμβριο του 2020 και 7% τον Οκτώβριο του 2019.

Μέσω της Πανελλήνιας Έρευνας σε δείγμα 857 καταναλωτών που έλαβε χώρα τον Ιούνιο, παρατηρήθηκε ότι, αν και βελτιωμένο, το καταναλωτικό κλίμα παραμένει αρνητικό το τελευταίο εξάμηνο, καθώς τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο -25, σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση τόσο με τη μέτρηση του Ιουνίου 2020, αλλά χαμηλότερο σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα (Οκτώβριο 2019).

Το νέο του κατάστημα στο Παρίσι εγκαινίασε ο οίκος Zolotas

Tη νέα του διεύθυνση στον δρόμο 72 rue du Faubourg Saint-Honoré, ανάμεσα σε γαλλικούς και διεθνούς φήμης οίκους μόδας και κοσμηματοποϊας, εγκαινίασε ο οίκος Zolotas την Τετάρτη, 30 Ιουνίου.

Πλέον, το νέο κατάστημα Zolotas βρίσκεται στο ιστορικό Χρυσό Τρίγωνο, κοντά στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ η εξωτερική του βιτρίνα φέρει πάνω της το χαρακτηριστικό μπλε της ελληνικής θάλασσας, δίνοντας χρώμα στην περιοχή. Στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, ο οποίος είναι ντυμένος με δρύινο ξύλο «ceruse», παρουσιάζονται οι διαχρονικές συλλογές του οίκου σε λευκές βελούδινες βιτρίνες.

Η εικόνα του καταστήματος ολοκληρώνεται με τα ειδικά σχεδιασμένα, για το χώρο, έπιπλα υποδοχής και παρουσίασης, όπου συνδυάζουν το μεταλλικό μπρούντζινο χρώμα με το βαθύ κόκκινο, με αναφορά στην γαλλική παράδοση. Τα εγκαίνια του καταστήματος συνδυάστηκαν με την παρουσίαση της νέας συλλογής «Σφραγίδες Ελευθερίας» του οίκου, η οποία είναι εμπνευσμένη από την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.