Η Gap κλείνει όλα τα καταστήματα της στη Μ. Βρετανία

Την παύση δραστηριότητας του συνόλου των φυσικών καταστημάτων της στη Μ. Βρετανία επιβεβαίωσε η Gap, διατηρώντας μόνο το κομμάτι του e-commerce. Ο retailer επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει τα 81 καταστήματα που διατηρεί στη Μ. Βρετανία μεταξύ τέλος Αυγούστου και τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ η συμβουλευτική διαδικασία με τους εργαζομένους έχει ήδη ξεκινήσει. Η εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο 19 καταστημάτων στα οποία έληγε η περίοδος εκμίσθωσης. Η αναθεώρηση της πανευρωπαϊκής στρατηγικής της Gap που βρίσκεται σε εξέλιξη θα οδηγήσει και σε κλείσιμο καταστημάτων στη Γαλλία και την Ιταλία.

Η Gap βασίστηκε τα τελευταία χρόνια σε συνεχόμενες εκπτώσεις, προκειμένου να διατηρήσει τις πωλήσεις της στη Μ. Βρετανία. Μάλιστα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας υπαίτιες για το κλείσιμο των καταστημάτων είναι οι δυναμικές της αγοράς, μεταξύ των οποίων η μεγαλύτερη μετακίνηση των καταναλωτών στο online shopping. «Πιστεύουμε στην παγκόσμια ισχύ του brand της Gap. Δεν αποχωρούμε από τη βρετανική αγορά. Συνεχίζουμε να τρέχουμε τη δραστηριότητα e-commerce στη Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία».

(Πηγή: MarketingWeek)

Σε lifestyle brand «μεταμορφώνεται» η… συντηρητική Montblanc

Ήταν το 2019, όταν η εταιρεία Montblanc «τάραξε τα νερά» της βιομηχανίας της μόδας, ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με τη γνωστή ιαπωνική μάρκα streetwear, Bape. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, ήταν το λανσάρισμα μιας limited edition συλλογής από δερμάτινες τσάντες και αξεσουάρ, η οποία έγινε ανάρπαστη, αφού εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες μόλις ώρες. Το επιτυχημένο αυτό πείραμα, έκανε τον CEO της Montblanc, Nicolas Baretzki, να καταλάβει ότι ο επαναπροσδιορισμός του brand και της μέχρι πρότινος συντηρητικής στρατηγικής που ακολουθούσε η εταιρεία, ήταν απαραίτητη.

Για να καθιερώσει αυτή τη νέα «ταυτότητα» του brand, o Baretzki στη επικεντρώθηκε στην αλλαγή στρατηγικής στην επικοινωνία και το marketing της εταιρείας, ενώ παράλληλα προσέλαβε και νέο creative director. Ο Marco Tomasetta ανέλαβε καθήκοντά τον περασμένο Μάρτιο, έχοντας ως βασική αποστολή να αναπτύξει την lifestyle πλευρά της Montblanc και εκτός από τα είδη γραφής να δώσει έμφαση και στην κατηγορία των accessories. «Οι πελάτες μας αλλάζουν και εμείς, πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. Πριν από δεκαπέντε χρόνια, όταν κάναμε τις παρουσιάσεις των προϊόντων μας, όλοι ήταν επιχειρηματίες με κοστούμια. Σήμερα όμως, η επίσημη ένδυση γίνεται όλο και πιο σπάνια, ενώ τα τελευταία χρόνια, αρχίσαμε να έχουμε πελάτες με σορτς, οι οποίοι γίνονται όλο και περισσότεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Baretzki.

Το νέο πλάνο της εταιρείας είναι, «η φωνή της Montblanc να ακούγεται πιο συχνά», ενώ στην προσπάθειά της να καλύπτει τις προσδοκίες της αγοράς, αποφάσισε να μειώσει το χρονικό διάστημα μεταξύ των σταδίων σχεδιασμού, παραγωγής και κυκλοφορίας των προϊόντων της, από τους 18 μήνες, στους 8. Επίσης, μέσα από το νέο πλαίσιο της στρατηγικής, ο Baretzki στοχεύει στην ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της Montblanc, με το άνοιγμα νέων, σε μεγάλες πόλεις παγκοσμίως, ξεκινώντας από την ανακαίνιση του καταστήματος-ναυαρχίδα της εταιρείας στο Champs Elysées.

(Πηγή: FashionNetwork)

Το messenger bot της Kérastase ανέπτυξε η Addit

Toν σχεδιασμό και την ανάπτυξη του messenger bot της Kérastase για την καμπάνια Fusio Dose ανέλαβε η Αddit, business unit του Indigital Group. Mέσα από την ενέργεια, ο χρήστης πραγματοποιεί διάγνωση για τις ανάγκες των μαλλιών του και λαμβάνει εκπτωτικό κωδικό, προκειμένου να πραγματοποιήσει δωρεάν την υπηρεσία στα συνεργαζόμενα κομμωτήρια.

Αντίστοιχα, για τα κομμωτήρια, δημιουργήθηκε πλατφόρμα για την υποβολή των εκπτωτικών κωδικών των πελατών τους και, για την Κérastase, ένα interface, ώστε να έχει τη δυνατότητα συλλογής στατιστικών στοιχείων και επιμέρους δεδομένων από τα κομμωτήρια που συμμετέχουν στην ενέργεια.

Τη Fresh Silk Collection λανσάρει η Falconeri

H εταιρεία Falconeri παρουσιάζει τη Fresh Silk Collection που αποτελείται από ρούχα φτιαγμένα με ανάλαφρο νήμα. Το ελαφρύ και δροσερό Fresh Silk είναι το ιδανικό νήμα για καλοκαιρινά looks σε comfy και feminine chic, ενώ εμπλουτίζεται με λεπτομέρειες από λαμέ ή σατέν νήμα.

Η Fresh Silk Collection έχει συνδυασμός από βαμβάκι και μετάξι για all time classic και comfort εμφανίσεις και περιλαμβάνει μπλούζες σε stylish μονοχρωμίες, floral patterns και λαχούρια και embroidery details.

Στο inclusion των ατόμων με ειδικές ανάγκες εστιάζουν beauty και fashion

Αν και το τελευταίο διάστημα η βιομηχανία μόδας έχει γίνει πιο συμπεριληπτική σε αρκετούς τομείς και τα μεγάλα brands προσπαθούν, έστω και αργά, να προσεγγίσουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, εντούτοις εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο κενό. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 15% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σήμερα με κάποιας μορφής αναπηρία, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκει εμπόδια στην προσπάθειά του να προσεγγίσει τους κλάδους του beauty και του fashion.

Μεγάλες βιομηχανίες του κλάδου ομορφιάς όπως η L’Oréal, η Estée Lauder και η Unilever προσπαθούν να το αλλάξουν αυτό δημιουργώντας υπηρεσίες ή προϊόντα με συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώστε να γίνουν περισσότερο inclusive. Τον Απρίλιο η Unilever λάνσαρε το πρώτο inclusive προϊόν της, ένα αποσμητικό της Rexona, ειδικά σχεδιασμένο για άτομα με προβλήματα όρασης και αναπηρία των άνω άκρων.

Η L’Oréal από την πλευρά της απασχολεί 1.381 υπαλλήλους με αναπηρίες παγκοσμίως, ενώ από το 2014 έχει ανακοινώσει ότι το προσωπικό με αναπηρία θα αποτελεί το 2% του συνολικού εργατικού δυναμικού της. Η Estée Lauder από την πλευρά της, με τη βοήθεια της συμβουλευτικής εταιρείας Accenture, αναπτύσσει στρατηγικές για τα brands της, ώστε να είναι σε θέση να βοηθούν τους πελάτες με αναπηρίες να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν προϊόντα ομορφιάς, δίνοντας προτεραιότητα στην ηλεκτρονική εμπειρία.

Τέλος, τόσο η L’Oréal όσο και η Unilever είναι στο τελικό στάδιο υλοποίησης ευκολότερα προσβάσιμων e- shop. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι, σύμφωνα με την έρευνα Procter & Gamble, μόνο το 4% των εμπορικών σημάτων ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας δημιουργούν προϊόντα που να καλύπτουν ανθρώπους με σωματική αναπηρία. Στον κλάδο του fashion, το inclusive design, τελευταία, έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές κυρίως στα luxury brands, με σχεδιαστές όπως ο Tommy Hilfiger και ο Christian Siriano να παρουσιάζουν ειδικά σχεδιασμένα ρούχα για ανθρώπου με αναπηρία.

(Πηγή: VogueBusiness)

Οι πίνακες της Επανάστασης «ζωντανεύουν» στα πολυκαταστήματα Αttica

O πολιτισμός και η τέχνη συναντιούνται στα Αttica, με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση, καθώς έξι εμβληματικοί πίνακες του Μουσείου Μπενάκη, θα «ζωντανέψουν» σημαντικές στιγμές της Επανάστασης του 1821 στις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος Μοριάς ’21. Ηθοποιοί και χορευτές θα αναπαράγουν και θα ερμηνεύουν, σε Tableaux Vivants, πίνακες ζωγραφικής κορυφαίων Ελλήνων και Ευρωπαίων ζωγράφων.

Με αυτόν τον τρόπο τα πολυκαταστήματα Αttica «γίνονται ένας σύγχρονος προορισμός shopping υψηλού επιπέδου που, συνομιλώντας με την τέχνη και τον πολιτισμό, προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους πελάτες τους». Το δρώμενο ξεκινά με την παρουσίαση των Tableaux Vivants στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος Αttica στη Θεσσαλονίκη, στις 1, 2 και 3 Ιουλίου, ενώ στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος Αttica, από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου.

Τη σειρά Regenerage Advance λανσάρει η Erre Due

Η Erre Due παρουσιάζει την πολυτελή σειρά Regenerage Advance με αντιγηραντικές και αντιρυτιδικές ιδιότητες, το λανσάρισμα της οποίας πλαισιώνεται από ένα ολοκληρωμένο πλάνο προβολής και προώθησης. Η νέα σειρά της Erre Due είναι σχεδιασμένη για να δρα ως «συμπλήρωμα» βιταμινών για την επιδερμίδα, με σύμπλεγμα από βλαστοκύτταρα, καρπό του super fruit Kiwiberry και πρωτεϊνικό εκχύλισμα από τους σπόρους του φασολιού Vigna Aconitifolia.

Τη σειρά αποτελούν τέσσερα νέα προϊόντα: H κρέμα ημέρας Age-Defense Day Cream με αντιγηραντική και αντιρυτιδική δράση, που ενεργοποιεί τη σύνθεση κολλαγόνου, η Age-Defense Night Cream που βοηθά στην εξομάλυνση των λεπτών γραμμών, ο ορός προσώπου Age-Defense Serum με αντιγηραντική και συσφικτική δράση και η κρέμα για μάτια και χείλη Age-Defense Eye & Lip Cream που συντελεί στην εξομάλυνση των ρυτίδων στο «πόδι της χήνας» και των σημαδιών γήρανσης.

To ολοκληρωμένο πλάνο προβολής και προώθησης της νέας σειράς περιποίησης προσώπου της Erre Due, περιλαμβάνει αντίστοιχες καμπάνιες τόσο σε Media (radio), Digital Media (Web & SoMe) και PR-Influencers, οι οποίες διενεργούνται μέσω των συνεργαζόμενων διαφημιστικών εταιρειών και ανάλογα με το κάθε μέσο προβολής. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκε η Erre Due για το εν λόγω πλάνο είναι η Cambo & Lighthouse (Digital Media & SoMe), η Mindhshare (Web & Radio) και η Outstand PR (PR & Influencers).