To skincare brand Paula’s Choice εξαγοράζει η Unilever

Tην εξαγορά του ψηφιακού skincare brand, Paula’s Choice από την εταιρεία TA Associates, ανακοίνωσε ο κολοσσός οικιακών προϊόντων Unilever, διευκρινίζοντας ότι η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το γ’ τρίμηνο του 2021. Η Paula’s Choice πρωτοπόρος εταιρεία του ηλεκτρονικού εμπορίου, ιδρύθηκε το 1995 από την Paula Begoun και είναι γνωστή για τα προϊόντα της, που είναι αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας και σε αυτή βασίζεται το «Λεξικό Συστατικών» της, που περιλαμβάνει την έρευνα για 4.000 συστατικά. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Paula’s Choice θα ενταχθεί στην οικογένεια της Unilever Prestige.

Η Paula’s Choice είναι ένας πραγματικός πρωτοπόρος στο ηλεκτρονικό εμπόριο και έχει δημιουργήσει μια επωνυμία που έχεις ως αποστολή της, την αλήθεια και τη διαφάνεια. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το brand και τα εμβληματικά του προϊόντα σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινό», δήλωσε η Βασιλική Πέτρου, EVP της Unilever και CEO της Prestige.

Η Ιδρύτρια της Paula’s Choice, Paula Begoun εξέφρασε τον ενθουσιασμό της, που οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους και δήλωσε: «Με τη Unilever μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη δουλειά και το όραμά μας, που μετρούν 26 χρόνια δημιουργίας λαμπρών προϊόντων και δίνουν στους ανθρώπους την αυτοπεποίθηση που προκύπτει από τη γνώση για τα προϊόντα που φροντίζουν το δέρμα τους».

(Πηγή: FashionNetwork)

Τα marketplaces διεισδύουν στο fashion και στο luxury industry

Μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης και περεταίρω μετασχηματισμού φαίνεται να εμφανίζει το business model της διαδικτυακής πώλησης ειδών μόδας και luxury προϊόντων, καθώς η πρακτική των marketplaces διεισδύει όλο και περισσότερο στον χώρο αυτό. Το μοντέλο του e-concession, που ήδη εφαρμόζουν η Farfetch, η Tmall της Alibaba και η Amazon, επιτρέπει στα brands να διατηρήσουν το έλεγχο της εικόνας, των τιμών και της ποικιλίας των προϊόντων τους, ενώ η εταιρεία της λιανικής παρέχει ένα χώρο για τα προϊόντα του brand, λαμβάνοντας μια προμήθεια, ενώ το ίδιο το brand αποκομίζει το μεγαλύτερο μέρος από τις πωλήσεις. Η εταιρεία που φιλοξενεί τη μάρκα, «γλιτώνει» το ρίσκο αγοράς ενός προϊόντος που δεν θα αγοραστεί, την ώρα που το brand από την πλευρά του κερδίζει την άμεση επαφή με τον πελάτη, χωρίς μεσάζοντες.

Η Federica Levato, partner της Bain & Company αναφέρει ότι τα luxury brands εξακολουθούν να υστερούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αφού πριν την πανδημία, η online διείσδυσή τους δεν ξεπερνούσε το 12%. H ίδια αναφέρει ότι το e-concession μπορεί να ενισχύσει τη σχέση μεταξύ των brands και των εταιρειών λιανικής, αλλά το μεγαλύτερο όφελος το έχει ο πελάτης, καθώς βελτιώνεται το ψηφιακό σημείο συνάντησής του με τα brands.

Η επιχειρηματική τάση προς τα marketplaces και προς νέα υβριδικά μοντέλα που συνδυάζουν τη χονδρική πώληση με το e-concession γνωρίζει άνθηση στις ΗΠΑ, με πιο πρόσφατα τα παραδείγματα της Saks.com, της Hudson’s Bay ή της Nordstrom, η οποία ανακοίνωσε τα σχέδια της για μείωση του χονδρικού εμπορίου από το 85% στο 50% των συνολικών πωλήσεων, αλλά και της Net-a-Porter, η οποία επιταχύνει τη μετάβασή της σε ένα υβριδικό μοντέλο, συνδυάζοντας το παραδοσιακό μοντέλο που ακολουθούσε με το e-concession.

(Πηγή: Vogue Business)

 

 

Η Κατερίνα Ιωακείμ στη διεύθυνση Σύνταξης του QUEEN.GR

Στο δυναμικό της DPG Digital Media, εντάσσεται η Κατερίνα Ιωακείμαναλαμβάνοντας τη Διεύθυνση Σύνταξης του γυναικείου site Queen.gr, στο πλαίσιο της περαιτέρω στρατηγικής ανάπτυξης του μέσου. H Kατερίνα Ιωακείμ έχει διαγράψει μια αξιόλογη πορεία σε επιτελικές θέσεις στο χώρο των lifestyle media, σε γνωστά περιοδικά όπως τα Downtown, OK, Γυναίκα, ET Weekly, καθώς και λοιπών διαδικτυακών περιοδικών και σημαντικών τηλεοπτικών project, όπως το JoinUs και την εκπομπή «Προσωπικά» στην ΕΡΤ1.

Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η αρχισυνταξία στην πρώτη έκδοση του εμβληματικού αμερικανικού περιοδικού People. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια πέραν της δημοσιογραφικής της ιδιότητας, ασχολείται με σημαντικές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Νέα καμπάνια από τη L’Oréal Paris

Στη νέα τηλεοπτική καμπάνια της L’Oréal Paris θα πρωταγωνιστήσει η Δούκισσα Νομικού, η οποία συμμετείχε ενεργά σε όλη τη διαδικασία της παραγωγής, από την επιλογή των ρούχων και του μακιγιάζ έως και την επιλογή των φωτογραφιών και των πλάνων.

Τα γυρίσματα της καμπάνιας έλαβαν χώρα λίγο πιο έξω από την Αθήνα, σε μια παραθαλάσσια κατοικία κοντά στον Σχοινιά. Συνεργάτες από το global team της L’Oréal Paris, μαζί με μια μεγάλη ελληνική ομάδα, επιμελήθηκαν όλες τις λεπτομέρειες, ενώ ο διάσημος φωτογράφος Δημήτρης Σκουλός ανέλαβε την φωτογράφισή της. Η τηλεοπτική καμπάνια της L’Oréal Paris με τη Δούκισσα Νομικού θα βγει σύντομα στον αέρα.

Σειρές αφρόλουτρων σε «πράσινες» συσκευασίες λανσάρει η Fa

Οι σειρές αφρόλουτρων Fa ανανεώνονται, µε νέα αρώµατα και νέα, µοντέρνα συσκευασία. Τα νέα αρώµατα των Yogurt Vanilla Honey, Sport, Cream & Oil Cacao & Coco και Μystic Moments είναι εξωτικά, η σύνθεση των νέων αφρόλουτρων Fa έχει έως 94% συστατικά φυσικής προέλευσης και λιγότερα επιφανειοδραστικά, ενώ γίνεται ακόµα πιο απαλή και φιλική προς την επιδερµίδα.

Επιπλέον, οι ανανεωµένες σειρές αφρόλουτρων Fa έρχονται µε νέες συσκευασίες και χρήση λιγότερου πλαστικού ενώ ο νέος, εργονοµικός σχεδιασµός τους, τους επιτρέπει να αδειάζουν πλήρως. Σηµειώνεται ότι το brand της Fa ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Henkel.

GR.EC.A και Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για ανάληψη πρωτοβουλιών και κοινών δράσεων με σκοπό την αποτελεσματική μετάβαση του εμπορίου στη ψηφιακή εποχή, προσδιόρισαν τη συνεργασία τους για τα επόμενα χρόνια.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης και η Πρόεδρος του GRECA Κατερίνα Φραϊδάκη, παρόντος του Μάκη Σαββίδη που είναι Αντιπρόεδρος και των δύο φορέων. Μετά από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η συνεργασία μας με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου βάζει τα θεμέλια για μία δημιουργική διαδρομή προς την ψηφιακή εποχή.Τα φυσικά καταστήματα θα δυναμώσουν με την υποστήριξη της ηλεκτρονικής πώλησης, αλλά έχει φανεί στην πράξη ότι και τα ψηφιακά κανάλια πώλησης έχουν ανάγκη της παρουσίας τους στην αγορά μέσω φυσικών καταστημάτων».

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη δήλωσε από τη μεριά της: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Η συνεργασία του GRECA με τον ΕΣΑ, έναν από τους μεγαλύτερους Συλλόγους της χώρας μας, έχει ως στόχο να ενισχύσει το πολυκαναλικό εμπόριο και να δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις, μέσω των δράσεων που θα υλοποιηθούν, τη δυνατότητα να περάσουν με επιτυχία στη νέα εποχή».

Σήμερα στις 21:30 η πολυαναμενόμενη επίδειξη του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο

Σήμερα στις 21:30 ώρα Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί τελικά η έναρξη της πολυαναμενόμενης επίδειξη του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο. Και ενώ το διεθνές κοινό περιμένει με αγωνία την επιστροφή του Οίκου στην Αθήνα, σχεδόν 70 χρόνια μετά την ιστορική φωτογράφιση στην Ακρόπολη – με την creative director Maria Grazia Chiuri να εξυμνεί την ελληνική αριστοτεχνία στην Cruise συλλογή της και να εξηγεί ότι στόχος ήταν η δημιουργία μίας επίδειξη μόδας για τους συνεργάτες και του τεχνίτες του οίκου, και όχι ένα κοσμικό event – το Καλλιμάρμαρο ετοιμάζεται να υποδεχτεί έως 400 συνολικά καλεσμένους από ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων 70 Έλληνες.

Η περιορισμένη guest list, λόγω των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται εν μέσω covid, έχει δημιουργήσει ένα, εξίσου με την ίδια την επίδειξη, μυστήριο σχετικά με τους «επίλεκτους» καλεσμένους από όλο τον κόσμο και φυσικά από την Ελλάδα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Bernard Arnault, o CEO του Ομίλου LVMH, στον οποίο ανήκει ο οίκος Dior, μαζί με τη σύζυγό του, super model και φιλάνθρωπο Natalia Vodianova, η Μαρέβα Μητσοτάκη, η Γιάννα Αγγελοπούλου, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Ευγενία Νιάρχου, η Μαίρη Κατράντζου και άλλοι επίλεκτοι συνεργάτες και πελάτες του οίκου, θα παρευρεθούν σήμερα στο Καλλιμάρμαρο.

H Korres γιορτάζει τα 25 χρόνια της σειράς «Άγριο Τριαντάφυλλο»

H Korres γιορτάζει τα 25 χρόνια από τη δηµιουργία της σειράς Άγριο Τριαντάφυλλο, µε µία limited edition συλλογή nail colours, εµπνευσµένη από τα χρώµατά του, και ένα liquid highlighter που χαρίζει τη λάµψη του. Το υγρό Ηighlighter προσφέρει άµεση φυσική λάµψη, ιδανική για όλες τις αποχρώσεις επιδερµίδας. Διαθέτει ανάλαφρη σύνθεση, εµπλουτισµένη µε έλαιο άγριου τριαντάφυλλου, βιταµίνη C, και υψηλό ποσοστό µικροσφαιριδίων λάµψης, που αντανακλούν το φως και χαρίζει φρεσκάδα και φωτεινότητα στην επιδερµίδα, µε ένα φυσικό αποτέλεσµα.

Η συλλογή περιλαµβάνει επίσης 6 αποχρώσεις nail colours, σε χρώµατα εµπνευσµένα από το άγριο τριαντάφυλλο, στην παλέτα του κόκκινου, αλλά και σε πιο ήρεµα, λαµπερά παστέλ, µε διάρκεια έως και 10 ηµέρες. Η συλλογή διατίθεται στα φαρµακεία. Αξίζει να σηµειωθεί ότι, η πρώτη κρέµα µε έλαιο άγριου τριαντάφυλλου δηµιουργήθηκε στο εργαστήριο του οµοιοπαθητικού φαρµακείου Κορρές στο Παγκράτι, το 1996.

 

Tα πολυκαταστήματα Attica «φιλοξενούν» το Εθνικό Θέατρο

To Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τα πολυκαταστήματα Attica, παρουσιάζοντας από τις 14 Ιουνίου κοστούμια μεγάλων θεατρικών επιτυχιών από την τελευταία 40ετία, σε βιτρίνα επί της οδού Πανεπιστημίου και στον ανανεωμένο 4ο όροφο του πολυκαταστήματος. Η νέα συνεργασία, με την επιμέλεια των ανθρώπων του ιστορικού βεστιαρίου και της σκηνογράφου-ενδυματολόγου Εύας Νάθενα, αφορά σε 13 θεατρικά κοστούμια, από 11 επιτυχημένες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου από το 1981 έως το 2015.

Παράλληλα, στην ίδια βιτρίνα προβάλλεται βίντεο που καταδεικνύει τη διαχρονικότητα του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και ενημερώσεις για τις φετινές παραγωγές στην Επίδαυρο, τους Ιππείς του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου και τις Φοίνισσες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Παράλληλα, στον 4ο όροφο του Attica City Link, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ένα συνδυασμό από τα θεατρικά κοστούμια με ενδυματολογικές επιλογές από σύγχρονα brands των πολυκαταστημάτων Αttica, όπως Zeus+Dione, Sandro, Zadig&Voltaire, Callista, Les Hommes, Neil Barrett, απολαμβάνοντας ένα mix & match concept, που παντρεύει το παρελθόν με το παρόν. Αναλυτικά, εκτίθενται κοστούμια από τις παραστάσεις Ορέστεια (2001), Καρδινάλιος της Ισπανίας (1981), Τρεις αδερφές (1982), Μισάνθρωπος (1993), Φαύστα (1997), Ιππόλυτος (2004), Η Αυλαία πέφτει (1999), Βίρα τις Άγκυρες (1997), Οι μάγισσες του Σάλεμ (1996).