H Stella McCartney παρότρυνε τους παγκόσμιους ηγέτες να πάψουν να «τιμωρούν» τις εταιρείες που κάνουν καλό και να δώσουν κίνητρα στη βιομηχανία της μόδας για πιο βιώσιμες επιλογές. Την προηγούμενη Παρασκευή, Διευθύνοντες Σύμβουλοι από εννέα διεθνείς επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η διάσημη σχεδιάστρια μόδας, συναντήθηκαν με τους παγκόσμιους ηγέτες κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των G7 για να συζητήσουν για την επιτάχυνση των βιώσιμων επενδύσεων.
Πριν τη συνάντηση, η McCartney δήλωσε ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία να πέσει «φως» σε μία βιομηχανία που βρίσκεται πάντα στο μικροσκόπιο των θεμάτων βιωσιμότητας. Το brand της, το οποίο ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 2021, δεν χρησιμοποιεί ζωικά υλικά, όπως δέρμα, φτερά ή γούνα και έχει δεσμευτεί να είναι «πιο ευγενικό με τη Μητέρα Γη», μία δέσμευση που, σύμφωνα με τη McCartney, είναι σπάνια στη βιομηχανία της μόδας.
«Νομίζω ότι δεν γνωρίζουν όλοι ότι η μόδα είναι μία από τις πιο επιβλαβείς βιομηχανίες. Δεν πιστεύω ότι γνωρίζουν ότι 150 εκατ. δέντρα κόβονται για τη βισκόζη, παρόλο που έχω καταφέρει να προμηθευτώ ένα βιώσιμο πολτό ξύλου από τη Σουηδία. Με μεγάλη μου απογοήτευση έρχομαι σε επαφή με στοιχεία και νούμερα που δείχνουν πόσο “εκτός μόδας” είναι η βιομηχανία της μόδας σε θέματα βιωσιμότητας».
Στο πλαίσιο αυτό, η McCartney ζήτησε από τους παγκόσμιους ηγέτες να επανεξετάσουν τις πολιτικές τους και να δώσουν κίνητρα σε νέους σχεδιαστές, εξηγώντας ότι η τρέχουσα νομοθεσία «τιμωρεί» αυτούς που ακολουθούν βιώσιμες πρακτικές. «Μπορεί να “τιμωρηθώ” με φορολογία 30% αν εξάγω ένα μη δερμάτινο αγαθό στις ΗΠΑ. Αν ωστόσο, τοποθετήσω δέρμα γουρουνιού για παράδειγμα σε αυτό το προϊόν, εξαιρούμαι από τη φορολογία», εξήγησε σχετικά.