Στόχος της The Body Shop να γίνει 100% Vegan έως το 2023

Η The Body Shop, ανακοίνωσε ότι μέχρι τα τέλη του 2023, το σύνολο των συνθέσεων των προϊόντων της θα είναι πιστοποιημένες από την The Vegan Society και θα φέρουν στις συσκευασίες τους το σήμα πιστοποίησης Vegan Trademark. Αυτή τη στιγμή, το 60% των προϊόντων της The Body Shop είναι vegan, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων best seller σειρών της, όπως η σειρά περιποίησης προσώπου Tea Tree, και προϊόντων όπως η best seller μάσκα προσώπου Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask, τα Body Yogurts και, από εδώ και στο εξής, τα εμβληματικά Body Butters.

Ο Lionel Thoreau, Global Brand Director της The Body Shop, δήλωσε ότι: «Η απόφασή μας να γίνουμε 100% vegan αποτελεί ένα φυσικό επόμενο βήμα για την The Body Shop. Χάρη στην ιδρύτρια της The Body Shop, Anita Roddick, ήμασταν η πρώτη εταιρεία ομορφιάς που αγωνίστηκε ενάντια στις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα και το πρώτο μεγάλο παγκόσμιο beauty brand που χρησιμοποίησε συνθετικό, cruelty-free musk στις συνθέσεις των αρωμάτων του. Μέσα στο 2021, θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο λανσάρισμα των νέων vegan Body Butters με το Vegan Trademark, που θα είναι διαθέσιμα σε όλα τα καταστήματα της The Body Shop αλλά και online, μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.thebodyshop.gr.

Η L’Oréal στο Planet Pledge του WFA

Η L’Oréal βρίσκεται ανάμεσα στις εταιρείες που συμφώνησαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Unilever, Diageo και οκτώ άλλων εταιρειών και να υπογράψουν το Planet Pledge του World Federation of Advertisers (WFA). Η πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, με 10 εταιρείες (Bayer, Danone, Diageo, Dole Packaged Foods, Mastercard, Οrsted, Reckitt, Telefοnica, Tesco και Unilever), περιγράφεται ως μια παγκόσμια δέσμευση των εταιρειών να καταστήσουν τις ομάδες marketing τους δύναμη θετικής αλλαγής τόσο εσωτερικά, όσο και προς τους καταναλωτές.

Η συμφωνία ενθαρρύνει τους CMOs να λάβουν δράση σε 4 βασικούς τομείς: να δεσμευτούν ότι θα υπερασπιστούν το πρόγραμμα Race to Zero, ενόψει του Climate Change Summit των Ηνωμένων Εθνών τον ερχόμενο Νοέμβριο, τόσο εσωτερικά, όσο και στο marketing supply chain τους, και να κλιμακώσουν τις δυνατότητες των οργανισμών marketing, ώστε να ηγηθούν της δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής, παρέχοντας εργαλεία και οδηγίες σε marketers και agencies. Επίσης, να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη της marketing επικοινωνίας, ώστε να οδηγήσουν τους καταναλωτές σε πιο βιώσιμες συμπεριφορές και, τέλος, να ενισχύσουν ένα αξιόπιστο περιβάλλον marketing, όπου οι καταναλωτές θα εμπιστεύονται τα μηνύματα, τα οποία αφορούν στη βιωσιμότητα.

(Πηγή: Campaign)

 

Στον «αέρα» η νέα καμπάνια της Minerva

Στον «αέρα» βρίσκεται η νέα καλοκαιρινή τηλεοπτική καμπάνια της Minerva με μαγιό, ως συνέχεια της χειμερινής. Στη καμπάνια παρουσιάζεται μια παρέα νέων, σε μια σειρά από καθημερινές στιγμές, με μια «βιντεοκλιπίστικη» fashion αισθητική. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η νέα επικοινωνία του brand, έρχεται να θυμίσει ότι «η Minerva μπαίνει δυναμικά μέσα σε όλες τις στιγμές, ενώ φυσικά και διαχρονικά ταιριάζει μέσα από όλα». Την επιμέλεια της παραγωγής ανέλαβε η Stefi & Lynx Productions.

Intersport: Επένδυση σε e-commerce και πελατοκεντρική προσέγγιση

Παρά την καθυστερημένη εισαγωγή της Intersport στο digitalization, το e-shop της εταιρείας βρίσκεται στο top ten των πιο εμπορικών ηλεκτρονικών καταστημάτων, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Μπάτρης. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωση «Future of Retail 2040: O κλάδος ένδυσης και υπόδησης μετά την πανδημία» που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ, ανέφερε ότι στόχος της εταιρείας, είναι να υλοποιήσει «πρωτοβουλίες πελατοκεντρικότητας, μέσα από προγράμματα loyalty και membership, αλλά και προγράμματα instore technology». Επίσης, λαμβάνοντας υπόψιν και τη βιωσιμότητα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει καμπάνια με περισσότερους από 1.000 sustainable κωδικούς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intersport ανέφερε, επίσης, ότι αποτέλεσμα της πανδημίας ήταν η ανάπτυξη των αθλημάτων σε ατομικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα και η επιβράδυνση των ομαδικών, γεγονός που οδήγησε από τη μια, σε συσσώρευση μεγάλου αποθέματος εμπορευμάτων για ομαδικά αθλήματα, αλλά και σε έναν αγώνα δρόμου, ώστε να ανταποκριθεί η εταιρεία στη μεγάλη ζήτηση για είδη ατομικής άθλησης.

Ο Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος της Fourlis, ανέφερε από την πλευρά του, ότι η Intersport εμπλούτισε το εργατικό της δυναμικό από το χώρο του digital και του online, βελτίωσε τις λειτουργίες του ψηφιακού της καταστήματος, λάνσαρε νέα online καταστήματα, εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ θέσπισε το «store fulfillment», ώστε και τα 120 καταστήματα Intersport και Αthletes Foot να μπορούν να κάνουν παραδόσεις. Τέλος, αναφέρθηκε στη μεγάλη επένδυση της εταιρείας για τη δημιουργία ενός αυτοματοποιημένο κέντρου logistics στα Oινόφυτα, σε συνεργασία με αυστριακή εταιρεία, από το οποίο θα εφοδιάζονται σχεδόν καθημερινά και τα 120 καταστήματα, αλλά και οι online παραγγελίες.

Για «ένεση» ρευστότητας στο λιανεμπόριο πιέζουν ΕΣΕΕ και ΣΕΠΕΕ

 

Για τη δυνατότητα δημιουργίας ενός προγράμματος χρηματοδοτικής ενίσχυσης του κλάδου ένδυσης-υπόδησης συζήτησαν ο Γιώργος Καρανίκας, Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και ο Βασίλης Μασσέλος, Πρόεδρος ΣΕΠΕΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, στη διαδικτυακή εκδήλωση «Future of Retail 2040» που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ. Ο Γιώργος Καρανίκας ασκώντας πίεση στον Υπουργό, τόνισε ότι «ο χρόνος πιέζει» και ότι ο κλάδος ένδυσης και το λιανεμπόριο διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή να αντιμετωπιστούν ισότιμα με άλλους κλάδους, οι οποίοι έχουν λάβει επιπλέον οικονομική στήριξη από το κράτος, όπως η εστίαση. «Δεν μπορεί να εξαιρείται ένας κλάδος που επλήγη περισσότερο από τον οποιοδήποτε», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕΕ από την πλευρά του εξήγησε ότι το δεσμευμένο κεφάλαιο κίνησης από το στοκ των εμπορευμάτων στις επιχειρήσεις λιανικής, είναι που φέρνει τον κλάδο σε δυσχερέστερη θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε, ότι για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα στήριξης θα πρέπει να βρεθούν οι σχετικοί πόροι και στη συνέχεια να ληφθεί η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Με δεδομένο ότι οι πόροι αυτοί προς το παρόν δεν υπάρχουν, δεν μπορώ να σας υποσχεθώ τίποτα.

Αλλά υπάρχει η κυβερνητική βούληση, ώστε να βρεθούν επιπλέον εργαλεία και να στηριχθεί ο κλάδος του λιανεμπορίου», δήλωσε ο Υπουργός. Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το νέο ΕΣΠΑ, ώστε μέσω αυτού να στηριχθούν δράσεις μετασχηματισμού και αύξησης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ, ο κ. Μασσέλος ανέφερε: «Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω σε μια πρόταση για τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού ΕΣΠΑ, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία».

Ο οίκος Louis Vuitton ανοίγει και φέτος δύο μπουτίκ στη Μύκονο

Ο οίκος Louis Vuitton άνοιξε και φέτος τις δύο του μπουτίκ στη Μύκονο, στη Χώρα και στο Nammos Village. Προσφέροντας μία μοναδική αγοραστική εμπειρία, οι μπουτίκ φιλοξενούν επιλεγμένα είδη από τη γυναικεία και την ανδρική συλλογή ready-to-wear, αγαθά από εξωτικά δέρματα, υποδήματα, ρολόγια και κοσμήματα. Επίσης, και στις δύο μπουτίκ θα διατίθεται η αποκλειστική Mykonos tote bag.

Η συλλεκτική τσάντα, η οποία είναι αφιερωμένη στo νησί των Ανέμων, αποτελεί μία ευρύχωρη και κομψά ευέλικτη, χάρη στο λουρί ώμου καθώς και στα top handles, τσάντα, σε γαλάζιο χρώμα και ψάθα που παραπέμπει στις θάλασσες της Μυκόνου. Η σειρά On The Go Mykonos διατίθεται αποκλειστικά στα καταστήματα Louis Vuitton της Μυκόνου. Φέτος, ο οίκος προσφέρει μία επιπλέον υπηρεσία στους πελάτες του, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κλείσουν ένα ατομικό ραντεβού για να επισκεφτούν και τις δύο μπουτίκ.

Φυσικό κατάστημα δημιουργεί το Scarletbeauty

 

Το scarletbeauty.gr, το μοναδικό ελληνικό e-shop καλλυντικών που διαθέτει επώνυμα και premium brands ομορφιάς σε διαρκείς προσφορές, αποκτά το δικό του φυσικό κατάστημα. Στο κατάστημα είναι διαθέσιμα, σε αποκλειστικές προσφορές και εκπλήξεις, κορυφαίες μάρκες καλλυντικών επιλεκτικής διανομής όπως Estée Lauder, Clinique, MAC, La Mer, Tom Ford, Bobbi Brown, Jo Malone London, Cartier κ.ά. Επίσης, διαθέτει exclusive brands αρωμάτων, όπως TOUS, Shakira, Benetton, Mandarina Duck, Laura Biagiotti, Anne Moller, Emanuel Ungaro κ.ά.

Παράλληλα, διαθέτει προσφορές σε καλλυντικά προϊόντα ευρείας διανομής. «Αποτελούσε υποχρέωσή μας προς τους καταναλωτές να τους δώσουμε άμεσα τη δυνατότητα να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία του scarletbeauty.gr σε έναν πολυτελή φυσικό χώρο, αντάξιο του ψηφιακού μας οίκου. Οφείλουμε να βρισκόμαστε δίπλα τους, ανά πάσα στιγμή και με κάθε μέσο, δημιουργώντας το φυσικό κατάστημα του Scarlet Beauty, προκειμένου να ολοκληρώσουμε την omnichannel παρουσία μας», δηλώνει σχετικά η Χρυσάνθη Ντάφλα-Σαράντη, Marketing Manager του scarletbeauty.gr. Το κατάστημα του Scarlet Beauty βρίσκεται στο Χαλάνδρι και στον ίδιο χώρο συστεγάζεται μόνιμο fashion outlet των μαρκών Tommy Hilfiger και Calvin Klein. Το scarletbeauty.gr αποτελεί μία πρωτοβουλία της οικογένειας Σαράντη.