Συνεχίζει την αποεπένδυση του από την Puma ο όμιλος Kering 

Ο όμιλος πολυτελών ειδών Kering, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέα πώληση μετοχών της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών Puma, ύψους 1 δισ. δολαρίων, καθώς η στρατηγική του είναι να επικεντρωθεί στις μάρκες πολυτελείας που έχει στο χαρτοφυλάκιό του. Στην ανακοίνωσή του ο γαλλικός όμιλος ανέφερε ότι ξεκίνησε την διαδικασία πώλησης των περίπου 8,9 εκατομμυρίων μετοχών - που αντιστοιχούν στο 5,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Puma - μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε συγκεκριμένους επενδυτές, με τη διαδικασία του book building. Ωστόσο, όπως ανέφερε η Kering, το υπόλοιπο 4% που θα κατέχει στην Puma μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης των μετοχών, δεν προτίθεται να το πουλήσει.

Υπενθυμίζεται ότι η Kering ξεκίνησε την επένδυση της στην Puma το 2007, όταν εξαγόρασε το 86,3% της εταιρείας, ωστόσο το 2018 ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε σταδιακή αποεπένδυση. Η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 830 εκατ. ευρώ, ενώ όπως αναφέρει ο όμιλος «τα χρήματα αυτής της συναλλαγής θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν την οικονομική δομή της εταιρείας».

Η Safilo επενδύει στη συνεργασία της με την Evonik

 

Η Safilo επενδύει ακόμη περισσότερο στην εικοσαετή της συνεργασία με την εταιρεία χημικών, Evonik, αξιοποιώντας το πιο πρόσφατο υλικό υψηλής ποιότητας της εταιρείας Trogamid myCX eCO, για τη δημιουργία premium φακών γυαλιών ηλίου. Πρόκειται για ένα καινοτόμο, διαφανές πολυαμίδιο, που θα βοηθήσει τη Safilo να αυξήσει την αειφορία των προϊόντων της σε όλο το χαρτοφυλάκιο της.

Η Safilo θα λανσάρει για πρώτη φορά φακούς γυαλιών ηλίου από Trogamid myCX eCO τον Ιανουάριο του 2022, με την συλλογή Boss Άνοιξη/Καλοκαίρι και σταδιακά θα επεκτείνει τη χρήση του σε όλο το χαρτοφυλάκιο της Safilo, ιδίως στις Made in Italy μάρκες. Το υλικό Trogamid myCX eCO είναι ένα sustainable, διαφανές πολυμερές υψηλής απόδοσης, κατασκευασμένο από 40% βιομάζα και 100% ανανεώσιμη ενέργεια, κάτι που μεταφράζεται σε 50% μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα.

H Safilo θα είναι η πρώτη στη βιομηχανία γυαλιών, που θα λανσάρει το υλικό αυτό – το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για την παραγωγή οπτικών – σε μία από τις licensed μάρκες της. «Η αειφορία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην επιχειρηματική φιλοσοφία της Safilo και είναι βαθιά ριζωμένη στην στρατηγική της εταιρείας μας. Γι’ αυτό το λόγο οι συνεργασίες μας με ηγέτες στο χώρο των υλικών, όπως είναι η Evonik, εξακολουθούν να είναι βαρύνουσας σημασίας», δήλωσε σχετικά ο Vladimiro Baldin, Chief Licensed Brand and Global Product Officer του Safilo Group.

 

«Mediterranea Venere» η νέα συλλογή υποδημάτων της Di Gaúa

Η διεθνής Ελληνίδα σχεδιάστρια Ελβίρα Παναγιωτοπούλου δημιούργησε τη νέα της συλλογή χειροποίητων υποδημάτων Di Gaïa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021. Η «Mediterranea Venere» είναι μια συλλογή αφιερωμένη στην ομορφιά της Μεσογείου και αποτελείται από σανδάλια, slides, εσπαντρίγιες και hi-heeled πέδιλα των 5 και 8 πόντων. Όλα τα σχέδια είναι χειροποίητα, από φίνα δέρματα ιταλικής προέλευσης και φέρουν το σήμα Made In Greece.

Πτώση στις πωλήσεις καλλυντικών στα φαρμακεία

Πτώση της τάξης του 5,7% (152,8 χιλ. τμχ.) σημείωσαν οι πωλήσεις καλλυντικών στα φαρμακεία λιανικής, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο report της IQVIA Weekly Data, που αποτυπώνει την αγοραστική συμπεριφορά των ασθενών και καταναλωτών, για την περίοδο 26/04-16/05. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις καλλυντικών μειώθηκαν κατά 152,8 χιλ. τμχ., έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2020 (27/04-17/05).

Τη μεγαλύτερη μεταβολή στα καλλυντικά, σε σχέση με το 2020, σημειώνουν τα Προϊόντα Προσωπικής Υγιεινής, τα οποία μειώθηκαν κατά 36,8% (-198,2 χιλ. τμχ.). Σημειώνεται ότι, τα IQVIA Weekly Data συλλέγονται από πάνω από 2.000 φαρμακεία, σε όλη την Ελλάδα, και αποτυπώνουν την αγορά σε 70 περιοχές.

 

Ανθεκτικός, παρά την πανδημία, ο κλάδος της Γούνας

Με πάνω από 130 εγγεγραμμένους συμμετέχοντες, διεξήχθη η ενημερωτική εκδήλωση για τον κλάδο της γούνας «Doing Business with Fur – Challenges and Opportunities», την οποία συνδιοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) με την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας. Η εκδήλωση αποτελεί, με μία μικρή διαφοροποίηση, μέρος της σειράς webinars Doing Business IN, μία υπηρεσία εξειδικευμένων ενημερωτικών εκδηλώσεων της Enterprise Greece. Το «Doing Business with Fur», εστίασε στις ειδικές ανάγκες του σημαντικού για την ελληνική οικονομία, κλάδου της γούνας, αλλά και στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για το μέλλον. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες απέκτησαν έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση, για το οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό πλαίσιο, όπως αυτό διαμορφώνεται στη μετά-Covid εποχή.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία, προκύπτει ότι ο κλάδος της γούνας διατηρεί τη δυναμική του, παρά τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Εμφανίστηκε επίσης ιδιαίτερα ανθεκτικός, καθώς σε μια περίοδο όπου οι διαδικτυακές πωλήσεις σχεδόν μονοπώλησαν την αγορά, οι πωλήσεις της γούνας σε αρκετές αγορές έμειναν σταθερές ή αναπτύχθηκαν περαιτέρω, ενώ το συγκεκριμένο προϊόν δεν ωφελείται ιδιαίτερα, έως καθόλου, από τις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Επισημάνθηκε τέλος, ότι οι επιχειρηματίες του χώρου πρέπει να ενσωματώσουν πρότυπα ποιότητας και να προσαρμόσουν τα προϊόντα τους, ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε περιοχής.

Τη σειρά Formentera παρουσιάζει η Calzedonia

 

Η Calzedonia παρουσιάζει τη σειρά Formentera, η οποία περιλαμβάνει μαγιό με shiny effect και γκλίτερ νήματα, σε ποικιλία χρωμάτων που θυμίζουν τις αντανακλάσεις του ήλιου στη θάλασσα, όπως shiny αποχρώσεις του silver green, samba orange, shiny lilac και paradise blue. Η σειρά της Calzedonia αποτελείται από τρίγωνα και μπουστάκια με κορδόνια στους ώμους ή push ups, που διατίθεται με μεγέθη έως 5, αλλά και σλιπ μαγιό με κορδόνια, brazilian cut ή ψηλόμεσα και σε κλασική γραμμή. Η συλλογή δίνει τη δυνατότητα για mix and match.

Μάρκετινγκ και καινοτομία στο επίκεντρο των Best in Pharmacy Awards

Τα Best in Pharmacy Awards της Boussias πραγματοποιούνται φέτος για 4η χρονιά και αναδεικνύουν τις βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ και την καινοτομία των προϊόντων Φαρμακείου. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων είναι η Σοφία Χατζηαντωνίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακευτικής Τεχνολογίας στο Τμήμα Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και Πρόεδρος στην Ελληνική Εταιρεία Κοσμητολογίας. Σε πρόσφατη δήλωσή της, η κυρία Χατζηαντωνίου, αναφέρει σχετικά με τα βραβεία: «Στον τέταρτο χρόνο της επιτυχημένης πορείας τους, τα Best in Pharmacy Awards εξελίσσονται σε σημαντικό θεσμό του χώρου της φαρμακευτικής αγοράς.90

Η δύσκολη συγκυρία που έχει δημιουργήσει η πανδημία έχει αλλάξει τις προτεραιότητες σε όλους τους τομείς, αλλά κυρίως στον τομέα της υγείας. Τα σημαντικά επιτεύγματα της Φαρμακευτικής διεθνώς, μας δίνουν τη δυνατότητα να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και να ελπίζουμε σε γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα. Διοργανώσεις όπως τα Best in Pharmacy Awards δίνουν τη δυνατότητα να βρεθούμε μαζί, έστω και με τους περιορισμούς των απαραίτητων μέτρων προστασίας και να επιβραβεύσουμε την έμπνευση και τη δημιουργικότητα, όλων όσοι ασχολούνται με τον χώρο του Φαρμακείου». Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές, επισκεφθείτε το www.bestinpharmacy.gr.

Δύο νέα Dioriviera pop-ups εγκαινίασε ο οίκος Dior στη Μύκονο

 

Δύο νέα pop up stores εγκαινίασε ο οίκος Dior στη Μύκονο στις 19 και 28 Μαΐου, λίγο πριν την πολυαναμενόμενη παρουσίαση της επόμενης Cruise συλλογής του, στις 17 Ιουνίου, στο Καλλιμάρμαρο. Οι δύο μπουτίκ είναι αφιερωμένες στην capsule συλλογή Dioriviera, που έχει σχεδιάσει η Maria Grazia Chiuri. Η μπουτίκ στη Χώρα της Μυκόνου εκτείνεται σε έναν όροφο, ενώ το δεύτερο pop up store βρίσκεται στο Nammos και εκτείνεται σε δύο ορόφους.

Οι μπουτίκ φιλοξενούν τη ready-to-wear συλλογή, δερμάτινα είδη, παπούτσια και αξεσουάρ, καθώς επίσης είδη για το καλοκαίρι και διακοσμητικά αντικείμενα της Dior Maison. Κάθε καλοκαίρι από το 2017, ο οίκος επιλέγει τη δημιουργία pop-ups σε δημοφιλή resort για τη συλλογή Dioriviera. Πέρυσι, άνοιξε τρία pop ups στην Ιταλία, στο Forte dei Marmi, στην Cortina d’Ampezzo και στο Κάπρι.

(Πηγή: Fashion Network)