Dove και ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζουν τη «The Tipping Point»

Tο Dove σε συνεργασία µε την AB Βασιλόπουλος ενισχύει το έργο της ΜΚΟ «The Tipping Point». Κοινός στόχος, είναι να βοηθήσουν µε βιωµατικό τρόπο µαθήτριες και µαθητές από 30 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, καθοδηγώντας τους, ώστε να κάνουν πιο συνειδητά τα επόµενά τους βήµατα και να πραγµατοποιήσουν τα όνειρά τους. Μέσα από µία σειρά online mentoring sessions, µαθητές της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν και να συζητήσουν µε επιτυχηµένες γυναίκες ανά τον κόσµο, να ανακαλύψουν τα προσωπικά και επαγγελµατικά τους ενδιαφέροντα και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

«Παράλληλα, µέσα από τα mentoring sessions, η µάρκα Dove σε συνεργασία µε την ΑΒ Βασιλόπουλος και το The Tipping Point στοχεύουν στην ενδυνάµωση των νέων κοριτσιών, ώστε να αρχίσουν να αντιλαµβάνονται τον εαυτό τους σε ρόλους που µπορεί να µην είχαν ποτέ φανταστεί, να λάβουν δράση και να σχεδιάσουν το µέλλον τους µε αυτοπεποίθηση», αναφέρει η εταιρεία. Με κάθε αγορά προϊόντων Dove αποκλειστικά από τα καταστήµατα ΑΒ, έως 2 Ιουνίου, στηρίζεται η ενέργεια για την «The Tipping Point».

Στον τομέα οικιακών προϊόντων εισέρχεται η Gap

 

Στον τομέα των οικιακών προϊόντων εισέρχεται η Gap, μέσα από τη δημιουργία ενός νέου brand με είδη σπιτιού, σε συνεργασία με το website της Walmart. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, το λανσάρισμα θα γίνει τον Ιούνιο. Το γεγονός ότι η αγορά οικιακών ειδών έχει αναπτυχθεί έντονα το τελευταίο έτος, λόγω της πανδημίας, έκανε την εταιρεία ρούχων Gap να προχωρήσει στη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με την Euromonitor, η αγορά οικιακών επίπλων στις ΗΠΑ συγκεκριμένα, ανέρχεται σε περίπου 163 δισ. δολάρια και πήρε ώθηση από το γεγονός ότι ο κόσμος που έμεινε σπίτι λόγω της πανδημίας, αποφάσισε να ξοδέψει περισσότερα χρήματα για το χώρο στον οποίο πέρναγε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του.

Η Gap ανέφερε ότι θα διαθέσει περισσότερα από 400 είδη επίπλων σπιτιού, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τις 24 Ιουνίου. Για να δώσουν μια τάξη μεγέθους για τις τιμές των προϊόντων, οι εταιρείες ανέφεραν ότι «θα κυμαίνονται από 15,88 δολάρια για ένα μαξιλάρι και θα φτάνουν τα 64,98 δολάρια για ένα πάπλωμα». Παράλληλα, επεσήμαναν, ότι η Gap είναι η πρώτη εταιρεία μόδας, η οποία προχώρησε σε πολυετή συνεργασία με τη Walmart, στον τομέα των οικιακών προϊόντων.

(Πηγή: FashionNetwork)

 

Για 4η χρονιά η πρωτοβουλία «Run For The Oceans» της Adidas

Από τις 28 Μάϊου έως τις 8 Ιουνίου, το Αdidas x Parley Run For The Oceans επιστρέφει για τέταρτη χρονιά, τηρώντας τη δέσμευσή του για τη δραστική αντιμετώπιση των καταστροφικών επιπέδων της πλαστικής ρύπανσης στους ωκεανούς. Από το 2015, η Αdidas έχει κατασκευάσει περισσότερα από 30 εκατ. ζευγάρια παπούτσια από Parley Ocean Plastic, δηλαδή πλαστικά απορρίμματα που συλλέχθηκαν από παραλίες και παραθαλάσσιες κοινότητες, εμποδίζοντάς τα να μολύνουν τους ωκεανούς.

Μέχρι σήμερα, το Αdidas x Parley Run For The Oceans έχει ενώσει περισσότερους από 3 εκατ. δρομείς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν καταγράψει συνολικά 25,5 εκατ. χιλιόμετρα, για να συγκεντρώσουν 2,5 εκατ. δολάρια, που βοήθησαν την Parley να αναπτύξει πρωτοβουλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα για την καταπολέμηση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης. Στην Ελλάδα, οι πρώτοι αθλητές που συμμετείχαν στην ενέργεια, ήταν οι Πρωταθλήτριες Ελλάδας Κατερίνα Δαλάκα, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Αναστασία Μαρινάκου, ενώ για την παγκόσμια πρωτοβουλία έτρεξαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι Άκης Πετρετζίκης, Πάνος Βλάχος, Ξένια Γκάλη, Δανάη Μπάρκα, Ευαγγελία Τσιορλίδα, Τόνια Σωτηροπούλου, Βάνα Παπαδοπούλου κ.ά.

 

Το έργο του σωματείου Aurora στηρίζει το Koolfly 

 

Το Koolfly στηρίζει τους ανθρώπους με αιματολογικά νοσήματα δίνοντας την ευκαιρία στους αγοραστές να ενισχύσουν το έργο του σωματείου Aurora-Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα, μέσα από το καλάθι των αγορών. Στο koolfly.com μπορεί να πραγματοποιηθεί προσφορά 1 ή 3 ευρώ μαζί με την αγορά προϊόντων, ώστε να ενισχυθεί το έργο της Aurora, ενώ από τις 28 έως τις 30 Μαΐου, το Koolfly διπλασίασε τις συνεισφορές των καταναλωτών. Σημειώνεται ότι η Aurora, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που πάσχουν από αιματολογικά νοσήματα και προσφέρει δωρεάν διαμονή σε ασθενείς των οποίων η κύρια κατοικία είναι εκτός Αθήνας, συνδυάζοντας τη φιλοξενία με μια σειρά υπηρεσιών. Υποστηρίζει, επίσης, νοσοκομεία με δωρεές εξειδικευμένου εξοπλισμού και χρηματοδοτεί επιστημονική έρευνα, που θα επιταχύνει τις προσπάθειες εξεύρεσης θεραπείας για τη λευχαιμία, το λέμφωμα και άλλες κακοήθεις ασθένειες του αίματος.

Άνοιξε ο δρόμος για το ντεφιλέ του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο

Την έγκριση τους για προσωρινή παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης «Dior Celebrates Greece» του οίκου Dior, έδωσαν τα ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ). Παράλληλα ενέκριναν και την χορήγηση άδειας φωτογράφισης, κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης, αλλά και απευθείας αναμετάδοσης της εκδήλωσης και ανάρτησής της στο διαδίκτυο, στον επίσημο ιστότοπο του οίκου Dior.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί και η έγκριση του ΚΑΣ, ώστε να πραγματοποιηθούν φωτογραφήσεις στην Ακρόπολη και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά υπό αυστηρούς όρους, με έναν εξ αυτών να μην επιτρέπει να γίνονται κινηματογραφικές λήψεις εντός των αρχαίων ναών. Η φωτογράφιση στην Ακρόπολη θα γίνει στις 14 και 15 Ιουνίου, μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο, «αναβιώνοντας» τη φωτογράφιση του 1951, ενώ στις 17 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο θα γίνει η παρουσίαση της νέας Collection «Cruise 2022» του οίκου Dior.

Ανανέωσε τη σύνθεση του ΔΣ της, η Σαράντης

Σε συνέχεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Γρ. Σαράντης Α.Β.Ε.Ε, αποφασίστηκε η ανανέωση της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, που υπογραμμίζει «την αφοσίωση του ομίλου να ακολουθεί βέλτιστες πρακτικές σε θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης και Επιχειρηματικής Ηθικής». Πιο συγκεκριμένα, το νέο ΔΣ της Σαράντης αποτελείται από 11 μέλη, που έχουν σκοπό να ενδυναμώσουν περαιτέρω τον όμιλο σε θέματα ESG, ενώ έχει εκλεγεί ανεξάρτητος Αντιπρόεδρος σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές περί εταιρικής διακυβέρνησης.

Επιπλέον, στο νέο ΔΣ λαμβάνονται υπόψη τα θέματα πολυμορφίας, με αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των γυναικών και του ποσοστού ανεξαρτήτων μελών, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη πολυφωνία. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής : Γρηγόριος Σαράντης, Πρόεδρος – Εκτελεστικό Μέλος, Δημήτριος Ρέππας, Αντιπρόεδρος – Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος, Κυριάκος Σαράντης, Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος, Αικατερίνη Σαράντη, μη Εκτελεστικό Μέλος, Κωνσταντίνος Ροζακέας, Εκτελεστικό Μέλος, Κωνσταντίνος Σταματίου, Εκτελεστικό Μέλος, Ιωάννης Μπούρας, Εκτελεστικό Μέλος, Γεώργιος Κωστιάνης, Εκτελεστικό Μέλος, Χρήστος Οικονόμου, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος, Νικόλαος Νομικός, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος και Ειρήνη Νικηφοράκη, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος.

 

Νέες εμπειρίες και brands λανσάρει το Attica City Link

Μία νέα αγοραστική και lifestyle εμπειρία περιμένει τους επισκέπτες του Attica City Link, μετά τον επανασχεδιασμό του 3ου και 4ου ορόφου. Συγκεκριμένα, o 3ος όροφος, ο οποίος αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο χώρο sportswear, outdoor και casual ντυσίματος στο κέντρο της Αθήνας, φιλοξενεί τις δημοφιλέστερες μάρκες του παγκόσμιου sportswear, δημιουργώντας άλλη μία καινοτόμο αγοραστική εμπειρία.

Συγκεκριμένα, η Levis θα εγκαταστήσει το πρώτο Levi’s Tailor Shop στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη, στο οποίο οι πελάτες θα μπορούν να «προσωποποιήσουν» το jean τους με badges και κεντήματα, ενώ η Saucony θα έχει διάδρομο τρεξίματος για να δοκιμάζει ο πελάτης τα παπούτσια πριν την αγορά τους και η Babolat θα δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να πλέξουν τη δική τους ρακέτα. Παράλληλα, ο 4ος όροφος δίνει νέο νόημα στο luxury shopping φιλοξενώντας δημοφιλή γυναικεία brands ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ.

Τα δημοφιλή γαλλικά brands, Sandro και Maje προστίθενται στη συλλογή, ενώ το brand Tory Burch θα έχει ολοκληρωμένη παρουσία με το πρώτο flagship shop-in-shop στην Ελλάδα που θα συμπεριλαμβάνει εκτός από τσάντες και παπούτσια και σειρά ρούχων και κοσμημάτων. Επιπλέον, στον όροφο προστίθεται ακόμα ένα τμήμα με κοσμήματα, καθώς και corners με home accessories και candles & diffusers, ενώ η Kathy Heyndels εκτός από τις συλλογές της, θα έχει ειδικό corner με νυφικά.