Συλλογή μακιγιάζ «The Disney Cruella Collection» από τη MAC

 

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Cruella» από την Disney στις 3 Ιουνίου στην Ελλάδα, η MAC Cosmetics δημιούργησε μια συλλογή που επαναπροσδιορίζει την κληρονομιά της υποκουλτούρας, αντλώντας έμπνευση από το fashion icon Cruella De Vil. Η «The Disney Cruella Collection» από Punk-Rock κόκκινες και πολυτελείς μεταλλικές αποχρώσεις, άντλησε έμπνευση από τα χρώματα και τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της εμφάνισης της Cruella De Vil στη μεγάλη οθόνη και αντιπροσωπεύει την punk και new wave εποχή, στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80, με ζωηρά βυσσινί χείλη και έντονες ασπρόμαυρες σκιές. Η συλλεκτική συλλογή για τα μάτια, τα χείλη περιλαμβάνει τα Matte Lipstick, τα Retro Matte Liquid Lipcolour, το eyeliner Dual-Ended Pro Longwear και τις σκιες Eyeshadow X 8, ενώ τα προϊόντα διατίθενται σε συλλεκτικές δίχρωμες συσκευασίες που προέρχονται από τα σχέδιά της στην ταινία. Σημειώνεται ότι το brand της ΜΑC ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Estée Lauder.

 

 

Μεγαλώνει η δυναμική του TikTok στο social shopping

Το TikTok φαίνεται πως δεν είναι απλώς ένα φαινόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά πλέον αποτελεί για τον Ηνωμένο Βασίλειο και έναν από τους βασικούς προορισμούς για αγορές. Σύμφωνα με τα στοιχεία νέας μελέτης, οι αγορές στο TikTok αυξήθηκαν κατά 553% κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο από την αύξηση που κατέγραψε το Instagram (189%), αλλά και το Facebook (160%). To γεγονός ότι καταγράφεται μια μεγάλη μετακίνηση του κοινού προς το social shopping, καθιστά πιθανή την περεταίρω ανάπτυξη των δυνατοτήτων της πλατφόρμας του TikTok στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η κοινότητα του Bazaarvoice Influenster, που μίλησε με 3.272 καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε την «σημαντική αύξηση της επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις επιλογές των καταναλωτών τον τελευταίο χρόνο».

Το Instagram ωστόσο, εξακολουθεί να ηγείται στο κοινωνικό εμπόριο, με το 64% των καταναλωτών να το επιλέγει, το Facebook ακολουθεί με ποσοστό 45% και με ποσοστό 24% το TikTok, το οποίο αν και έχει την τρίτη θέση, καταγράφει μεγάλη δυναμική και προβλέπεται ότι θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη. Επίσης, τον τελευταίο χρόνο σημαντική αύξηση κατέγραψαν και οι αγορές μέσω του Pinterest, κατά 356%. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αριθμός αυτών που αγοράζουν μόνο μέσω των smartphones αυξήθηκε κατά 214%, ενώ εκείνοι που αγοράζουν πάντα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκαν κατά 146%. Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι το κοινωνικό εμπόριο είναι μια τάση που δεν μπορεί να αγνοηθεί, αφού το 79% περίπου των καταναλωτών επηρεάζεται περισσότερο πλέον από τις κοινωνικές πλατφόρμες, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

(Πηγή: FashionNetwork)

Pharmacist Choice 2021: Οι μεγάλοι νικητές των προϊόντων φαρμακείου

Στην 1η του διοργάνωση, ο θεσμός Pharmacist Choice της Boussias ανέδειξε τις εταιρείες και τα προϊόντα φαρμακείου που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο της αξιολόγησης από την Ειδική Επιτροπή και την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην φαρμακευτική κοινότητα. Η Ειδική Επιτροπή, καθώς και μέλη της φαρμακευτικής κοινότητας ανά την Ελλάδα αξιολόγησαν τα προϊόντα, μέσα από ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά και μέσω της πανελλαδικής έρευνας που πραγματοποίησε η Global Link, επίσηµο µέλος της ESOMAR και του ΣΕΔΕΑ. Την Τρίτη 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο House 124, η Τελετή Φωτογράφισης των βραβευθέντων, με πολύ αυστηρά μέτρα και την τήρηση του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» οι νικητές των βραβείων, εκπρόσωποι της φαρμακευτικής κοινότητας και μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης, καθώς και οι επικεφαλής της Global Link. Τον τίτλο Pharmacist Choice Company of the Year κατέκτησε η Pharmasept με αρκετές διακρίσεις, ενώ σημαντικούς τίτλους σε αρκετές κατηγορίες κατέκτησαν οι εταιρείες ΟΦΕΤ και Anaplasis. Αναλυτικά τις διακρίσεις και τα προϊόντα που βραβεύθηκαν βρίσκονται εδώ: www.pharmacistchoice.gr. Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται οι βραβεύσεις που αφορούν στην ευρύτερο χώρο των καλλυντικών και της προσωπικής περιποίησης.

Το νέο της εταιρικό website λανσάρει η Safilo

Η Safilo παρουσιάζει το νέο σχεδιασμό του εταιρικού της website, που είναι εντελώς ανανεωμένο και έχει σαφή στόχο να βελτιώσει την αλληλεπίδραση με όλους τους ενδιαφερόμενους (πελάτες, επενδυτές, καταναλωτές, νέα ταλέντα, προμηθευτές και τοπικές κοινότητες). Tαυτόχρονα, αναδεικνύει τις αξίες που προάγει η εταιρεία, που αφορούν στην καινοτομία σε επίπεδο τεχνολογίας και υλικών, την αριστεία προϊόντων, τον σεβασμό για το περιβάλλον και το sustainability.

Στο νέο website, που σχεδιάστηκε ώστε να διευκολύνει την πλοήγηση και να προσφέρει πληροφορίες με σαφή και άμεσο τρόπο σε όλους τους επισκέπτες, το περιεχόμενο έχει οργανωθεί ανά τομέα και εμπλουτίζεται με εικόνες, δεδομένα και infographic στοιχεία, δημιουργώντας μια μετάβαση από την αμιγώς λειτουργική πληροφορία σε μια πραγματικά συμμετοχική εμπειρία. «Στόχος μας είναι ο νέος μας ιστότοπος να αποτελεί μια αντιπροσωπευτική αποτύπωση της ουσίας και της αποστολής της Safilo.

Σχεδιάστηκε για να ικανοποιήσει δύο βασικές ανάγκες: την παροχή πληροφορίας που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επισκεπτών και την έκφραση του μοναδικού πνεύματος που διακρίνει τον όμιλο», σχολίασε ο Angelo Trocchia, Διευθύνων Σύμβουλος του Safilo Group. Ο νέος εταιρικός ιστότοπος αποτελεί ένα από τα ορόσημα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Safilo, που περιλαμβάνει επίσης την έναρξη λειτουργίας της νέας Β2Β πλατφόρμας, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι σε όλη την Ευρώπη, καθώς και την υιοθέτηση της νέας πλατφόρμας CRM (Διαχείρισης Σχέσεων Πελατών).

Συνεργασία της ΒSB με τον Άκη Πετρετζίκη

Η BSB συνεργάζεται με τον Έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη και δημιουργούν για πρώτη φορά ξεχωριστή εκπομπή μαγειρικής με πολλή δόση μόδας, το Style Your Food with Akis Petretzikis & BSB. Η εκπομπή προβάλλεται στο Instagram της BSB και στα κανάλια του Άκη Πετρετζίκη και της εταιρείας στο YouTube. Στο πλαίσιο της εκπομπής, ο Άκης Πετρετζίκης υποδέχεται κάθε φορά μία διαφορετική και πολύ stylish καλεσμένη στην κουζίνα του, λένε τα νέα τους και μαγειρεύουν μαζί πιάτα που αντιπροσωπεύουν το life style, το γούστο και τις δικές της διατροφικές ανάγκες. Πρώτη καλεσμένη του είναι η Φαίη Σκορδά. Ντυμένη με τα αγαπημένα της outfits από τη συλλογή της BSB, γίνεται η «βοηθός» του Άκη Πετρετζικη και φτιάχνουν παρέα ένα φαγητό που θα αγαπήσουν όλοι. Το πρώτο επεισόδιο είναι ήδη στον αέρα στο YouTube, στο επίσημο κανάλι του Άκη Πετρετζίκη και της BSB.