Curl Manifesto, νέα σειρά για σγουρά μαλλιά από την Kerastase

Η Kerastase λανσάρει την Curl Manifesto, μια πολυτελή σειρά περιποίησης 8 προϊόντων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των γυναικών με σπαστά έως σγουρά και πολύ σγουρά μαλλιά. Με έναν συνδυασμό ενυδάτωσης, ενδυνάμωσης και σχήματος, η σειρά πα-ρέχει εντατική περιποίηση σε αυτούς τους τύπους μαλλιών. Το ενυδατικό Μέλι Manuka, το δυναμωτικό Ceramide και η Γλυκερινή συνδυάζονται, προσφέροντας στα σγουρά μαλλιά 73% περισσότερη ενυδάτωση, 99% λιγότερο σπάσιμο και 81% πιο καλοσχηματισμένες μπούκλες.

Η Curl Manifesto ενσωματώνει πολλές οπτικές σχετικά με τις πολιτισμικές και επιστημονικές προκλήσεις της περιποίησης των σγουρών μαλλιών και αποτελεί μια ωδή σε κάθε τύπο και υφή μαλλιών και ένα ακόμα βήμα μπροστά στη φιλοδοξία της Kérastase να προσφέρει την καλύτερη επαγγελματική και πολυτελή περιποίηση σε όλες τις γυναίκες. Η Kérastase εγκαι-νιάζει επίσης μία εκπαιδευτική στρατηγική, τόσο για τους κομμωτές όσο και για τις γυναίκες με σγουρά μαλλιά. Συγκεκριμένα, λανσάρει μία παγκόσμια καμπάνια με ζωντανά σεμινάρια και μαθήματα, ενώ δημιουργεί και οnline εργαλεία μάθησης, διαθέσιμα δωρεάν για όλους. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, κάθε προϊόν Curl Manifesto συνοδεύεται από έναν κωδικό QR, προσφέροντας επιπλέον πληροφορίες για τα σγουρά μαλλιά.

Στην εξαγορά της Hugo Boss στοχεύει η Frasers

Έντονη εξακολουθεί να είναι η φημολογία για την πιθανή εξαγορά της γερμανικής εταιρείας Hugo Boss από τον Βρετανικό όμιλο μόδας Frasers, ο οποίος σύμφωνα με διαρροές, είναι πολύ πιθανόν να υποβάλλει το επόμενο διάστημα μια προσφορά πολλών δισεκατομμυρίων λιρών για την απόκτηση της εταιρείας. Ορισμένοι επενδυτές, μάλιστα, θεωρούν ότι θα επιβεβαιωθεί αυτή η εικασία, αφού την Παρασκευή η μετοχή της Hugo Boss κατέγραψε άνοδο 7%, εν μέσω αυτών των φημών, με την κεφαλαιοποίησή της να φτάνει στα 3,2 δισ. ευρώ. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της Telegraph, το οποίο ανέφερε ότι η Frasers, η οποία σήμερα κατέχει ένα ποσοστό που ξεπερνά το 15% στην Hugo Boss, ενδιαφέρεται για την εταιρεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιεύματος, τους τελευταίους μήνες έχει αγοράσει ακόμα περισσότερες μετοχές και αυτό χαρακτηρίζεται ως μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της, που στόχο έχει να αυξήσει την «αξία» της εταιρείας στη λανική. Η Frasers πάντως, έχει μακρά ιστορία στη στρατηγική επενδύσεων και σε άλλες εταιρείες μέσω των αγορών μετοχών, χωρίς όμως να έχει συνήθως την πρόθεση να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των εταιρειών αυτών. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν μειώνει τις πιθανότητες εξαγοράς της γερμανικής Hugo Boss. Αξίζει να σημειωθεί, ότι παράλληλα προχωρούν και οι διαδικασίες αλλαγής του CEO της Hugo Boss, αφού τον επόμενο μήνα, ο Daniel Grieder θα βρεθεί στο τιμόνι της εταιρείας, βασικός στόχος του οποίου είναι να υπερδιπλασιαστούν τα έσοδα της Hugo Boss την επόμενη 5ετία.

(Πηγή: FashionNetwork)

Στο -8,1% οι πωλήσεις καλλυντικών στα φυσικά φαρμακεία

 

Πτώση της τάξης του 8,1% σημείωσαν τα καλλυντικά στα φαρμακεία λιανικής, σύμφωνα με τα IQVIA Weekly Data, για την περίοδο 26/04-09/05, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 (27/04-10/05). Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των καλλυντικών μειώθηκαν κατά 140,9 χιλ. τμχ. την παραπάνω περίοδο. Η κατηγορία με τη μεγαλύτερη μεταβολή στα καλλυντικά είναι τα Προϊόντα Προσωπικής Υγιεινής, που μειώθηκαν κατά 45,7% (-181,7 χιλ. τμχ.). Τα IQVIA Weekly Data συλλέγονται από πάνω από 2.000 φαρμακεία, σε όλη την Ελλάδα, και αποτυπώνουν την αγορά σε πάνω από 70 περιοχές.

 

Νέος διαγωνισμός της TRESemmé

 

Το TRESemmé σε συνεργασία με τη νέα Οfficial Hair Expert του στην Ελλάδα, Δήμητρα Δανίκα – με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο – βοηθούν τους πελάτες του brand να ανακαλύψουν το signature look που τους ταιριάζει, μέσα από έναν online διαγωνισμό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και να κερδίσουν ένα online ραντεβού με την νέα Οfficial Hair Expert του TRESemmé, η οποία θα τους βοηθήσει να ανακαλύψουν το hair look που τους εκφράζει, αλλά και να μάθουν πολύτιμες συμβουλές και tips για τα μαλλιά. Η ενέργεια λήγει στις 9 Ιουνίου στις 12.00 και οι νικήτριες θα ενημερωθούν με προσωπικό e-mail.

«Break the Rules», η νέα καμπάνια των Prince Oliver

Tα Prince Oliver ανακαλύπτουν ξανά τον urban χαρακτήρα τους, μέσα από τη νέα «Break the Rules» καμπάνιά τους, για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021. Η νέα συλλογή επεκτείνει την προϊοντική γκάμα του brand, με νέες κατηγορίες σε ένδυση, υπόδηση και αξεσουάρ. Χώρος του editorial είναι μια βιομηχανική ταράτσα της Αθήνας «που μεταμορφώνεται σε μια fashion terrace της πόλης, άλλοτε ως ζούγκλα, άλλοτε ως παραλία, αλλά και σαν πισίνα, ή ως rooftop bar». Στην καμπάνια πρωταγωνιστεί για τρίτη διαδοχική φορά ο Αριστοτέλης Μπολοβίνος, αλλά και η Εύη Ιωαννίδου, ενώ φωτογράφος της καμπάνιας είναι ο Χρήστος Τριανταφύλλου και creative director ο Χαράλαμπος Νικόπουλος.

Η καμπάνια Break the Rules υποστηρίζεται από σποτ 28 δευτερολέπτων, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες δημοσιότητας σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, αλλά και outdoor στις στάσεις της Αττικής. Στη νέα συλλογή των Prince Oliver ξεχωρίζουν τα φλοράλ κοντομάνικα πουκάμισα από 100% βισκόζη, οι αποκλειστικοί χρωματισμοί σε polo μπλουζάκια και chinos παντελόνια, τα λινά πουκάμισα, η νέα πολυτελής συλλογή ανδρικών και γυναικείων ρολογιών, οι προτάσεις στο athleisure και το μοντέρνο street style, τα ανδρικά και τα γυναικεία sport εσώρουχα και οι limited edition προτάσεις. Επιπλέον, η καινούρια collection περιλαμβάνει wedding κοστούμια από finest wool, γυναικεία business σακάκια, pencil φορέματα, τσάντες και denim από απαλές υφές.

Κατά 57% αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές ενδυμάτων τον Μάρτιο

 

Aύξηση 57% κατέγραψαν τον Μάρτιο του 2021 οι ελληνικές εξαγωγές ενδυμάτων, φτάνοντας τα 75 εκατ. ευρώ, από 47,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Έτοιμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ). Η αύξηση του Μαρτίου περιόρισε τις απώλειες του α’ τριμήνου σε 12% από 30% που ήταν το πρώτο δίμηνο του έτους. Οι εξαγωγές ενδυμάτων το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε 207 εκατ. ευρώ, έναντι 236 εκατ. το 2020, με τη συνολική αξία εξαγωγών της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το α’ τρίμηνο του 2021 να φτάνει στα 492 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 0,8% έναντι του 2020. Στη θετική αυτή εξέλιξη συνέβαλαν οι εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα, του βαμβακιού, που σημείωσε άνοδο 24,8%, στα 185 εκατ. ευρώ.

Οι εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών, σημείωσαν μικρή κάμψη 3% και ανήλθαν σε 101 εκατ. ευρώ, έναντι 104 εκατ. ευρώ το 2020. Όσον αφορά τις εισαγωγές για το σύνολο της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας, το α’ τρίμηνο του 2021 ανήλθαν σε 597 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 12,3% έναντι του 2020, με το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών να αφορά τα ενδύματα (434 εκατ. ευρώ το 2021 από 516 εκατ. ευρώ το 2020). Τέλος, όσον αφορά την εγχώρια αγορά, λόγω του lockdown, τόσο οι πωλήσεις χονδρικής όσο και οι λιανικές πωλήσεις, κατέγραψαν μείωση 17% και 30% αντίστοιχα.

 

Σε HΠΑ και Κίνα το μεγαλύτερο μερίδιο αγορών luxury brands

 

πολυτελείας θα καταγράψει αύξηση 5% το 2021, σε σχέση με το 2019, με την συνολική τους αξία να φτάνει τα 280 – 295 δισ. ευρώ, τονίζοντας παράλληλα ότι, τόσο η αγορά των ΗΠΑ όσο και της Κίνας, θα συμβάλουν περισσότερο στην ανάκαμψη αυτή. Σχολιάζοντας το πώς επηρέασε η πανδημία τον κλάδο, η Bain αναφέρει ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις πολυτελών ειδών ανήλθαν το 2020 στα 49 δισ. ευρώ από 33 δισ. ευρώ το 2019, ενώ το μερίδιο των αγορών που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου σχεδόν διπλασιάστηκε, από 12% το 2019 σε 23% το 2020.

Ως ενδιαφέρουσα, μπορεί να χαρακτηριστεί η εκτίμηση της Bain ότι το online, αναμένεται να γίνει το κορυφαίο κανάλι για αγορές ειδών πολυτελείας έως το 2025. Τόσο η Deloitte, όσο και η Bain πάντως, συμφωνούν ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα επιταχυνθεί η ανάκαμψη των πωλήσεων στα luxury brands, με την Bain να εκτιμά ότι η αγορά προσωπικών ειδών πολυτελείας θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019, έως το τέλος του 2022 ή μέχρι τις αρχές του 2023.

(Πηγές: WWD, Vogue Business, Bain)

Ανθεκτικός ο κλάδος των προσωπικών αγαθών πολυτελείας

 

Έντονη δραστηριότητα σε επίπεδο συγχωνεύσεων και εξαγορών εξακολουθεί να υπάρχει στον κλάδο των εταιρειών πολυτελείας, οι οποίες «χτυπήθηκαν» έντονα από την πανδημία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Global Fashion and Luxury Private Equity and Investors που διενεργήθηκε από την Deloitte, το ενδιαφέρον για εταιρείες πολυτελών ειδών, τόσο σε επίπεδο προσωπικών αγαθών όσο και ειδών, όπως πολυτελή αυτοκίνητα ή έπιπλα, παρέμεινε έντονο και το 2020. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Deloitte, που ερεύνησε 277 συμφωνίες του περασμένου έτους, το ενδιαφέρον για εταιρείες πολυτελών ειδών αυξήθηκε κατά 6% σε σχέση με το 2019.

Επίσης, η Deloitte μέσα από ερωτηματολόγια σε επενδυτές και στελέχη – οι οποίοι ανέφεραν ότι έχουν αξιολογήσει μέχρι σήμερα τουλάχιστον μία επένδυση στον κλάδο μόδας και πολυτελών ειδών (κυρίως ενδυμάτων, αξεσουάρ, καλλυντικών και αρωμάτων) – κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κλάδος πολυτελείας προσωπικών ειδών δείχνει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε σχέση με τις άλλες βιομηχανίες πολυτελών ειδών (αυτοκίνητα, έπιπλα, τουρισμός). Οι προοπτικές για τον κλάδο πάντως είναι θετικές, με τα στοιχεία της έρευνας να αναφέρουν ότι οι πωλήσεις προσωπικών ειδών πολυτελείας την περίοδο 2020 – 2025 αναμένεται να καταγράψουν μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5% – 6%.