To diversity αναζητούν οι καταναλωτές στις διαφημίσεις ομορφιάς

Πολλά από τα γεγονότα που συνέβησαν την περσινή χρονιά λειτούργησαν ως σημαντικοί καταλύτες, ώστε να γίνουν αλλαγές σε πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου ομορφιάς, με το diversity να βγαίνει πιο έντονα στο προσκήνιο. Νέα έρευνα της Mintel αποκαλύπτει ότι το 63% των Αμερικανών εμπνέεται περισσότερο από διαφημίσεις που προβάλουν τη διαφορετικότητα, με την πλειοψηφία αυτών να αναφέρει ότι θα ήθελε περισσότερο diversity στις διαφημίσεις ομορφιάς, διότι αισθάνεται ότι «αντανακλά την πραγματική ζωή (68%) και γιατί «δείχνει ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να είσαι όμορφος».

Δείχνοντας επίσης την επιθυμία του για μεγαλύτερη αλλαγή στα brands ομορφιάς, σχεδόν τα 3/4 των καταναλωτών συμφωνούν στο ότι η βιομηχανία ομορφιάς «παίζει» με τις ανασφάλειες των γυναικών (73%) και ότι η ιδέα της κοινωνίας για την ομορφιά είναι αυστηρά καθορισμένη (72%). Αυτό κάνει τα brands ομορφιάς να εξελιχθούν μακριά από τις αρνητικές αντιλήψεις και να κάνουν στροφή προς την πραγματική ενδυνάμωση των καταναλωτών.Οι μισοί περίπου καταναλωτές (52%) που συμμετείχαν στην έρευνα και χρησιμοποιούν προϊόντα ομορφιάς, αναφέρουν ότι τα προσιτά σε τιμές προϊόντα δεν δημιουργούν αποκλεισμούς.

Βέβαια, οι απόψεις ποικίλουν ανάλογα με τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Για παράδειγμα, το 55% των καταναλωτών Baby Boomers (γεννημένοι 1946 – 1964) δηλώνει ότι τα brands ανταποκρίνονται στην κάλυψη των αναγκών που σχετίζονται με την ηλικία χωρίς αποκλεισμούς, αλλά μόνο το 32% των Generation Z (γεννημένοι 1995-2007) συμφωνεί. Η Clare Hennigan, Senior Beauty & Personal Care Analyst της Mintel ανέφερε ότι το marketing στην ομορφιά, όσο περνούν τα χρόνια, «μετατρέπεται από φιλόδοξο σε πιο εμπνευστικό».

(Πηγή: Mintel)

 

Τα «luxury fakes» μεσουρανούν στην Κίνα

Το θέμα των απομιμήσεων βρίσκεται στην επικαιρότητα με μεγαλύτερη ένταση τις τελευταίες εβδομάδες και ειδικότερα στην κινεζική social media πλατφόρμα Weido. Εκεί έγινε viral η είδηση της διαδικτυακής αγοράς ζωνών Gucci από το Vipshop, οι οποίες αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αυθεντικές. Οι ζώνες κόστιζαν 360 δολάρια, αλλά αναγνωρίστηκαν ως πλαστές από άλλη πλατφόρμα αγορών, την Dewu.

Η Vipshop εξέδωσε ανακοίνωση από τον επίσημο λογαριασμό της στη Weibo, που αναφέρει ότι τα προϊόντα ήταν αυθεντικά, επισυνάπτοντας μια σχετική έκθεση και πιστοποιητικά που αποδεικνύουν την αυθεντικότητα. Η πλατφόρμα Dewu, από την άλλη πλευρά, απάντησε ότι η έκθεση ήταν ψεύτικη και επισύναψε τέσσερις αξιολογήσεις τρίτων ως υποστήριξη. Ο πόλεμος των ανακοινώσεων συνεχίστηκε με τη Gucci να παίρνει τη σκυτάλη, αναφέροντας ότι η ίδια μπορεί να εγγυηθεί μόνο για την αυθεντικότητα των προϊόντων της που αγοράζονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της και της Tmall International και ότι «δεν μπορεί να παρέχει καμία επιπλέον υπηρεσία ελέγχου αυθεντικότητας».

Οι διαμάχες σχετικά με τα πλαστά προϊόντα στις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπάρχει μια περίπλοκη κουλτούρα γύρω από τα πλαστά, η διακίνηση των οποίων συνεχίζεται κανονικά, ενώ η ποιότητα των απομιμήσεων φαίνεται να έχει βελτιωθεί σημαντικά, με τις μάρκες πολυτελείας από την άλλη, να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτή την απειλή. Κατασκευαστής προϊόντων απομιμήσεων αναφέρθηκε στις απρόσκοπτες διαδικασίες πωλήσεων και παραγωγής της παραποιημένης βιομηχανίας, αναφέροντας ότι οι κατασκευαστές πλαστών προϊόντων υψηλού επιπέδου «βλέπουν» ένα περιθώριο κέρδους περίπου 20% – 30%, την ώρα που οι agents αυθεντικών προϊόντων έχουν ένα περιθώριο κέρδους 10%. Διαδικτυακά κανάλια που φέρονται να χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα στην Κίνα είναι το WeChat Moments, το Weibo και το Xiaohongshu, ωστόσο ισχυρίζονται ότι είναι 100% αυθεντικά.

(Πηγή: Vogue Business)

Βιωσιμότητα, καινοτομία, εξωστρέφεια στο επίκεντρο της Παπουτσάνης

Στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της προχώρησε η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ για το α΄ τρίμηνο του 2021. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία κατέγραψε ενίσχυση των εξαγωγών κατά 13%, στα 6,06 εκατ. ευρώ, και αύξηση πωλήσεων στα επώνυμα προϊόντα, τα οποία οδήγησαν σε ανάπτυξη του κύκλου εργασιών κατά 28%, στα 10,29 εκατ. «Η έμφασή μας παραμένει στην ανάπτυξη νέων εμπορικών πρωτοβουλιών, την επέκταση των επενδυτικών μας σχεδίων, την υλοποίηση ενεργειών για την προώθηση των προϊόντων της εταιρείας και την είσοδο σε νέες κατηγορίες προϊόντων με γνώμονα τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια» , σημείωσε ο Μενέλαος Τασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ.

Ο Damian Lillard, ο νέος NBA Πρεσβευτής της Tissot

Ως Επίσημος Χρονομέτρης για το NBA από το 2015, η Tissot παρουσιάζει τον Damian Lillard ως τον επόμενο NBA πρεσβευτή της. Ο Damian Lillard, ως ένα σύμβολο του στυλ, αναγνωρισμένος ράπερ, και ηγέτης στο Πρωτάθλημα του NBA, γίνεται μέλος στη μεγάλη οικογένεια πρεσβευτών της Ελβετικής ωρολογοποιίας. Με αυτή τη συνεργασία η Tissot αποδεικνύει την αγάπη της μάρκας για το μπάσκετ, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί περαιτέρω απόδειξη για το πάθος της, για τη σύγχρονη κουλτούρα. «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι πρεσβευτής της Tissot και καλωσορίζω τη μάρκα ως τον αποκλειστικό συνεργάτη του Dame Time.

Είμαι περήφανος για αυτή τη συνεργασία με μια μάρκα που ενστερνίζεται το πνεύμα του Dame Time μέσα και έξω από το γήπεδο», δήλωσε ο Lillard. Ο Sylvain Dolla, CEO της Tissot, μοιράζεται τον ίδιο ενθουσιασμό: «Είμαστε περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με το NBA υποδεχόμενοι τον Damian Lillard στην ομάδα των αθλητών Tissot πρεσβευτών. Μέσα και έξω από το γήπεδο, ο Damian ενστερνίζεται αξίες που είναι σημαντικές για την Tissot».

 

Νέα collection για την Άνοιξη από την DKNY

Η DKNY παρουσιάζει τη νέα collection της για την Άνοιξη, με urban vibes, high volume και σύγχρονη αισθητική και στοιχεία από τη Νέα Υόρκη, την πόλη των έντονων αντιθέσεων. Στη νέα της συλλογή, τα κομμάτια χαρακτηρίζονται από τη πολυμορφικότητα τους, ενώ μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Τα casual t-shirts συνδυάζονται με φορέματα από δαντέλα σε stylish layers, ενώ οι παστέλ αποχρώσεις συμπληρώνουν τα κλασσικά μαύρα και τα γήινα κομμάτια. Τα έντονα εμπριμέ, ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις, προτείνονται σε ποικιλία bold μοτίβων, ενώ η πλούσια χρωματική παλέτα προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες fashion πειραματισμού.

Η νέα ανοιξιάτικη συλλογή της DKNY, έχει ready-to-wear επιλογές με ονοχρωματικά basic και casual κομμάτια, δαντέλα και διχτυωτές υφάνσεις, εκρήξεις neon χρωμάτων, αλλά και μια πλούσια παλέτα από παστέλ. Παράλληλα, η sport συλλογή της DKNY περιλαμβάνει κομμάτια που πληρούν τις ειδικές προδιαγραφές των απαιτήσεων της προπόνησης σε υψηλή ή χαμηλή ένταση. Η νέα συλλογή της DKNY είναι διαθέσιμη στο DKNY Store στον ισόγειο χώρο του Golden Hall καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Η κεντρική διάθεση γίνεται από την Fais Group.

Τη βιώσιμη συλλογή γυαλιών οράσεων Α/Κ 2021 παρουσιάζει η Polaroid

Mε μια σειρά sustainable επιλογών έχει εμπλουτίσει τη συλλογή της για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 η Polaroid καθώς πιστεύει ότι «η ανάγκη για βιωσιμότητα μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία». Η συλλογή περιλαμβάνει πέντε νέα κλασσικά μοντέλα γυαλιών ηλίου και 13 νέα μοντέλα γυαλιών οράσεων κατασκευασμένα από υλικά βιολογικής προέλευσης και ανακυκλωμένες πρώτες ύλες.

Η νέα sustainable Συλλογή Polaroid είναι κατασκευασμένη από οικολογικό πολυαμίδιο (πλαστικό βιολογικής προέλευσης, προερχόμενο σε ποσοστό άνω του 40% από ανανεώσιμες πηγές), οικολογικό ασετάτ από κυτταρίνη (βαμβάκι), ανακυκλωμένο μέταλλο και ανακυκλωμένα υλικά συσκευασίας. Χρησιμοποιώντας υλικά βιολογικής προέλευσης και ανακυκλωμένες πρώτες ύλες, η συλλογή γυαλιών οράσεως της Polaroid αποτελεί την απόλυτη έκφραση για το τι πρεσβεύει η μάρκα σε επίπεδο προϊόντων βιώσιμης επιλογής. Η Βιώσιμη Συλλογή της Polaroid θα διατίθεται στις ίδιες τιμές με αυτές της κανονικής Συλλογής. Σημειώνεται ότι το brand της Polaroid ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Safilo Group.

 

Με το brand Lemlem της Liya Kebede συνεργάζεται η H&M

Η H&M ανακοινώνει τη συνεργασία της με το brand γυναικείων ενδυμάτων Lemlem που ίδρυσε το supermodel και ηθοποιός Liya Kebede, η οποία κατάγεται από την Αιθιοπία και αποτελεί υπέρμαχο της μητρικής υγείας. Άνετη για εμφανίσεις στην πόλη, αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις, η συνεργασία Lemlem x H&M είναι μια γυναικεία συλλογή που περιλαμβάνει μια σειρά χαλαρών, μοντέρνων καφτανιών και κομματιών για την παραλία με τολμηρές ρίγες και dip-dyed χρωματικούς συνδυασμούς, καθώς και μαγιό, κοσμήματα και αξεσουάρ κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά.

Οι χαρακτηριστικές ρίγες και το colour-blocking του Lemlem συνδυάζονται με τα κυρίαρχα στοιχεία της ρευστότητας και των απαλών υφών. Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει αποχρώσεις του γαλάζιου, λευκό, φωτεινό πορτοκαλί, απαλό ροζ, neon χρώματα και μια πινελιά παλ κίτρινου. Η συλλογή αποπνέει επίσης συνολικά μία διαχρονικότητα, δίνοντας την αίσθηση ότι τα κομμάτια περνούν από γενιά σε γενιά. Τα κομμάτια της συλλογής είναι κατασκευασμένα από ακόμη πιο βιώσιμα υλικά, όπως το οργανικό λινό, ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας και το Tencel Lyocell και είναι ήδη διαθέσιμα online στο hm.com, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα η συλλογή αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε επιλεγμένα καταστήματα H&M.

Τη σειρά περιποίησης Vital Perfection ανανεώνει η Shiseido

Η Shiseido παρουσιάζει τη σειρά περιποίησης Vital Perfection σε συνεργασία με την ηθοποιό Μαρία Ναυπλιώτου, την «σύγχρονη μούσα» της στην Ελλάδα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία. Στη σειρά περιποίησης Vital Perfection προστίθενται νέα προϊόντα, που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την σύσφιξη της επιδερμίδας. Οι νέες συνθέσεις εντατικής φροντίδας, στοχεύουν στα σημάδια γήρανσης και στο κάτω τμήμα του προσώπου, μια περιοχή που υφίσταται σημαντικές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία. Εμπλουτισμένες με την ReNeura Technology++TM συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των εσωτερικών αισθητήριων σημάτων της επιδερμίδας, τα οποία φθίνουν με την ηλικία, ενώ συγχρόνως ενισχύουν και επιταχύνουν τις δράσεις που καταπολεμούν τα σημάδια γήρανσης.

Το Vital Perfection LiftDefine Radiance Serum συμβάλλει στην ανάκτηση της φωτεινότητας, ενώ συγχρόνως συσφίγγει την επιδερμίδα στο πρόσωπο και το λαιμό. Το Vital Perfection WrinkleSpot Treatment με καθαρή ρετινόλη στην σύνθεσή του, μειώνει την εμφάνιση των γραμμών του χαμόγελου, αλλά και των έντονων ρυτίδων σε τέσσερις μόλις εβδομάδες. Η Vital Perfection LiftDefine Radiance Face Mask συμβάλλει στη αναδιαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου και βελτιώνει την θαμπή επιδερμίδα σε 10 μόλις λεπτά. Επίσης, η εμποτισμένη με serum μάσκα προσώπου για την τόνωση του περιγράμματος, προσφέρει ορατή ανόρθωση και μια φωτεινή, σμιλευμένη όψη. «Στη Shiseido πιστεύουμε ότι η ομορφιά είναι κάτι μεγαλύτερο από μια λαμπερή εικόνα ή μια φωτεινή επιδερμίδα» δηλώνει η Μαρία Ναυπλιώτου, Shiseido Brand Ambassador.

Η Δούκισσα Νομικού, πρόσωπο της Envie Shoes

Η Envie Shoes παρουσιάζει τη νέα της καμπάνια Envie Shoes Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021, στην οποία πρωταγωνιστεί η Δούκισσα Νομικού. Η φωτογράφιση έχει αναφορές στο καλοκαιρινό τοπίο, με τη Δούκισσα Νομικού να ποζάρει στον φακό του Δημήτρη Βέργη φορώντας μερικά από τα σχέδια της σεζόν. Τα κομάτια της συλλογής έχουν χαρούμενες παστέλ και οι έντονες φλούο αποχρώσεις, αλλά και ξεχωριστές λεπτομέρειες.

Όπως κάθε καλοκαίρι, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι εσπαντρίγιες, καθώς και τα flats, που θεωρούνται ως μια κλασική επιλογή. Η νέα συλλογή περιλαμβάνει επίσης σανδάλια τύπου gladiator και παντόφλες με ιδιαίτερες λεπτομέρειες για έξτρα glam, μέχρι lace up ρομαντικές μπαλαρίνες, αλλά και ultra-fashionable sneakers και loafers σε ανοιξιάτικα σχέδια και χρώματα. Δυναμική παρουσία σε αυτή την κολεξιόν έχουν και τα mules, ενώ τα ψηλοτάκουνα, όπως γόβες και πέδιλα με τετράγωνη μύτη σε αποχρώσεις burnt orange, φούξια, γαλάζιο, λιλά και πράσινο λαχανί ολοκληρώνουν τη συλλογή. Τα σχέδια της συλλογής είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και online στο EnvieShoes.gr.

 

Η Apivita ενώνει τις δυνάμεις της με την Aegean Rebreath

Η Apivita, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Γης, ανακοίνωσε σε digital event την είσοδό της στον Παγκόσμιο Οργανισμό «1% for the Planet», που της δίνει τη δυνατότητα να «επιστρέψει στον πλανήτη» το 1% των πωλήσεων της νέας αντηλιακής σειράς Bee Sun Safe, καθώς και το 1% των πωλήσεων του Apivita Experience Store και των Apivita e-shop παγκοσμίως. Πρόκειται για μία δέσμευση η οποία μετατρέπει την αγορά αντηλιακών προϊόντων Apivita, σε ουσιαστική πράξη στήριξης ενός περιβαλλοντικού σκοπού.

Για το 2021, η υποστήριξή της Apivita θα αποτυπωθεί σε συνέργειες και δράσεις με την Aegean Rebreath, μέλος του Οργανισμού «1% for the Planet», που έχει αναπτύξει ένα ολιστικό μοντέλο το οποίο περιλαμβάνει την απομάκρυνση των θαλάσσιων απορριμμάτων από τους βυθούς και τις ακτές, καθώς και την άμεση προώθησή τους για ανακύκλωση σε συνεργαζόμενους φορείς και εταιρείες.

Η Apivita και η Aegean Rebreath θα ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι σε πέντε νησιά, την Σαντορίνη, την Ανάφη, την Τήνο, την Σύρο και την Πάρο για το σκοπό αυτό. Παράλληλα με τις δράσεις καθαρισμού των ακτών και του βυθού, έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την αλιευτική κοινότητα και τις δημοτικές αρχές των νησιών για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Δικτύου συλλογής και διαχείρισης των θαλάσσιων απορριμμάτων, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος-ΙΣΝ.