Αλλαγή στρατηγικής από τον Giorgio Armani λόγω πανδημίας

Την πιθανότητα δημιουργίας κοινοπραξίας με ιταλική εταιρεία εξετάζει ο Giorgio Armani, ανοίγοντας για πρώτη φορά την «πόρτα» στο ενδεχόμενο μιας συνεργασίας. Ο 86χρονος ιδρυτής της Armani μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό Vogue, ανέφερε ότι οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, τον έκαναν να «ανοίξει τα μάτια του» προς νέες συνεργασίες, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο σύμπραξης με ιταλικά luxury brands όπως τα Gucci, Fendi και Bulgari, τα οποία έχουν εξαγοραστεί από τους κολοσσούς της βιομηχανίας μόδας LVMH και Kering. «Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν βρίσκεται στα χαρτιά», δήλωσε ο Armani, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η βασική του αντίληψη μέχρι σήμερα, πως η εταιρεία του θα παραμείνει ανεξάρτητη, πλέον αλλάζει.

Ο Armani ανέφερε επίσης, πως θα μπορούσε να υπάρξει μια σύνδεση με κάποια σημαντική εταιρεία, προσθέτοντας ότι δεν είναι αναγκαίο η εταιρεία αυτή να δραστηριοποιείται στο fashion. Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Armani, έρχονται σε συνέχεια της διάψευσης από την πλευρά της Dolce & Gabbana για πιθανή συνεργασία της με την Kering, με τον Dolce, μάλιστα, να μιλάει για την πιθανή δημιουργία ενός μεγαλύτερου «ιταλικού project». Αν και δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες από τον Armani για την εταιρεία με την οποία σκέφτεται να συνεργαστεί, τα μάτια όλων στρέφονται στην Exor, που ανήκει στην οικογένεια Angeli, η οποία πρόσφατα απέκτησε το 24% της Christian Louboutin και παλαιότερα τον κινεζικό όμιλο πολυτελείας Shang Xia.

(Πηγές: Reuters, FashionNetwork)

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου η διάθεση της συλλογής Diane von Furstenberg x H&M Home

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου θα ξεκινήσει η διάθεση της συλλογής Diane von Furstenberg x H&M Home, online στο hm.com. Ανάμεσα στα 31 κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν, υπάρχουν μεταξύ άλλων, μάλλινες κουβέρτες, καλύμματα μαξιλαριών, κουτιά, δίσκοι, κεριά, φλιτζάνια espresso και πιατάκια, βάζα, δοχεία, αφίσες και μία ρόμπα με το διάσημο εμπριμέ μοτίβο «Diane».

 

Κυκλοφορεί ανανεωμένη η σειρά Igora Royal

aΗ Schwarzkopf Professional ανανεώνει το brand χρώματος της, την Igora Royal, με μια νέα βελτιωμένη σειρά προϊόντων. Η ανανεωμένη έκδοση αναβαθμίζει τη χρωματική έμπνευση, τη συμβουλευτική και την εκπαίδευση, ενώ η εκτεταμένη γκάμα προϊόντων της, έχει συμπυκνωθεί από 13 σειρές σε πέντε. Έτσι, δημιουργούνται υποκατηγορίες με ένα σύνολο 143 διαφορετικών αποχρώσεων, που διαθέτουν ολοκαίνουριο λογότυπο και όψη ανά υποσειρά: Η Igora Royal – Βασική σειρά, διατηρεί την εμβληματική κόκκινη συσκευασία της και έχει μια βελτιωμένη ποικιλία αποχρώσεων στις μοντέρνες αποχρώσεις, οι οποίες απορροφήθηκαν στη συλλογή της βασικής σειράς, ενώ οι Τεχνικές Σειρές Igora Royal θα παραμείνουν σε αυτόνομη συσκευασία, προκειμένου να επισημαίνεται η διαφορετική τεχνική χρήση τους. Καθεμία από τις νέες σειρές χρωμάτων χρησιμοποιεί σωληνάριο με 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο, καπάκι από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό και κουτί συσκευασίας με τουλάχιστον 92% ανακυκλωμένο χαρτόνι.

Τα Business Law Awards 2021 έρχονται για πρώτη φορά από την Boussias

Η Boussias διοργανώνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα νομικά βραβεία Business Law Awards 2021 με στόχο την ανάδειξη της σημαντικής συμβολής του νομικού κλάδου στην εγχώρια οικονομική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα. Στα Business Law Awards 2021 διακρίνεται και επιβραβεύεται η καινοτομία, η ποιότητα, η αποτελεσματικότητα και η αρτιότητα στην παροχή των νομικών υπηρεσιών δικηγορικών γραφείων, δικηγορικών εταιρειών και in-house νομικών τμημάτων εμπορικών εταιρειών.

Την Κριτική Επιτροπή των βραβείων συνθέτουν καταξιωμένοι και έμπειροι νομικοί, συνεργάτες δικηγορικών εταιρειών, in-house νομικοί σύμβουλοι εταιρειών, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων. Πρόεδροι της Επιτροπής είναι τα κορυφαία στελέχη, Στάθης Ποταμίτης, Managing Partner PotamitisVekris και Ελένη Προβίδη, VP Legal & Public Affairs, AB Βασιλόπουλος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα έως την Παρασκευή 16 Απριλίου και να διεκδικήσουν μία θέση ανάμεσα στους καλύτερους του νομικού κλάδου. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα των βραβείων: www.businesslawawards.gr.

Νέα βιώσιμη σειρά Adidas x Disney Stan Smith

Η Adidas σε συνεργασία με την Disney, δημιούργησε τη νέα σειρά adidas x Disney Stan Smith, δίνοντας έναν πρωτότυπο και ταυτόχρονα βιώσιμο χαρακτήρα στα νέα Stan Smith. Τα παπούτσια είναι κατασκευάζονται από 50% ανακυκλωμένο υλικό με την τεχνολογία Primegreen και κάθε ζευγάρι της συλλογής τιμά έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Disney, της Pixar, της Marvel ή των Star Wars. Ο Κέρμιτ ο βάτραχος, ο T-Rex από το Toy Story, o Hulk, η Tίνκερμπελ αλλά και άλλοι λατρεμένοι ήρωες χαρίζουν ένα ακόμα πιο διαχρονικό στυλ στο ακόμα πιο βιώσιμο σχέδιο των Stan Smith.

Η νέα σειρά αποτελείται από διαφορετικά ζευγάρια και σχέδια, όπως λευκά, με εντυπωσιακά prints και λεπτομέρειες στο πλάι, pastel και ιβουάρ αποχρώσεις στη φτέρνα ή πράσινα μοτίβα σε όλη την επιφάνεια. Πρωταγωνιστής της καμπάνιας για τη νέα σειρά είναι ο Γρηγόρης Μασούρας, φωτογράφος και illustrator, γνωστός για το πάθος του για τα κινούμενα σχέδια και την σχεδίαση τους, ο οποίος δημιούργησε την εικονογράφηση. Τα νέα Stan Smith επαναπροσδιορίζουν την εμφάνιση ενός βιώσιμου παπουτσιού, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και διατίθενται από την 1η Απριλίου στο adidas.gr και online σε επιλεγμένα sneaker stores.

 

 

Νέα βιώσιμη σειρά Adidas x Disney Stan Smith

Η Adidas σε συνεργασία με την Disney, δημιούργησε τη νέα σειρά adidas x Disney Stan Smith, δίνοντας έναν πρωτότυπο και ταυτόχρονα βιώσιμο χαρακτήρα στα νέα Stan Smith. Τα παπούτσια είναι κατασκευάζονται από 50% ανακυκλωμένο υλικό με την τεχνολογία Primegreen και κάθε ζευγάρι της συλλογής τιμά έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Disney, της Pixar, της Marvel ή των Star Wars.

Ο Κέρμιτ ο βάτραχος, ο T-Rex από το Toy Story, o Hulk, η Tίνκερμπελ αλλά και άλλοι λατρεμένοι ήρωες χαρίζουν ένα ακόμα πιο διαχρονικό στυλ στο ακόμα πιο βιώσιμο σχέδιο των Stan Smith. Η νέα σειρά αποτελείται από διαφορετικά ζευγάρια και σχέδια, όπως λευκά, με εντυπωσιακά prints και λεπτομέρειες στο πλάι, pastel και ιβουάρ αποχρώσεις στη φτέρνα ή πράσινα μοτίβα σε όλη την επιφάνεια. Πρωταγωνιστής της καμπάνιας για τη νέα σειρά είναι ο Γρηγόρης Μασούρας, φωτογράφος και illustrator, γνωστός για το πάθος του για τα κινούμενα σχέδια και την σχεδίαση τους, ο οποίος δημιούργησε την εικονογράφηση. Τα νέα Stan Smith επαναπροσδιορίζουν την εμφάνιση ενός βιώσιμου παπουτσιού, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και διατίθενται από την 1η Απριλίου στο adidas.gr και online σε επιλεγμένα sneaker stores.

Το Orphon eau de parfum λανσάρει η Diptyque

Ο οίκος Diptyque παρουσιάζει τη νέα αρωματική δημιουργία Orphéon eau de parfum, με αναφορές στη γειτονιά Saint-Germain του 1960, όπου «χτυπούσε» η καρδιά της καλλιτεχνικής και πνευματικής νυχτερινής ζωής της πόλης. Το άρωμα είναι εμπνευσμένο από το Orphéon, το μπαρ που ήταν τόπος συνάντησης των ιδρυτών της Diptyque. Έτσι, ο οίκος για να σηματοδοτήσει την 60ή του επέτειο, επέλεξε να τιμήσει αυτό το σκηνικό και ο Olivier Pescheux, δημιούργησε τη σύνθεση «σαν να επρόκειτο για ζωγραφικό πίνακα».

Τα βασικότερα στοιχεία του Orphéon eau de parfum είναι ο κέδρος, το βέτιβερ και το πατσουλί, μια διαπεραστική νότα καρπών αρκεύθου, ενώ έχει δυνατούς τόνους μαστίχας και γαλβάνου μαζί με πολύ ηπιότερους τόνους, κηρήθρας και κίστου. Το φλοράλ ή πουδρέ άρωμα των γυναικών της τότε εποχής το αναπαριστά το ylang-ylang από το αρχιπέλαγος των Κομορών, η μανόλια από την Κίνα και το δαμασκηνό ρόδο από την Τουρκία. Τέλος, η «έκπληξη» του δημιουργού του αρώματος είναι το ζωηρό absolute από αραβικό γιασεμί, που συνοδεύεται από tonka bean από τη Βενεζουέλα και benzoin από το Λάος με άρωμα βανίλιας. Η Diptyque χαρακτηρίζει το Orphéon ως δροσερό, φλοράλ, αισθησιακό και ξυλώδες, ενώ το μπουκάλι του είναι σχεδιασμένο από τον ιταλό εικαστικό Gianpaolo Pagni. Τα προϊόντα Diptyque διατίθενται στα πολυκαταστήματα Attica, στο ηλεκτρονικό κατάστημα atticadps.gr/eshop και στο Hondos Center Γλυφάδα.

 

Ξεκίνησε η λειτουργία του Calzedonia e-shop στην Ελλάδα

Τη δημιουργία του ηλεκτρονικού της καταστήματος της Ελλάδα ανακοινώνει η Calzedonia, το οποίο χαρακτηρίζεται για τη σύγχρονη και μίνιμαλ αισθητική του. Το νέο e-shop της εταιρείας εξασφαλίζει μια ασφαλή περιήγηση στα Calzedonia Legwear και Βeachwear για όλους τους καταναλωτές, οι οποίοι μπορούν να παραλάβουν τις παραγγελίες τους από όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκονται. Η περιήγηση στα γυναικεία καλσόν, τα κολάν, τα σουτιέν και τα σλιπ των μπικίνι γίνεται ακόμα πιο εύκολη, ενώ το Calzedonia e-shop αποτελεί παράλληλα το οnline κατάστημα για αγορές που αφορούν στον άνδρα (κάλτσες – μαγιό) και το παιδί (κάλτσες, καλσόν, κολάν, μαγιό).

 

Εξαιρετικές επιδόσεις για τον όμιλο Σαράντη το 2020

Ένα νέο ρεκόρ δεκαετίας σημείωσε ο Όμιλος Σαράντη στο περιθώριο EBITDA το 2020, φτάνοντας το 15,94%, διατηρώντας την αναπτυξιακή πορεία στις πωλήσεις. Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις το 2020 ανήλθαν σε 393,38 εκατ. ευρώ από 370,07 εκατ. ευρώ το 2019, αυξημένες κατά 6,3%. Καθόλη τη διάρκεια του έτους και σε ολόκληρη την γεωγραφική του περιοχή, η ανάπτυξη του ομίλου τροφοδοτείται από κατηγορίες που παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση και σχετίζονται με την προσωπική υγιεινή, την υγεία και την οικιακή φροντίδα. Οι πωλήσεις στην Ελλάδα παρουσίασαν ανάπτυξη 7,8% και διαμορφώθηκαν σε 136,05 εκατ. ευρώ από 126,21 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ στις χώρες του εξωτερικού σημείωσαν άνοδο κατά 5,52% στα 257,33 εκατ. ευρώ το 2020 από 243,86 εκατ. ευρώ το 2019.

Σημειώνεται ότι, το 2020 ο Όμιλος εισήλθε στην αγορά των αντιβακτηριδιακών προϊόντων, ολοκλήρωσε την εξαγορά των πολωνικών προϊόντων προσωπικής φροντίδας Luksja και σε συνέχεια της επέκτασης του εργοστασίου παραγωγής στα Οινόφυτα, ολοκλήρωσε την απορρόφηση της παραγωγής των προϊόντων προσωπικής φροντίδας Indulona. Επιπλέον, η νέα επένδυση που ξεκίνησε το 2020 στην Polipak και βρίσκεται υπό ανάπτυξη θα οδηγήσει στην δημιουργία νέων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, βελτιωμένων από άποψη οικολογικού προφίλ, ανθεκτικότητας και λειτουργικότητας.

H Wella Company επενδύει στην εκπαίδευση των επαγγελματιών ομορφιάς

Tην πρώτη της παγκόσμια ψηφιακή εκδήλωση We Create, θα πραγματοποιήσει στις 25 Απριλίου η Wella Company, μέσω της οποίας θα προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία εκπομπών, σεμιναρίων και στενών συνομιλιών με ηγέτες του κλάδου. Στην «γιορτή της κομμωτικής τέχνης» θα «πρωταγωνιστήσουν» γνωστά ονόματα του κλάδου, όπως οι Romeu Felipe, Patricia Nikole, Renya Xydis, Robert Eaton, Sonya Dove, Darren Ambrose, Zak Mesquit, Rossano Ferretti, Mark Hayes και πολλοί άλλοι. Το We Create event θα είναι προσβάσιμο σε επαγγελματίες ομορφιάς σε όλο τον κόσμο και θα δώσει στο κοινό τη δυνατότητα να επιλέξει τα θέματα που το ενδιαφέρουν περισσότερο.

Δύο κανάλια ροής περιεχομένου θα μεταδοθούν ταυτόχρονα και θα είναι διαθέσιμα για προβολή (playback) μετά τη λήξη της ζωντανής εκδήλωσης για έως και ένα μήνα. Το κανάλι We Inspire θα προβάλλει κορυφαίους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, με περιεχόμενο σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας των shows από την ιδέα μέχρι την τελική εκτέλεση, ενώ θα ακολουθήσει η ανακοίνωση και ο εορτασμός των νικητών όλων των κατηγοριών του διεθνούς διαγωνισμού TrendVision. Το κανάλι We Transform είναι αφιερωμένο σε make over καθημερινών προσώπων και προσωπικοτήτων. Η εγγραφή στο We Create event είναι εντελώς δωρεάν για όλους τους επαγγελματίες της κομμωτικής σκηνής και τέχνης. Η διαδικασία εγγραφής έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ το event θα είναι διαθέσιμο για παρακολούθηση στις 14.00 μμ. και 20.00 μμ. ώρα Ελλάδος.