-->

Την κοινωνική καμπάνια «Here to Stay» ξεκινά η Zalando

Την καμπάνια με τίτλο «Here to Stay» ξεκινά η Zalando, για να υποστηρίξει «αυτούς που παραμένουν πιστοί στις πεποιθήσεις τους και υποστηρίζουν τη διαρκή πρόοδο». Η Zalando, όπως και πολλές άλλες εταιρείας του κλάδου μόδας, «περνάει» από το απλό marketing σε μια στρατηγική που έχει κοινωνική χροιά, μια τάση που ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο μετά την πανδημία. Όπως αναφέρει η εταιρεία, στόχος της είναι να προωθήσει τον κοινωνικό διάλογο που αφορά σε βασικές αξίες, όπως η διαφορετικότητα και το inclusion και η ενδυνάμωση των γυναικών, έτσι ώστε να «εμπνεύσει και να ενθαρρύνει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Στη δημιουργία της καμπάνιας συνέβαλε ο φωτογράφος μόδας Dan Beleiu, ο οποίος παρουσιάζει εικόνες με ζευγάρια από την πραγματική ζωή, που δίνουν το έναυσμα για διάλογο πάνω στα θέματα διαφορετικότητας. Κάθε εικόνα συνοδεύεται από ένα statement που περιλαμβάνει έννοιες όπως η αειφορία και η αποδοχή και συνοδεύονται από το moto «Here to Stay». Εκτός από τις φωτογραφίες, η καμπάνια περιλαμβάνει και βίντεο που παρουσιάζει ανθρώπους που έχουν «αναλάβει δράση» παγκοσμίως σε ανάλογα κοινωνικά θέματα, όπως ο Luc Bruyere, χορευτής, μοντέλο, ηθοποιός και υποστηρικτής του D&I, o Yann Horowitz, γκέι skateboarder και ακτιβιστής LGBTQI +, καθώς και η Yolisa Mqoco, που είναι υπέρμαχος της θετικότητας του σώματος.

(Πηγή: FashionNetwork)

Κύμα υποστήριξης του diversity από τις εταιρείες λιανικής στη Βρετανία

Στη δημιουργία ενός νέου σωματείου το οποίο θα υποστηρίζει το diversity και το inclusion στον κλάδο του λιανεμπορίου στη Βρετανία, προχώρησε η Βρετανική Κοινοπραξία Λιανικού Εμπορίου (BRC) έχοντας ως βασικό της μέλημα να υποστηριχθεί η διαφορετικότητα στους χώρους εργασίας, χωρίς αποκλεισμούς. Για τη δημιουργία του εν λόγω σωματείου έβαλαν την υπογραφή τους πολλές εκ των μεγαλύτερων εταιρειών λιανικής, μεταξύ των οποίων οι Ted Baker, Burberry, The Fragrance Shop, Very Group, Watches of Switzerland, John Lewis, All Saints, και Superdry. Η απόφαση αυτή ήρθε σε συνέχεια του πορίσματος έκθεσης που συνέταξαν η Βρετανική Κοινοπραξία Λιανικού Εμπορίου, η PwC και το MBS που καταδεικνύει μειωμένο ποσοστό διαφορετικότητας στα διοικητικά συμβούλια.

Η ερευνά σε περισσότερες από 200 εταιρείες λιανικής, κατέδειξε ότι σχεδόν το 33% των ΔΣ και το 32% των εκτελεστικών συμβουλίων αποτελείται από γυναίκες, που σημαίνει ότι τα 2/3 των διοικητικών θέσεων εξακολουθούν να κατέχονται από άντρες. Επίσης, το 70% των εταιρειών λιανικής έχει σε θέσεις CEO και CFO άνδρες, τη στιγμή που μόλις το 10% των CEO είναι γυναίκες. Η κατάσταση είναι χειρότερη σε ότι αφορά τις εθνικές μειονότητες, αφού μόλις ένα 4,5% αυτών βρίσκεται σε ΔΣ. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα καλείται πλέον να δώσει το νέο σωματείο. Οι πενήντα και πλέον εταιρείες που έως τώρα συμμετέχουν σε αυτό, θα προωθούν τη διαφορετικότητα και το inclusion, θα προσλαμβάνουν χωρίς προκαταλήψεις και θα διασφαλίζουν ότι όσοι βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις υποστηρίζουν αυτές τις πρακτικές.

(Πηγή: FashionNetwork)

H Krastase δημιουργεί dry shampoo

Η Kérastase παρουσιάζει το Fresh Affair, ένα dry shampoo νέας γενιάς, που όπως αναφέρει η εταιρεία έχει πολλαπλά οφέλη και καταπολεμά τις ανεπιθύμητες οσμές, ενώ διατηρεί το χτένισμα ακόμα και την επόμενη μέρα του λουσίματος. Το Fresh Affair δρα επίσης κατά της λιπαρότητας και της έλλειψης όγκου, χωρίς να βαραίνει τα µαλλιά ή να αφήνει λευκά κατάλοιπα. Είναι εµπλουτισµένο µε δύο πανίσχυρα συστατικά, τη βιταμίνη Ε, που διατηρεί το τριχωτό και τα μαλλιά υγιή και προλαμβάνει την αφυδάτωση, και άμυλο ρυζιού, που απορροφά τα κατάλοιπα και τη λιπαρότητα, αφήνοντας στα µαλλιά το άρωµα neroli που διαρκεί έως και 24 ώρες.

To Studio Fix Tech Cream-To-Powder Foundation παρουσιάζει η MAC

Η ΜAC παρουσιάζει τη νέα προσθήκη στην οικογένεια Studio Fix, το ανανεωμένο Studio Fix Tech Cream-To-Powder Foundation, σε 42 all-inclusive αποχρώσεις, για να ταιριάζουν σε κάθε τόνο επιδερμίδας. Περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα τριών συστατικών από νερό, μαλακτικά στοιχεία και πούδρα και εφαρμόζεται σαν μία ανάλαφρη, απαλή, κρεμώδης σύνθεση, ούτως ώστε να παρέχει μεσαία, προσαρμόσιμη, μακράς διάρκειας κάλυψη, με φυσικό ματ αποτέλεσμα. Επιπλέον, το Studio Fix Tech Cream-To-Powder Foundation προσφέρει κάλυψη που διαρκεί 12 ώρες, χωρίς να αλλοιώνεται το χρώμα, παρέχει άμεση και διαρκή ενυδάτωση, έχει ελαφριά σύνθεση που εξομαλύνει τις λεπτές γραμμές, είναι ανθεκτικό στον ιδρώτα και την υγρασία και απευθύνεται σε όλους τους τύπους επιδερμίδας. Το προϊόν είναι ήδη διαθέσιμο.

 

 

 

Μέχρι τις 2 Απριλίου η υποβολή των υποψηφιοτήτων στα Loyalty Awards 2021

Για 4η συνεχή χρονιά διοργανώνονται τα Loyalty Awards με στόχο να παρουσιάσουν τις βέλτιστες πρωτοβουλίες στα προγράμματα αφοσίωσης πελατών. Ιδιαίτερα φέτος η παρουσίαση πρακτικών customer loyalty έχει ένα παραπάνω ενδιαφέρον για τις εταιρείες, καθώς η κρίση της πανδημίας ανέδειξε τη σημασία της ύπαρξης πρωτοβουλιών που στοχεύουν στη θετική εμπειρία και την αφοσίωση των πελατών τους. Τα Loyalty Awards διαρθρώνονται σε 17 ενότητες και μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα επιχειρήσεις που σχεδιάζουν, εφαρμόζουν, υιοθετούν προγράμματα loyalty, αλλά και εταιρείες που παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες ή σχετικά προϊόντα τεχνολογίας.

Την αξιολόγηση αναλαμβάνουν 37 εκπρόσωποι από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο αλλά και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, ενώ Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης είναι ο Καθηγητής Γεώργιος Ι. Σιώμκος. Τα βραβεία διοργανώνονται από την Boussias, με την τιμητική υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών και την επιστημονική συνεργασία του Εργαστηρίου Ανάλυσης Αγορών και Καταναλωτικής Συμπεριφοράς του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Χρυσός Χορηγός των Loyalty Awards 2021 είναι η εταιρεία Warply. Η online υποβολή των υποψηφιοτήτων συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή 2 Απριλίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το

www.loyaltyawards.gr.

 

Πτώση στις πωλήσεις καλλυντικών στο φυσικό φαρμακείο

Πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις καλλυντικών για την περίοδο 01/03-14/03 στα φαρμακεία λιανικής, σύμφωνα με το νέο report IQVIA Weekly Data. Συγκεκριμένα, τα καλλυντικά σημείωσαν πτώση της τάξης του 1,9% (-31,7 χιλ. τμχ.). Η υποκατηγορία με τη μεγαλύτερη μεταβολή σε σχέση με το 2020 στα καλλυντικά είναι τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής, τα οποία μειώνονται κατά 53,8% (-252,5 χιλ. τμχ.). Όπως είναι γνωστό, τα IQVIA Weekly Data συλλέγονται από πάνω από 2.000 φαρμακεία, σε όλη την Ελλάδα, και αποτυπώνουν την αγορά σε 70 περιοχές.

Η Κατερίνα Στικούδη wellness ambassador του bestofyou.gr

Το νέο, σύγχρονο site ευεξίας bestofyou.gr καλωσορίζει στην ομάδα του την Κατερίνα Στικούδη ως wellness ambassador. Η performer θα συμμετέχει σε καμπάνιες σε όλα τα μέσα, όπως digital, τηλεόραση, περιοδικά και διαφημιστικά υλικά, και θα μοιράζεται τις προσωπικές της εμπειρίες και σκέψεις μέσα από τη στήλη της «Stik with me». «Είμαστε ενθουσιασμένοι και καλωσορίζουμε την Κατερίνα Στικούδη στην ομάδα του bestofyou.gr» δήλωσε η Φαίη Ευθυμίου, διευθύντρια περιεχομένου του site. «Με τη σκληρή δουλειά και το ταλέντο της έχει καταφέρει να καταξιωθεί σε όλους τους τομείς στους οποίους έχει δραστηριοποιηθεί.

H δυναμικότητα, η αισιοδοξία, η εσωτερική και η εξωτερική ομορφιά της θα δώσουν στο bestofyou.gr μία ξεχωριστή προσέγγιση της ευεξίας μέσα από τα μάτια και τις εμπειρίες της Κατερίνας». Η Κατερίνα Στικούδη δήλωσε με τη σειρά της: «Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι η wellness ambassador του bestofyou.gr. Μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μοιράζομαι στιγμές από την καθημερινότητά μου, καθώς και μυστικά ομορφιάς, fitness και διατροφής. Μαζί με τους αναγνώστες θα ανακαλύψουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Νέα ΑΙ υπηρεσία διάγνωσης από τη L’Oréal Paris

Η L’Oréal Paris λανσάρει το Skin Genius, ένα νέο είδος διάγνωσης που αναπτύχθηκε από δερματολόγους με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και βασίζεται σε δεδομένα εμπειρογνωμόνων που συλλέγονται για περισσότερα από 50 χρόνια. Έτσι, μέσω μιας απλής selfie αξιολογεί τις ανάγκες της επιδερμίδας κάθε γυναίκας με ακρίβεια και προτείνει εξατομικευμένες συμβουλές και ρουτίνες περιποίησης. Αναπτύσσοντας αυτήν την τεχνολογία η L’Oréal Paris συμβάλλει ενεργά στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η καινοτομία Skin Genius βασίζεται σε δύο πυλώνες: την τεχνολογία Modiface – τεχνολογία που απέκτησε η L’Oréal το 2018 και παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές και προτάσεις ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε γυναίκας – και την επιστημονική τεχνογνωσία της L’Oréal Paris. Πιλοτικές χώρες για το λανσάρισμα της υπηρεσίας ήταν η Γερμανία και η Γαλλία, ακολουθούμενες από 19 χώρες όπως η Ελλάδα, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ισπανία και η Βραζιλία στις αρχές του 2020. Οι ΗΠΑ θα λανσάρουν την υπηρεσία την τρέχουσα χρονιά. Το λανσάρισμα θα επικοινωνηθεί παγκοσμίως μέσω καμπανιών από διαφορετικά κανάλια (τηλεόραση, POS και Social Media), με «επίσημο πρόσωπο» του Skin Genius την Eva Longoria, ambassador της L’Oréal Paris για πάνω από 15 χρόνια.