Workforce: Το νέο ημερήσιο μέσο για τον κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού

Σε μια περίοδο σημαντικών προκλήσεων και αλλαγών στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί ο κλάδος του Ανθρώπινου Δυναμικού, η Boussias πιστή στην στρατηγική της τοποθέτηση να ανταποκρίνεται έγκαιρα και ουσιαστικά στις ανάγκες της αγοράς, προχώρησε

στο λανσάρισμα ενός νέου ημερήσιου ηλεκτρονικού newsletter για τον κλάδο, με την επωνυμία Workforce. Το Workforce έχει σαν στόχο να προσφέρει σφαιρική ενημέρωση σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο οικοσύστημα του Ανθρώπινου Δυναμικού, δημιουργώντας έτσι ένα ολοκληρωμένο καθημερινό hub ενημέρωσης και επικοινωνίας για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου.

 

Θεματολογία

 

Η θεματολογία του περιλαμβάνει ρεπορτάζ και ειδήσεις από την ελληνική αγορά, θεσμικές εξελίξεις της αγοράς εργασίας, συνεντεύξεις, έρευνες, παρουσίαση των τελευταίων διεθνών τάσεων, διεθνή ειδησεογραφία, αναλύσεις και γενικότερα κάθε τι που μπορεί σήμερα να ενδιαφέρει τους επαγγελματίες του Ανθρώπινου Δυναμικού, αλλά και όσους άμεσα ή έμμεσα ασχολούνται ή επηρεάζονται από τις εξελίξεις στον κλάδο αυτό.

 

Σε ποια κοινά απευθύνεται

 

Το Workforce απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε:

 

 • HR Directors, Head of People & Culture, HR Managers
 • HR Business Partners
 • HR Technology & Software Managers
 • Talent Development & Talent Acquisition Managers
 • Recruitment Managers
 • Employer Branding Managers
 • Training & Development Managers, L&D Specialists
 • Diversity & Inclusion Specialists
 • Compensation & Benefits Managers, Total Rewards & HR Operations Managers
 • Ανώτατα Διοικητικά Στελέχη
 • HR Business Consultants
 • Business Executive Coaches
 • Παρόχους λύσεων HR
 • Παρόχους HR Technology λύσεων και συστημάτων (VR, AR, AI Technology για Learning & Development, People Analytics κ.ά.)
 • Εκπαιδευτικούς οργανισμούς και Ακαδημαϊκούς

 

Το Workforce Employer’s Daily News αποστέλλεται μέσω email σε μορφή live pdf και σε συνδρομητική βάση 3.500 παραληπτών.

 

Ο ΕΚΔΟΤΗΣ

 

Η Βοussias είναι ο Οργανισμός Επικοινωνίας με 40 χρόνια παρουσίας στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή και ευρεία αποδοχή. Επαγγελματίες όλων των βαθμίδων σε πλήθος δυναμικών αγορών στηρίζονται στα 20+ πρωτοποριακά περιοδικά και newsletters της Boussias για τη σε βάθος κάλυψη των αναγκών τους σε ειδησεογραφία, ανάλυση αγορών και ανάπτυξη απόψεων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται παράλληλα δυναμικά στην παραγωγή και διοργάνωση επαγγελματικών συνεδρίων και βραβείων. Κάθε χρόνο διοργανώνει περισσότερα από 70 συνέδρια και 40 θεματικά επιχειρηματικά βραβεία. Διαβάστε περισσότερα για το σκοπό της εταιρείας, τους τίτλους που εκδίδει και τα events που διοργανώνει στο www.boussias.com.

 

Έφυγε από τη ζωή η Elsa Peretti

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή η Elsa Peretti, μια από τις πιο επιτυχημένες σχεδιάστριες στο χώρο του κοσμήματος, την οποίας το όνομα ήταν συνυφασμένο για δεκαετίες με τον οίκο Tiffany & Co. Η Elsa Peretti έχασε τη ζωή της στον ύπνο της από φυσικά αίτια, στο σπίτι της που βρίσκεται έξω από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Η εταιρεία Tiffany σε ανακοίνωσή της περιγράφει την Peretti, ως μια γυναίκα που ήταν «μεγαλύτερη από τη ζωή». «Ήταν αριστοτεχνική σχεδιάστρια και σε αυτήν οφείλεται η επανάσταση που έγινε στη σχεδίαση κοσμημάτων. Οι συλλογές της έχουν εμπνεύσει ολόκληρες γενιές. Η σχέση της Elsa με το στυλ και το φυσικό περιβάλλον ήταν βαθιά προσωπική και αντανακλάται στις δημιουργίες της. Τα τελευταία 50 χρόνια η Elsa έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά κοσμήματα και διακοσμητικά αντικείμενα στον κόσμο».

Η Peretti γεννήθηκε στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Στα 20 της μετακόμισε στην Ισπανία όπου άρχισε να εργάζεται ως μοντέλο και αργότερα πήγε στη Νέα Υόρκη για να περπατήσει σε πασαρέλες κορυφαίων σχεδιαστών, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να σχεδιάζει τα δικά της κοσμήματα. Το πρώτο της κόσμημα ήταν για το show του οίκου Giorgio di Sant’ Angelo, ενώ πολλά περισσότερα κοσμήματα σχεδίασε για τον Roy Halston. Αυτός τη σύστησε στον οίκο Tiffany & Co., και έτσι ξεκίνησε μια συνεργασία που διήρκεσε πενήντα χρόνια. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, είχε ιδρύσει το ίδρυμα Nando and Elsa Peretti, που υποστηρίζει τις τέχνες, τον πολιτισμό, τη βιωσιμότητα και το περιβάλλον, την κοινωνική πρόνοια και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στη μείωση της χρήσης αποσμητικών έχει οδηγήσει η πανδημία

Στην σημαντική μείωση της χρήσης αποσμητικών έχουν οδηγήσει τα lockdown, καθώς σύμφωνα με έρευνα της Mintel, σχεδόν ένας στους 10 χρήστες αποσμητικών (28%) τα εφαρμόζει λιγότερο συχνά από την εμφάνιση του Covid-19 έως σήμερα. Ειδικότερα, η συχνότητα χρήσης έχει υποχωρήσει κατά 45% στους καταναλωτές γενιάς Ζ (ηλικίας από 23 ετών και κάτω) και κατά 40% στους καταναλωτές Millennial (ηλικίας 24-39 ετών) καθώς η τάση του casualization έχει περάσει στα ρούχα, αλλά και την προσωπική υγιεινή.

Ένας ακόμα παράγοντας που έχει οδηγήσει στη μείωση της χρήσης αποσμητικού είναι η ανησυχία για ύπαρξη χημικών ουσιών στα συστατικά τους, κυρίως από τις γυναίκες, με το 20% αυτών να μην χρησιμοποιεί καθόλου αποσμητικό, λόγω πιθανών επιπτώσεων στην υγεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 35% του συνόλου των χρηστών ενδιαφέρεται να αγοράσει αποσμητικά με φυσικά συστατικά, ενώ το 34% ενδιαφέρεται για αποσμητικά με ελάχιστη ή χωρίς πλαστική συσκευασία. Οι πωλήσεις των αποσμητικών στη Βρετανία μειώθηκαν κατά 7% το 2020 στα 369 εκατ. στερλίνες, από 394 εκατ. το 2019, ενώ για το 2021 αναμένεται να μειωθούν εκ νέου, κατά 5%, στα 352 εκατ. στερλίνες

To «Good On You» στηρίζει τις βιώσιμες επιλογές στη μόδα

Όσο μεγαλώνει η οικολογική ευαισθητοποίηση στο χώρο τις μόδας, τόσο αυξάνονται και τα κανάλια, τα οποία προωθούν τη βιωσιμότητα και τα brands που τη στηρίζουν. Μεταξύ αυτών των καναλιών είναι και το «Good On You», το οποίο αποτελείται από μια ομάδα επαγγελματιών μόδας, επιστημόνων, συντακτών, αλλά και προγραμματιστών, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν τις βιώσιμες επιλογές στη βιομηχανία της μόδας και να συμβάλουν, ώστε ολόκληρη η βιομηχανία να γίνει πιο βιώσιμη και δίκαιη.

Η ομάδα του Good On You έχει δημιουργήσει μια βάση δεδομένων, η οποία αξιολογεί όλα τα brands στη βιομηχανία μόδας, λαμβάνοντας υπόψιν τον αντίκτυπο τους στο περιβάλλον, τον άνθρωπο, αλλά και τα ζώα. Αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογής όλων των πληροφοριών που χρειάζονται, ώστε στη συνέχεια οι ειδικοί εμπειρογνώμονες να κάνουν τη σχετική ανάλυση και να βγάλουν ένα τελικό σκορ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ηθοποιός Emma Watson υποστηρίζει το όραμα της εταιρείας, η οποία με τη δράση της συμβάλει στο στόχο Νο 12 του ΟΗΕ για «Διασφάλιση βιώσιμων μοντέλων παραγωγής και κατανάλωσης». «Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τον κόσμο, απλά προσέχοντας τι αγοράζουμε», δηλώνει η Emma Watson.

(Πηγή: Goodonyou.eco)

Τη νέα της συλλογή παρουσιάζει η Högl

Η νέα συλλογή Spring-Summer ’21 της Högl χαρακτηρίζεται από μοντέρνα και καινοτόμα στοιχεία, εστιάζει σε νέα σχήματα και σιλουέτες, ενώ οι καθαρές γραμμές της αποπνέουν θηλυκότητα. Το «slow fashion» είναι το motto της νέας σεζόν και αναφέρεται στο διαχρονικό σχεδιασμό με υψηλή και διαρκή ποιότητά, ενώ πρωταγωνιστεί ένας απλός και χαλαρός αέρας που ικανοποιεί την τάση της εποχής για άνεση. Τα ελαφριά παπούτσια με τις μοντέρνες σιλουέτες και τις λεπτομέρειες, αλλά και οι βιώσιμοι συνδυασμοί υλικών είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν. Η χρωματική παλέτα είναι καλοκαιρινή, με “φρέσκο” λευκό, απαλές αποχρώσεις μπεζ και τόνους σε χαρούμενα χρώματα.

Η νέα συλλογή αποδεικνύει πως ο σχεδιασμός και η βιωσιμότητα δεν αλληλοαποκλείνονται στη μόδα. Η επιλογή πρώτων υλών έχει πραγματοποιηθεί με προσοχή, με κύρια κριτήρια την κορυφαία ποιότητα και τη διαφάνεια. Χρησιμοποιείται δέρμα πιστοποιημένο LWG, ενώ οι επενδύσεις των προϊόντων είναι κατασκευασμένες από βιώσιμο βαμβάκι και οι σόλες κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο καουτσούκ. Χρησιμοποιούνται επίσης ανανεώσιμες φυσικές ίνες όπως η raffia και ο καμβάς. Η αποκλειστική διάθεση της Ηögl σε Ελλάδα και Κύπρο γίνεται από την Digalakis Group.

Φιλικότερα προς τον πλανήτη τα jeans της American Eagle

Η American Eagle εισάγει το «Real Good» σήμα στα jeans της σηματοδοτώντας μία νέα εποχή με φιλικά στον πλανήτη jeans. Ονομάζονται Real Good jeans και καταναλώνουν 14% λιγότερο νερό αποτελώντας το πιο φιλικό προς το περιβάλλον τμήμα της συλλογής της. Ως μέρος των ευρύτερων στόχων της για βιώσιμη ανάπτυξη, που περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με στόχο την εξάλειψη εκπομπών άνθρακα έως το 2030, η American Eagle έχει δεσμευτεί να στραφεί εξολοκλήρου σε πιο βιώσιμες πρώτες ύλες και να μειώσει τη χρήση νερού και ενέργειας.

Αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία με εργοστάσια που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα για ανακύκλωση και λιγότερη κατανάλωση νερού κατά την παραγωγή των τζιν και άλλων ειδών American Eagle. Μέσα στους επόμενους μήνες το σήμα Real Good θα είναι σε όλο και περισσότερα είδη του e-shop της και σε όλα τα καταστήματα American Eagle σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα υλικά που θεωρούνται «Real Good» για την εταιρεία είναι ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας, το ανακυκλωμένο νάιλον, το ανακυκλωμένο και οργανικό βαμβάκι και τα ανακυκλωμένα AE jeans με χρήση μηδενικών βαφών μετατρέποντάς τα σε άλλα είδη.

Καθαρό νερό σε περισσότερους ανθρώπους εξασφαλίζει η Aveda

Αυτόν τον Μήνα τα Γης, η Aveda, η υψηλής απόδοσης, φυτική μάρκα μαλλιών υποστηρίζει για άλλη μια φορά την φιλανθρωπική οργάνωση «charity: water» με σκοπό να παρέχει καθαρό νερό σε άτομα που έχουν ανάγκη. Από το 1999, όταν ο ιδρυτής της Aveda, Horst Rechelbacher, ξεκίνησε την ετήσια εκστρατεία Earth Month, η Aveda συγκέντρωσε σχεδόν 65 εκατομμύρια δολάρια για περιβαλλοντικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, είναι σε αποστολή να συγκεντρώσει περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια για την προστασία και την παροχή καθαρού νερού σε άτομα που έχουν ανάγκη στην Ινδία, το Νεπάλ, τη Μαδαγασκάρη και την Αιθιοπία κατά τη διάρκεια του Μήνα της Γης 2021, αλλά και μετά. Ως μέρος των προσπαθειών της για καθαρό νερό σε άτομα που έχουν ανάγκη λανσάρει το νέο, limited-edition Shampure Nurturing Shampoo Bar, το οποίο είναι μια μπάρα σαμπουάν χωρίς σιλικόνη, χωρίς sulfate, cruelty-free και vegan, που προσφέροντας απαλή φροντίδα για τα μαλλιά και τον πλανήτη. Περιέχει έλαιο αβυσσινίας, παρέχει ανάλαφρη μακράς διαρκείας θρέψη, ενώ εγχέει στα μαλλιά το χαρακτηριστικό χαλαρωτικό άρωμα της Aveda. Σύμφωνα με τη δέσμευση της Aveda για βιώσιμες συσκευασίες, το Shampure Nurturing Shampoo Bar διαθέτει μηδενική πλαστική συσκευασία και το κουτί είναι 100% ανακυκλωμένο FSC.

Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη του ΠΣΒΑΚ με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Τον προβληματισμό του για την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την πώληση καλλυντικών, αρωμάτων και αντιηλιακών στα σουπερμάρκετ, εξέφρασε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών και Αρωμάτων (ΠΣΒΑΚ) στη διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ των δύο πλευρών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τα μέλη του Συνδέσμου, ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η οποία τελικά ελήφθη «για να μην υπάρξουν περισσότερες στρεβλώσεις στην αγορά».

Ειδικότερα, όπως εξήγησε, τα κλειστά καταστήματα ενέχουν τον κίνδυνο αλλαγής των καταναλωτικών συνηθειών, καθώς ο καταναλωτής είναι πιθανόν να παγιώσει ως συνήθεια την αγορά καλλυντικών από το σουπερμάρκετ. Παράλληλα, με δεδομένο, όπως είπε, ότι τα σουπερμάρκετ θα συνέχιζαν να συμβάλουν στην ενίσχυση των πωλήσεων των εταιρειών καλλυντικών, αυτό θα τους έδινε την προνομιακή δυνατότητα να διεκδικήσουν εκπτώσεις, σε αντίθεση με τις αλυσίδες, οι πωλήσεις των οποίων έχουν περιοριστεί μόνο μέσω των e-shop.

Μέλη του Συνδέσμου από την άλλη πλευρά, αντέτειναν ότι εξακολουθεί να υπάρχει μερική στρέβλωση, καθώς τα προϊόντα καλλυντικών αρωμάτων και αντιηλιακών εξακολουθούν να πωλούνται στα φαρμακεία, ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε ότι ήταν μια δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 29 Μαρτίου καθώς μέχρι τότε θα είναι κλειστό το λιανεμπόριο διευκρίνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, ωστόσο, σε περίπτωση παράτασης των περιοριστικών μέτρων πέραν της ημερομηνίας αυτής, ο ίδιος, όπως είπε, θα το επανεξετάσει. Ως εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Θεόδωρος Γιαρμενίτης, Πρόεδρος του ΠΣΒΑΚ, μιλώντας στο Fashion Daily και τόνισε ότι «όλα τα δίκτυα διανομής καλλυντικών πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, καθώς αυτό είναι το βασικό μέλημα του Συνδέσμου». Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Νέο παγκόσμιο πρόγραμμα βιωσιμότητας παρουσιάζει η Lancôme

Στο πλαίσιο των αυξανόμενων περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων, η Lancôme παρουσιάζει το παγκόσμιο πρόγραμμα βιωσιμότητας «Caring Together for a Happier Tomorrow», που περιλαμβάνει όλες τις φιλοδοξίες της μάρκας σε θέματα βιωσιμότητας και κοινωνικής ένταξης. Όπως αναφέρει η εταιρεία, από την ίδρυσή της, πριν από 85 χρόνια, έως και σήμερα «η Lancôme πρωτοστατεί στη φροντίδα και την προσφορά, δύο από τις θεμελιώδεις αξίες της μάρκας», ενώ παράλληλα έχει δεσμευτεί να οικοδομήσει ένα πιο ευτυχισμένο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους, μέσω της δύναμης της φροντίδας.

Έτσι, επιταχύνει τον παγκόσμιο μετασχηματισμό της μέσα από τρεις πυλώνες: Τη δέσμευση για το περιβάλλον, τους καταναλωτές και τις γυναίκες. Η εταιρεία μέσα από αυτούς τους πυλώνες έχει ως στόχο να προστατεύσει τη βιοποικιλότητα και τους πόρους του πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές, να προσφέρει προϊόντα που έχουν τη δυνατότητα να ξαναγεμίζουν, να δέχονται ανταλλακτικό ή να ανακυκλώνονται – για να παροτρύνει τους καταναλωτές να κάνουν πιο βιώσιμες καταναλωτικές επιλογές – και τέλος να ενδυναμώσει τις γυναίκες, προσφέροντάς τους πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην καθοδήγηση και στην επιχειρηματικότητα. Ένας από τους στόχους της Lancôme είναι έως το 2030, η προμήθεια όλων των βασικών πρώτων υλών να πραγματοποιείται με κοινωνικά υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο.