ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ SUUNTO

Με Ελληνικό µενού διαθέτουν πλέον τα ρολόγια  Suunto 9, Suunto 5 και Suunto 3, καθώς από χθες είναι διαθέσιµο το νέο software update που προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής των Ελληνικών ως γλώσσα του ρολογιού. Κάποιες έξτρα δυνατότητες που προσφέρει το νέο update είναι η βελτιωµένη καταµέτρηση της απόστασης στο άθληµα της κολύµβησης, η χρήση GPS σε custom λειτουργία διαδρόµου και η χαµηλότερη κατανάλωση ενέργειας στη λειτουργία πλοήγησης. Τα performance ρολόγια Suunto διανέµει στην Ελλάδα η εταιρεία Shop & Trade.

Give for Good, καµπάνια ΕΚΕ από τη Lacoste στη Γαλλία

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καµπάνια ΕΚΕ τρέχει η Lacoste στη Γαλλία, σε συνεργασία µε τη διαφηµιστική της εταιρεία BETC, προκειµένου να στηρίξει τις δράσεις της Apprentis d’Auteuil, µίας γαλλικής ένωσης που από το 1866 ασχολείται µε την εκπαίδευση και την κοινωνική και επαγγελµατική ενσωµάτωση των νέων ανθρώπων σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Συγκεκριµένα, από τις 14 έως τις 20 Δεκεµβρίου, στο πλαίσιο της καµπάνιας Give for Good, όλες οι παραγγελίες που θα αποσταλούν στη Γαλλία από το Lacoste.com θα περιλαµβάνoυν ένα δελτίο αποστολής αφιερωµένο στην Apprentis d’Auteuil. Αυτό το voucher θα επιτρέπει σε όλους να στέλνουν είδη ρουχισµού στην Ένωση, από οποιοδήποτε brand επιθυµούν, δωρεάν.

«Το Lacoste Foundation συνεργάζεται µε την Apprentis d’Auteuil εδώ και αρκετά χρόνια, µέσω προγράµµατος ενσωµάτωσης για νέους ανθρώπους µέσω του αθλητισµού. Μέσω της ενέργειας Give for Good, συνεχίζουµε τη δέσµευσή µας για την υποστήριξη των πιο αδύναµων, σε συνεργασία µε την Ένωση», δήλωσε η Catherine Spindler, EVP Branding and Marketing στη Lacoste. «Καθώς έχουµε περάσει το µεγαλύτερο µέρος της χρονιάς στο σπίτι, οι ντουλάπες είναι συχνά γεµάτες µε ρούχα που δεν έχουν φορεθεί σχεδόν καθόλου. Το Give for Good δίνει σε αυτά τα ρούχα µία δεύτερη ευκαιρία».

Ανακάµπτουν το γ’ τρίµηνο οι κολοσσοί του retail

Μείωση της τάξης του 10% σηµείωσαν οι καθαρές πωλήσεις της H&M το δ’ τρίµηνο του 2020 (από 1η Σεπτεµβρίου µέχρι 30 Νοεµβρίου), σε σχέση µε την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Συνολικά για το οικονοµικό έτος 2020 οι καθαρές πωλήσεις µειώθηκαν κατά 18% και διαµορφώθηκαν για το δ’ τρίµηνο στις 52,54 δισ. σουηδικές κορώνες (5,1 δισ. ευρώ) ενώ για το έτος στις 182 δισ. κορώνες. Εν µέσω πανδηµίας και κλειστών φυσικών καταστηµάτων, η εταιρεία είδε ισχυρή ανάκαµψη το γ’ τρίµηνο που συνεχίστηκε και στο µεγαλύτερο µέρος του δ’ τριµήνου. Tα συνολικά οικονοµικά αποτελέσµατα της εταιρείας για το τρέχον οικονοµικό έτος (1 Δεκεµβρίου 2019- 30 Νοεµβρίου 2020) θα δηµοσιευθούν στις 29 Ιανουαρίου 2021. Αντίστοιχα, η Inditex είδε πτώση στις πωλήσεις της της τάξης του 14% το γ’ τρίµηνο, έως το τέλος Οκτωβρίου, ωστόσο η εταιρεία ήταν έντονα κερδοφόρα. Την Τρίτη η εταιρεία ανακοίνωσε σηµαντική άνοδο των online πωλήσεων, καθώς επίσης επισήµανε ότι η πτώση του 14% αντιστοιχεί σε βελτίωση έναντι της πτώσης του 31% το προηγούµενο τρίµηνο. Οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν στα 6,1 δισ. ευρώ το γ’ τρίµηνο, ενώ οι online πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 76%. Τα καθαρά κέρδη διαµορφώθηκαν στα 866 εκατ. ευρώ. Για το 9µηνο του έτους, οι καθαρές πωλήσεις µειώθηκαν κατά 26,9% και διαµορφώθηκαν στα 14,1 δισ. ευρώ, ενώ οι online πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 75%.

Πώς επηρεάζουν το λιανεµπόριο lockdown και clickaway

Τα συµπεράσµατά της αναφορικά µε το lockdown και µε την πρώτη ηµέρα που εφαρµόστηκε η λύση «clickaway» έδωσε στη δηµοσιότητα η συνεχής, διεθνής έρευνα BrandIndex που διεξάγεται από την Focus Bari, Affiliate Partner της YouGov στην Ελλάδα. Η έρευνα δείχνει ότι, οι αµιγώς online retailers σηµειώνουν σηµαντική διαφορά σε θετικό buzz έναντι των µεγάλων omnichannel παικτών του λιανεµπορίου, µε αφετηρία την έναρξη του lockdown. To «σκέφτοµαι να ψωνίσω από εκεί στις επόµενες αγορές µου» είναι ο δείκτης της «περίσκεψης», δείκτης που αποτυπώνει µια τάση για µελλοντικές πωλήσεις. Στον συγκεκριµένο δείκτη, µε το ξεκίνηµα του lockdown, οι αµιγώς online retailers παίρνουν σαφές προβάδισµα, το οποίο καταφέρνουν να διατηρήσουν ακόµα και µετά το Black Friday. Σε όλη τη διάρκεια του lockdown, οι αµιγώς online retailers θεωρούνται ανώτεροι από τους omnichannel παίκτες αναφορικά µε το αντιλαµβανόµενο «value for money», ενώ τα πράγµατα ανατρέπονται την εβδοµάδα του Black Friday και αµέσως µετά, επανέρχονται. Όµως, οι µεγάλες, καθιερωµένες από χρόνια omnichanel µάρκες του λιανεµπορίου, κρατούν ηγετική θέση ως προς την αντιλαµβανόµενη ψηλή ποιότητα των προϊόντων τους, µε το «net quality index» τους να προηγείται. Η «ψαλίδα» φαίνεται να κλείνει στη «µετα-lockdown & Black Friday» περίοδο, αφήνοντας την προσδοκία για το αν αυτή τη τάση θα συνεχιστεί. Τέλος, είναι σηµαντικό να τονισθεί ότι οι καταναλωτές δηλώνουν σχεδόν τον ίδιο βαθµό εµπειρίας και εξοικείωσης και µε τις δύο οµάδες λιανεµπορίου, ειδικά στην περίοδο του lockdown.

Η Lavipharm στηρίζει το MDA Ελλάς

H Lavipharm στέκεται αρωγός στο έργο του Σωµατείου για τη Φροντίδα των Ατόµων µε Μυϊκή Δυστροφία MDA Hellas και υποστηρίζει την ενέργεια «Spread Christmas Joy!». Τις φετινές γιορτές, το Σωµατείο πραγµατοποιεί ηλεκτρονικά λαχειοφόρο αγορά, τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση των Ειδικών Μονάδων Νευροµυϊκών Παθήσεων για παιδιά και ενήλικες του Σωµατείου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Μεταξύ των καταστηµάτων και εταιρειών που προσφέρουν τα δώρα είναι η Pharma Plus και τα δερµοκαλλυντικά προϊόντα Castalia. H κλήρωση των δώρων θα πραγµατοποιηθεί στις 11 Ιανουαρίου 2021.

Ποιες είναι οι νέες καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων;

Έρευνα για τις µεταβολές στις στάσεις και τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων στη διάρκεια του δεύτερου Lockdown εκπόνησε το εργαστήριο Αγορά του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, σε δείγµα που ξεπερνάει τις 3.500 παρατηρήσεις. Σύµφωνα µε την έρευνα, τουλάχιστον ένας στους δύο βγήκαν την ηµέρα πριν το lockdown στην περιοχή τους, είτε για ψώνια είτε για να δουν φίλους και συγγενείς, ενώ τουλάχιστον ένας στους δύο δοκίµασαν κατά τη διάρκεια του πρώτου Lockdown για πρώτη φορά κάποιο είδος online αγοράς, συναλλαγής ή δραστηριότητας. 42% δοκίµασαν τηλεδιασκέψεις, 33% αγορές από εµπορικά καταστήµατα, 14% συναλλαγές µε το δηµόσιο και 13% αγορές από super market. Το πιο αξιοσηµείωτο είναι πως περισσότεροι από τους µισούς σκοπεύουν να συνεχίσουν κάποια ή κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες και µετά το τέλος του lockdown. Το Lockdown και η αναγκαστική στροφή στις online αγορές/δραστηριότητες οδήγησε στην αλλαγή στάσης απέναντι σε αυτές. Ένας στους δύο εξοικειώθηκαν και τις βρίσκουν πιο εύκολες, πιο γρήγορες και πιο χρήσιµες, ενώ ένας στους τρεις (37%) προτίθενται να χρησιµοποιήσουν την υπηρεσία clickaway. Όσον αφορά στην Black Friday, ένας στους τρεις (36%) πραγµατοποίησαν αγορές, µε τη συµµετοχή να είναι ελαφρώς αυξηµένη σε σχέση µε το 2019 (34,3%). Η µέση δαπάνη ήταν επίσης ελαφρώς αυξηµένη, στα 229 ευρώ από 216 το 2019 ευρώ. Οι γυναίκες ξόδεψαν φέτος 196 ευρώ, σταθερά λιγότερα σε σχέση µε τους άνδρες, η µέση δαπάνη των οποίων ανήλθε σε 280 ευρώ. Σε ό,τι αφορά το είδος των αγορών, οι γυναίκες προτίµησαν ρούχα και παπούτσια (69%), καλλυντικά και είδη προσωπικής περιποίησης (39%) ενώ οι άνδρες ηλεκτρονικά (48%), ρούχα και παπούτσια (47%).

Νέα συλλογή για «Χριστούγεννα στο σπίτι» από το brand 5226

Ο οίκος Celia Kritharioti λανσάρει τη νέα συλλεκτική κολεξιόν 5226 Stay home. Η συλλογή Stay home by Celia Kritharioti περιλαµβάνει ρούχα ειδικά σχεδιασµένα για τα Χριστούγεννα στο σπίτι, αλλά µε στυλ και λάµψη. Μεταξύ άλλων, περιλαµβάνει άνετα βελούδινα και βαµβακερά hoodies και φόρµες σε κόκκινες, µαύρες και γκρι αποχρώσεις, ενώ αρκετά από αυτά διαθέτουν και χειροποίητο κεντητό µάτι. Η συλλογή ολοκληρώνεται µε κασκόλ και σκουφιά, αλλά και µοντέρνες βαµβακερές µάσκες, µε την υπογραφή της Σίλιας Κριθαριώτη. Τα νέα homewear κοµµάτια της κολεξιόν 5226, διατίθενται αποκλειστικά στο eshop της σχεδιάστριας.

Η ΜΕΓΑ στις The Most Sustainable Companies in Greece 2020

Κατά τη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας «Sustainable Greece 2020», η ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατοµικής Υγιεινής εντάχθηκε στην ηγετική οµάδα των The Most Sustainable Companies in Greece 2020, που διαµορφώνουν τον Επιχειρηµατικό Χάρτη της Βιώσιµης Ανάπτυξης στη χώρα µας. Η βιώσιµη ανάπτυξη αποτελεί για την εταιρεία µια ολοκληρωµένη προσέγγιση, επιδιώκοντας µέσω πρωτοβουλιών, δράσεων και πολιτικών να αφήσει ένα µακροπρόθεσµο θετικό αποτύπωµα στην οικονοµία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Επίσης, καθοδηγείται από διεθνή πρότυπα, όπως το GRI, το Οικουµενικό Σύµφωνο των Ηνωµένων Εθνών και τους Στόχους της Βιώσιµης Ανάπτυξης. H ένταξη των επιχειρήσεων στο Sustainability Performance Director είναι αποτέλεσµα αξιολόγησης δυο επιτροπών. Η αρχική αξιολόγηση πραγµατοποιείται από την Τεχνική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από δυο οµάδες εµπειρογνωµόνων στα θέµατα Βιώσιµης Ανάπτυξης, από στελέχη του QualityNet Foundation και ελεγκτικών εταιρειών. Η τελική αξιολόγηση και τελική έγκριση της κατάταξης πραγµατοποιείται από την Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή.

Το InStyle κυκλοφορεί µε τη Realnews

Το περιοδικό InStyle, από την Κυριακή 20 Δεκεµβρίου και κάθε µήνα, θα διανέµεται δωρεάν µε τη Realnews. Το InStyle είναι ένα από τα πιο επιτυχηµένα γυναικεία περιοδικά παγκοσµίως, µε παρουσία σε 11 χώρες, µε περισσότερους από 7 εκατ. αναγνώστες. Με πρόσβαση στους διασηµότερους experts της µόδας και της οµορφιάς, έρχεται µε νέο, φρέσκο και εµπεριστατωµένο ρεπορτάζ, ενώ σε κάθε τεύχος θα φιλοξενούνται δυναµικές γυναίκες από κάθε χώρο, που µε το έργο τους διακρίνονται και εµπνέουν.

Το Cherrybox λανσάρει την πρώτη του τηλεοπτική καµπάνια

Το Cherrybox λανσάρει την πρώτη του τηλεοπτική καµπάνια, σε συνεργασία µε τη Sleed. Στόχος της ήταν να συστηθεί το Cherrybox σε νέα κοινά, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τη φρέσκια, µοντέρνα και pop αισθητική του brand. Το παιχνιδιάρικο και διασκεδαστικό mood της καµπάνιας, δηµιουργεί σε κάθε γυναίκα που έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιµήσεις, την επιθυµία να γίνει άµεσα µέρος της ιδέας. Η παραγωγή του τηλεοπτικού spot πραγµατοποιήθηκε από τη δηµιουργική οµάδα της Sleed. Την καµπάνια επιµελήθηκε σε επίπεδο creative, production και post production η in house οµάδα παραγωγής της Sleed και χρησιµοποιήθηκε το καινούριο Studio της εταιρείας, γεγονός που έδωσε µεγάλη ευελιξία και ταχύτητα στον συντονισµό και την οργάνωση του έργου. Πέρα από το τηλεοπτικό περιβάλλον, το spot έχει σκηνοθετηθεί εξυπηρετώντας βέλτιστα και τη Social Media στρατηγική.