Το παιχνίδι θα επανέλθει στον έντονο ανταγωνισμό των φυσικών καταστημάτων στο λιανεμπόριο της ένδυσης, εκτιμά ο Δημήτρης Ματεμτζής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrafashion Group (Pink Woman) στο Fashion Next 2023. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Ματεμτζής αναφέρει ότι, παρά τη διατήρηση αυξητικών τάσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το παιχνίδι θα επανέλθει στα φυσικά καταστήματα, όπου η πίεση στο μικρό περιθώριο, στο κόστος εξυπηρέτησης δανείων και στα απαιτούμενα κεφάλαια, σε συνδυασμό με ένταση του ανταγωνισμού και αύξηση της ευαισθησίας σε επίπεδο τιμών από πλευράς καταναλωτών, θα δημιουργήσουν αυξανόμενες μονοπωλιακές τάσεις.

Όσον αφορά στον όμιλο Intrafashion, για το 2023 η στρατηγική του αναπτύσσεται πάνω στην περαιτέρω βελτίωση της σχέσης ποιότητας-τιμής των κολεξιόν, με ενίσχυση του δημιουργικού, συνέχιση της εκστρατείας επέκτασης του λιανεμπορικού του αποτυπώματος που ήδη σήμερα ξεπερνά τα 110 σημεία πώλησης στην Ελλάδα, με ταυτόχρονη βελτίωση της καταναλωτικής εμπειρίας, μέσω του σύγχρονου retail concept και του προσεγμένου service του προσωπικού του.

Επίσης, επικεντρώνεται στην προσέλκυση, ανάπτυξη και εκπαίδευση του ανθρωπίνου κεφαλαίου και στην ενίσχυση και προτεραιοποίηση όλων των κρίκων της επιχειρηματικής αλυσίδας και των operations, για ισχυροποίηση του μοντέλου λειτουργίας και αύξηση της παραγωγικότητάς του. Με βάση τα παραπάνω και, παρά τις διαφαινόμενες συνθήκες της αγοράς για το 2023, ο Όμιλος Intrafashion στοχεύει σε διψήφια αύξηση πωλήσεων που θα οδηγήσει στο ορόσημο των 40 εκατ. ευρώ, διατηρώντας υγιείς οικονομικούς δείκτες για την ενίσχυση περαιτέρω στόχων που η διοίκηση εξετάζει, είτε μέσω ανάπτυξης στο εξωτερικό, είτε μέσω συνεργασιών ή εξαγορών που θα προσφέρουν σημαντικές συνέργειες.