Το Netflix, η αμερικανική εταιρεία διαδικτυακών ταινιών και παροχής video streaming, δημιουργεί ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης limited edition ρούχων και συλλεκτικών αντικειμένων από δημοφιλείς σειρές, όπως το «Stranger Things» και το «Lupin». Το Netflix.shop θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από την Πέμπτη, ενώ θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται, ότι η εταιρεία προχώρησε σε αυτή την κίνηση, την ώρα που το τελευταίο διάστημα μεγαλώνει όλο και περισσότερο η λίστα των ανταγωνιστών της, οι οποίοι προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες streaming με ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι προσδοκίες για τον αριθμό των νέων συνδρομητών στη Netflix.

Το e-shop, θα προσφέρει στη Netflix μια νέα πηγή εσόδων, ενώ παράλληλα θα τη βοηθήσει να επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της, πέρα από αυτά που πωλούσε μέσω συνεργατών της, όπως η Target και η Walmart. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα προϊόντα που θα διατίθενται μέσω του e-shop της, θα είναι «επιλεγμένα και υψηλής ποιότητας ρούχα, καθώς και είδη lifestyle».

Τα πρώτα είδη που θα φιλοξενήσει το e-shop της Netflix, είναι streetwear και action figures βασισμένα στις σειρές anime «Yasuke» και «Eden», ενώ τα ρούχα θα είναι διακοσμημένα με είδη εμπνευσμένα από το γαλλικό θρίλερ «Lupin», που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το μουσείο του Λούβρου. Στο μέλλον, η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει και προϊόντα που βασίζονται στις επίσης επιτυχημένες σειρές «The Witcher» και «Stranger Things» με το λογότυπο ρούχων του Netflix, φτιαγμένο από την ιαπωνικής εταιρεία μόδας Beams.

(Πηγή: FashionNetwork)