Η ηγεσία του τομέα επιλεκτικής λιανικής του ομίλου LVMH και της αλυσίδας Sephora, στο πλαίσιο επιτάχυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης της εταιρείας, ενισχύει τη διεθνή της ομάδα με στελέχη του τομέα Β. Αμερικής. Η Artemis Patrick, η οποία ως τώρα είχε καθήκοντα διεθνή και τοπικά στις ΗΠΑ ως Executive VP, Global Chief Merchandising Officer, αναλαμβάνει αποκλειστικά διεθνή ρόλο, μαζί με άλλα σημαντικά στελέχη του τομέα Β. Αμερικής. Στο πλαίσιο της διεθνούς ανάπτυξης, η Sephora σχεδιάζει να ενισχύσει τα πεδία προϊοντικής καινοτομίας, παγκόσμιων συνεργασιών και νέων κατηγοριών.

Το πρώτο μισό του 2022, οι επιδόσεις της εταιρείας ήταν καλές, ιδίως στις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Μέση Ανατολή, αλλά η Κίνα, η Ν. Κορέα και κάποιες ευρωπαϊκές αγορές αντιμετώπισαν προκλήσεις. Έμφαση αναμένεται να δοθεί στην Κίνα, όπου το ισχυρό φυσικό δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας έχει πληγεί από τα επαναλαμβανόμενα lockdown, ενώ υπολείπεται ψηφιακά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Στην Ευρώπη, η Sephora ετοιμάζει την επιστροφή της στην αγορά του Ην. Βασιλείου. Πέρυσι, απέκτησε το online κατάστημα ομορφιάς Feelunique, το οποίο θα μετονομαστεί σε sephora.com, ενώ το πρώτο φυσικό σημείο εκτιμάται ότι θα ανοίξει στις αρχές του 2023. Η πρώτη απόπειρα της εταιρείας να εισέλθει στη βρετανική αγορά έγινε το 2000 με 9 πόρτες, οι οποίες έκλεισαν το 2005, καθώς δεν κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν τον έντονο ανταγωνισμό από τις τοπικές αλυσίδες. (Πηγή: Wwd.com)