Η Safilo επενδύει ακόμη περισσότερο στην εικοσαετή της συνεργασία με την εταιρεία χημικών, Evonik, αξιοποιώντας το πιο πρόσφατο υλικό υψηλής ποιότητας της εταιρείας Trogamid myCX eCO, για τη δημιουργία premium φακών γυαλιών ηλίου. Πρόκειται για ένα καινοτόμο, διαφανές πολυαμίδιο, που θα βοηθήσει τη Safilo να αυξήσει την αειφορία των προϊόντων της σε όλο το χαρτοφυλάκιο της.

Η Safilo θα λανσάρει για πρώτη φορά φακούς γυαλιών ηλίου από Trogamid myCX eCO τον Ιανουάριο του 2022, με την συλλογή Boss Άνοιξη/Καλοκαίρι και σταδιακά θα επεκτείνει τη χρήση του σε όλο το χαρτοφυλάκιο της Safilo, ιδίως στις Made in Italy μάρκες. Το υλικό Trogamid myCX eCO είναι ένα sustainable, διαφανές πολυμερές υψηλής απόδοσης, κατασκευασμένο από 40% βιομάζα και 100% ανανεώσιμη ενέργεια, κάτι που μεταφράζεται σε 50% μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα.

H Safilo θα είναι η πρώτη στη βιομηχανία γυαλιών, που θα λανσάρει το υλικό αυτό – το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για την παραγωγή οπτικών – σε μία από τις licensed μάρκες της. «Η αειφορία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην επιχειρηματική φιλοσοφία της Safilo και είναι βαθιά ριζωμένη στην στρατηγική της εταιρείας μας. Γι’ αυτό το λόγο οι συνεργασίες μας με ηγέτες στο χώρο των υλικών, όπως είναι η Evonik, εξακολουθούν να είναι βαρύνουσας σημασίας», δήλωσε σχετικά ο Vladimiro Baldin, Chief Licensed Brand and Global Product Officer του Safilo Group.