Η Puig διεύρυνε την έδρα της στη Βαρκελώνη με έναν δεύτερο πύργο, διπλασιάζοντας τον χώρο εργασίας της. Η επέκταση αυτή αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη της εταιρείας, με τον Marc Puig να σημειώνει ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ένα βήμα για την εδραίωση της παρουσίας τους στην πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η εταιρεία. Η μετάβαση των εργαζομένων στο νέο αυτό κτίριο θα γίνει σταδιακά και θα επεκταθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ο νέος πύργος, σχεδιασμένος από το αρχιτεκτονικό γραφείο GCA Architects, προσφέρει έναν σύγχρονο χώρο εργασίας με 20 ορόφους δίπλα στο αρχικό κτίριο της Puig. Προβλέπεται να ανοίξει επίσημα το πρώτο τρίμηνο του 2024, θα φιλοξενήσει 485 υπαλλήλους και θα περιλαμβάνει στοιχεία βιώσιμου σχεδιασμού, όπως συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο για ευελιξία, φιλοξενώντας ποικίλα στυλ εργασίας και τεχνολογικές ανάγκες.

Το κτίριο ενσωματώνει βιώσιμα χαρακτηριστικά, όπως συστήματα παραγωγής ενέργειας, για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και έχει λάβει πιστοποίηση LEED Gold για τον φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό του. Η Puig, που εξακολουθεί να είναι οικογενειακή επιχείρηση, εξετάζει διάφορες στρατηγικές επιλογές για το μέλλον της, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας προσφοράς, με φόντο τις σημαντικές πωλήσεις του προηγούμενου έτους.

(Πηγή: Global Cosmetics News)