Η Maybelline παρουσίασε την Τετάρτη το νέο της πρόγραμμα βιωσιμότητας Conscious Together, με στόχο να περάσει η μάρκα σε πιο υπεύθυνο επιχειρηματικό μοντέλο και να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Το πρόγραμμα αποτελείται από μια σειρά από στόχους σε επίπεδο συσκευασίας, ανακύκλωσης, παραγωγής και συνθέσεων που η εταιρεία σκοπεύει να επιτύχει ως το 2030. Πιο συγκεκριμένα, δεσμεύεται για πλαστικές συσκευασίες φτιαγμένες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό ως το 2030.

Για τη διάθεση των συσκευασιών της, θα επενδύσει στην ανάπτυξη τεχνολογιών ανακύκλωσης μακιγιάζ, σε συνεργασία με τους συμβούλους βιωσιμότητας South Pole. Ως το 2025, έχει στόχο το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα σε όλες τις τοποθεσίες της, βελτιώνοντας την ενεργειακή αποδοτικότητα και χρησιμοποιώντας 100% ανανεώσιμη ενέργεια.

Ομοίως, ως το 2030 σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα από όλον τον κύκλο ζωής προϊόντος κατά 50%. Τέλος, δεσμεύεται για συνθέσεις που θα αποτελούνται κατά 95% από συστατικά βιολογικής προέλευσης από ορυκτά μέταλλα που διατίθενται σε αφθονία, ή από κυκλικές διαδικασίες. Σημειώνεται ότι ήδη από το 2018 η εταιρεία έχει αντικαταστήσει 600 τόνους παρθένου πλαστικού με ανακυκλωμένο πλαστικό, ενώ έχει παρουσιάσει τη σειρά Maybelline Green Edition, όπου κάθε προϊόν περιέχει τουλάχιστον 70% συστατικά φυσικής προέλευσης.

(Πηγή: FashionNetwork.com)