Η Maison Lejaby αλλάζει χέρια. Η γαλλική εταιρεία που ειδικεύεται στα εσώρουχα υψηλής ποιότητας τέθηκε υπό καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης στις 2 Ιανουαρίου. Ενώ ο ιδιοκτήτης της από το 2019, Thierry Le Guénic, είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι εγκαταλείπει το σχέδιό του να συνεχίσει την επιχείρηση λόγω έλλειψης πειστικών νέων εταίρων, το μέλλον της μάρκας και η κατάσταση των περίπου πενήντα εργαζομένων της εξαρτώνται από τις εξωτερικές προσφορές εξαγοράς που υποβάλλονται στο Εμπορικό Δικαστήριο της Λυών. Στις 7 Μαΐου, το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του σχεδίου που υπέβαλε ο Ινδονήσιος βιομήχανος Salim Podiono και ο όμιλός του Mirae, ο οποίος είχε προσφύγει στο δικαστήριο από τον Γάλλο εταίρο του, την GC Consult, που ανήκει στον επιχειρηματία Guy Chifflot με έδρα τη Λυών.

Το πρώην αφεντικό της εταιρείας υγιεινής Orapi είναι ο εταίρος του ινδονησιακού βιομηχανικού ομίλου που ειδικεύεται στα εσώρουχα. Στο πλαίσιο του σχεδίου τους, είχαν δημιουργήσει μια νέα εταιρεία με την επωνυμία Lejaby Maison de création, η οποία είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης της γαλλικής μάρκας που ιδρύθηκε το 1930. Το εμπορικό δικαστήριο της Λυών επικύρωσε το σχέδιο με τιμή πώλησης 453.000 ευρώ.

Δύο άλλοι παράγοντες του κλάδου της μόδας ή των εσωρούχων είχαν επίσης τοποθετηθεί για την εξαγορά της Maison Lejaby: οι ιδιοκτήτες της Pimkie μέσω της εταιρείας τους Lee Cooper France και ο Τυνήσιος βιομηχανικός εταίρος της μάρκας Isatex, μέλος του ομίλου Les Ateliers ISA με επικεφαλής τον Michel Desmurs. Από τις τρεις προσφορές που υποβλήθηκαν, η νικήτρια προσφορά ήταν η καλύτερη και είχε την υποστήριξη των εκπροσώπων του προσωπικού. Η Maison Lejaby διέθετε τρία καταστήματα στη Λυών, στο Παρίσι VIIe και στο Στρασβούργο, καθώς και 36 corners στα πολυκαταστήματα Galeries Lafayette και στο Le Bon Marché. Προέβλεπε δε πωλήσεις περίπου 12 εκατ. ευρώ το 2022, αλλά είχε σημειώσει ζημίες τα τελευταία χρόνια.

(Πηγή: Fashion Network)