Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, που τιμάται κάθε χρόνο -από το 2015- στις 11 Φεβρουαρίου, η Korres συστήνει το «Women Power στην Έρευνα», την ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης της μάρκας.  Η αξιοποίηση και η ανάδειξη των γυναικών στην επιστημονική κοινότητα είναι για την Korres προτεραιότητα από την αρχή της δημιουργίας της. Η Λένα Φιλίππου-Kορρέ συν-ιδρύτρια της μάρκας, ηγήθηκε της επιστημονικής ομάδας και αξιοποίησε αυτό που η ίδια ονομάζει «Cool Επιστήμη» για να αποκωδικοποιήσει τους αμυντικούς μηχανισμούς της φύσης με σκοπό να τους μεταφράσει σε καλλυντικές φόρμουλες.

Από τότε, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της Korres, αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες επιστήμονες που στηρίζουν την πρωτογενή έρευνα και συμβάλλουν στην ενδυνάμωση, τη στήριξη αλλά και την έμπνευση περισσότερων γυναικών να ασχοληθούν με την επιστήμη. Η προσπάθεια ξεκινάει με πρωτογενή έρευνα που εστιάζει στην ανακάλυψη καινοτόμων δραστικών που προέρχονται από φυτά με εξαιρετική ικανότητα επιβίωσης, προσαρμογής και άμυνας ώστε να συνεχίζουν να αναπτύσσονται όπως για παράδειγμα η Μαύρη Πεύκη.

Ακολουθεί η βιολογική έρευνα με στόχο να αποκωδικοποιήσει τις ιδιότητες αυτών των συστατικών και συνεχίζει στο εργαστήριο, εκεί που η ομάδα επιστημόνων Έρευνας και Ανάπτυξης αναπτύσσει τις πιο ασφαλείς, αποτελεσματικές, φυσικές λύσεις, με περισσότερα από 500 τεστ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για κάθε φόρμουλα. R&D Director της Korres είναι η Χρυσούλα Σταματογιάννη, η Λήδα Αλεξίου, Head of R&D Category και η Aφροδίτη Τούλη, R&D Formulator.