Η gender-neutral συλλογή «CARA LOVES KARL» λανσαρίστηκε παγκοσμίως στις 8 Σεπτεμβρίου και γιορτάζει τη φιλία του Karl Lagerfeld με την Cara Delevingne καθώς και την κοινή τους φιλοσοφία. Δημιουργικότητα, αυθεντικότητα αλλά και ευαισθησία αποτυπώνονται σε όλα τα κομμάτια της σειράς που είναι κατασκευασμένη από βιώσιμα και premium υλικά. Με πρωταγωνιστές της συλλογής τα 3D avatar του Karl Lagerfeld και της Cara Delevingne.

«Είμαι πολύ περήφανη για την συλλογή που δημιούργησα με την ταλαντούχα ομάδα της Karl Lagerfeld»… «Ο Karl ήταν και είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και αποτελεί μεγάλη πηγή έμπνευσης, έτσι είναι τεράστια τιμή που δημιούργησα αυτή την σειρά με τον Οίκο που φέρει το όνομα του. Θα ήταν πολύ περήφανος με τη βιώσιμη και genderless κατεύθυνση που ακολουθήσαμε και πιστεύω ότι θα φορούσε κάποια κομμάτια και ο ίδιος. Πραγματικά ανυπομονώ να δω τους διαφορετικούς τρόπους που θα φορέσει ο καθένας τα κομμάτια της συλλογής», δήλωσε η Cara Delevingne.

«Η σχέση, καθώς και η εμπιστοσύνη που είχε αναπτύξει ο Karl με την Cara ήταν πολύ ξεχωριστή. Για αυτό αυτή η συνεργασία είναι από τις πιο σημαντικές του Οίκου μέχρι σήμερα, μιας και ασπάζεται την βασική πεποίθηση που μοιραζόντουσαν: να έχεις το κουράγιο να είσαι ο αληθινός εαυτός σου. Για μας είναι σημαντικό ότι η σειρά αντικατοπτρίζει τις βασικές αξίες του brand, την βιωσιμότητα, το creative storytelling και την δύναμη της έκφρασης», δήλωσε από τη μεριά του ο Pier Paolo Righi, CEO, Karl Lagerfeld. Όλα τα key-pieces της σειράς είναι transformable και μπορούν να φορεθούν με πολλούς τρόπους, έτσι με ένα κομμάτι μπορεί κανείς να δημιουργήσει παραπάνω από ένα look. Μέσω της πολυμορφίας των ρούχων η συλλογή «CARA LOVES KARL» καταφέρνει να ελαττώσει το αντίκτυπο της βιομηχανίας στον πλανήτη.

«O Karl πάντα πίστευε ότι ο καθένας μπορεί να φορέσει ότι θέλει και όπως το θέλει, για αυτό και η συλλογή είναι gender-neutral. Η συνεργασία με την Cara ήταν συναρπαστική, οι ιστορίες της και οι ιδέες της αποτέλεσαν μεγάλη πηγή δημιουργίας. Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα: Τα ρούχα πρέπει να σου δίνουν αυτοπεποίθηση, να κατασκευάζονται με σεβασμό στον πλανήτη και να σε κάνουν να νιώθεις τέλεια – no matter who you are», δήλωσε ο Hun Kim, Design Director Karl Lagerfeld. Πουκάμισα, γιλέκα και tuxedo είναι μερικά από τα κομμάτια που δίνουν το στοιχείο του timeless tailoring στη συλλογή. Ακολουθώντας κλασσικά μοτίβα τα πατρόν επαναπροσδιορίζονται και δημιουργούν two-in-one pieces που κρύβουν removable λεπτομέρειες, επιπρόσθετα αξεσουάρ και reversible χαρακτήρα.

Τα denim κομμάτια συνδυάζονται με sweater υφάσματα, ενώ τα t-shirt και τα oversized φούτερ είναι κατασκευασμένα από οργανικά και ανακυκλωμένα υλικά. Όλα τα gender-neutral αξεσουάρ, όπως οι τσάντες, τα σκουφάκια και οι ζώνες, είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο nylon ή οργανικό βαμβάκι. Η συλλογή είναι διαθέσιμη στα Attica corners Golden Hall, CityLink & Tsimiski. Κεντρική διάθεση: Sport and Fashion Freedom 212 00 03 710