Ένας από τους σημαντικότερους «διασώστες» της βρετανικής high street η HMV φέρεται να εξετάζει προσφορά για την The Body Shop, ενώ η εταιρεία έκλεισε τα καταστήματά της στις ΗΠΑ και ρευστοποιεί ορισμένα καταστήματα στον Καναδά. Συγκεκριμένα, στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Καναδός επιχειρηματίας Dough Putman (ο οποίος αγόρασε και αναβίωσε την αλυσίδα HMV) φέρεται ότι έχει έρθει σε επαφή με τους διαχειριστές της The Body Shop με σκοπό την πιθανή αγορά της επιχείρησης. Αυτό αναφέρει η Telegraph, η οποία επισημαίνει ότι δεν έχει κάνει ακόμη επίσημη προσφορά και επίσης δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.

Οι διαχειριστές της επιχείρησης – η FRP Advisory – ανέλαβαν καθήκοντα αφού ο βραχυπρόθεσμος ιδιοκτήτης Aurelius, ο οποίος πλήρωσε μόλις πρόσφατα 207 εκατ. λίρες για την αλυσίδα την έθεσε σε καθεστώς διαχείρισης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η FRP έκλεισε ή κλείνει 82 από τα καταστήματά της, ενώ πάνω από 100 σχεδιάζεται να εξακολουθούν να λειτουργούν.
Ο δισεκατομμυριούχος Putman είναι ιδιοκτήτης της Sunrise Records και της Toys R’ Us στον Καναδά, καθώς και της βρετανικής HMV, η οποία επέστρεψε στα κέρδη και πρόσφατα άνοιξε ξανά το ιστορικό της κατάστημα-ναυαρχίδα στην Oxford Street του Λονδίνου.

Εντωμεταξύ, το Fashion Network επικαλούμενο δημοσίευμα του Guardian, αναφέρει ότι η The Body Shop κατέθεσε αίτηση πτώχευσης σύμφωνα με το κεφάλαιο 7 στη Βόρεια Αμερική, μια διαδικασία κατά την οποία πωλούνται περιουσιακά στοιχεία για την εκκαθάριση των χρεών της. Τα 50 καταστήματα της εταιρείας στις ΗΠΑ έχουν σταματήσει να λειτουργούν. Στον Καναδά, 33 από τα 105 καταστήματά της έχουν ξεκινήσει εκκαθαριστικές πωλήσεις και οι διαδικτυακές πωλήσεις έχουν σταματήσει.

(Πηγή: Fashion Network)