Η H&M, στο πλαίσιο λανσαρίσματος της συλλογής Iris Apfel x Η&Μ, υποδέχεται 12 εικαστικούς καλλιτέχνες σε ένα exclusive Art Event Exhibition για καλό σκοπό. Εμπνεόμενοι από το στυλ τις Iris Apfel και τη χρωματική παλέτα τις συλλογής Iris Apfel x Η&Μ, οι 12 καλλιτέχνες δημιούργησαν μια γκάμα από progressive, abstract και εντυπωσιακά έργα σε καμβά, μεταξοτυπίες, γλυπτά, digital installations και τρίπτυχα compositions.

Η έκθεση φιλοξενείται στη γκαλερί «The Breeder» και θα είναι διαθέσιμη για το κοινό στις 30 Μαρτίου, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν ως δωρεά στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Π.Ε.Α.Ν.Δ. μέλος της Ένωσης Μαζί για το παιδί, υπό τη μορφή υποτροφίας στη «Σχολή Βακαλό Art & Design» για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Τα βασικά κομμάτια της συλλογής περιλαμβάνουν πολύχρωμα σύνολα, λουλουδάτα κοστούμια, φορέματα με βολάν και φωτεινά εμπριμέ φορέματα, που συνδυάζουν υφές, ενδιαφέροντα κοψίματα και μοτίβα. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί μια σειρά κοσμημάτων και αξεσουάρ που συμπληρώνουν την γκαρνταρόμπα, αντλώντας έμπνευση από την αγάπη της Iris Apfel για εμφανίσεις με layers και chunky κομμάτια. Όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή είναι ανακυκλωμένα ή προέρχονται από πιο βιώσιμες πηγές, ενώ κάθε ρούχο και αξεσουάρ έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την κυκλικότητα.

Η συλλογή γιορτάζει τα 100α γενέθλια της Iris Apfel, της αγαπημένης πρωτοπόρου του στιλ και θα είναι διαθέσιμη στο hm.com και στο κατάστημα της Ερμού 11 και Βουλής από τις 31 Μαρτίου.