Από τις αρχές του μήνα, οι πελάτες των ηλεκτρονικών καταστημάτων του ομίλου Η&Μ στη Σουηδία και τη Γερμανία μπορούν να αγοράζουν και άλλες μάρκες εκτός της Η&Μ, καθώς η εταιρεία τρέχει δοκιμαστικά το μοντέλο του ηλεκτρονικού marketplace σε αυτές τις δύο αγορές.

Αν κριθεί επιτυχές και επεκταθεί σε άλλες χώρες, ο όμιλος θα καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους e-tailers μόδας στην Ευρώπη. Εκτός από την ομώνυμη μάρκα Η&Μ και τα άλλα σήματα του ομίλου, μεταξύ των οποίων τα Arket, Weekday, Monki, στο νέο marketplace διατίθενται συνολικά 20 ακόμη ετικέτες, με γυναικεία και ανδρικά είδη, όπως ενδεικτικά οι Fila, Superdry, Crocs, Eastpak και Kangol. Προς το παρόν οι μάρκες αυτές παρουσιάζονται κάτω από την ομπρέλα H&M with Friends.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της H&M, για τη δοκιμαστική λειτουργία επελέγησαν η Σουηδία και η Γερμανία, διότι και οι δύο αγορές έχουν παράδοση στις ταχυδρομικές αγορές μέσω καταλόγου, ενώ στη Σουηδία το e-shop της εταιρείας λειτουργεί σχεδόν 25 χρόνια και στη Γερμανία 15. Το 2021, 32% των πωλήσεων του ομίλου προήλθε από την online δραστηριότητα. Ο όμιλος εξυπηρετεί μέσω e-shop 54 χώρες και συνεχώς προσθέτει νέες.

(Πηγή: FashionNetwork.com)