Τα δύο πρώτα της, σε παγκόσμιο επίπεδο, flagship καταστήματα ομορφιάς εγκαινιάζει η H&M, με την H&M Beauty, στο Όσλο. Το πρώτο αναμένεται να ανοίξει στις 4 Μαΐου στο Karl Johans gate 14 και το δεύτερο στις 25 Μαΐου στο Oslo City mall. Tα καταστήματα έχουν έκταση περίπου 300 τ.μ., βρίσκονται μέσα στα υπάρχοντα καταστήματα Η&Μ και θα προσφέρουν μία αναβαθμισμένη καταναλωτική εμπειρία, διαθέτοντας τα προϊόντα ομορφιάς της Η&Μ, σκανδιναβικές μάρκες καλλυντικών αλλά και brands που θα παρέχουν αποκλειστικά στη Νορβηγία, όπως η Huda Beauty, η Kayali και η Wishful. Συνολικά θα διαθέτει πάνω από 80 «τρίτα» brands καλλυντικών, μεταξύ άλλων τα Anastasia Beverly Hills, Smashbox, KVD, Origins, Patchology, Bybi, Monday Haircare, Escada και Juicy Couture.

Το κατάστημα έχει εμπνευστεί από την αισθητική ενός κοκτέιλ μπαρ και ενός spa. Στο πρώτο, οι καταναλωτές μπορούν να βρεθούν και να αλληλεπιδράσουν με τους φίλους τους. Το εμπόρευμα έχει έντονα χρώματα και κυριαρχεί το plexiglass και οι καθρέπτες. Στο spa περιβάλλον η ατμόσφαιρα είναι πιο ήρεμη και κυριαρχούν υλικά όπως το μέταλλο, το γυαλί και το ξύλο.

Η H&M Beauty ετοιμάζεται επίσης για το λανσάρισμα, στις 20 Απριλίου, του πρώτου της in-house brand, που λέγεται Oh Hey Hero (OHH!) το οποίο αποτελείται από μία σειρά 10 προϊόντων σώματος που απευθύνονται στην GenZ, με vegan σύνθεση. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιες άλλες πόλεις θα επεκταθεί το Η&Μ Beauty ωστόσο η εταιρεία αναφέρει ότι πιστεύει τόσο στο concept όσο και στον κλάδο της ομορφιάς, που αποτελεί μία αναπτυσσόμενη αγορά.

(Πηγή: WWD)