Ο όμιλος Henkel ανακοίνωσε αποτελέσματα γ’ τριμήνου, με οργανική ανάπτυξη πωλήσεων 11,3%, η οποία προήλθε από διψήφια αύξηση τιμών σε όλους τους τομείς της εταιρείας και σε όλες τις περιοχές, ενώ οι όγκοι ήταν πεσμένοι σε σχέση με πέρυσι, λόγω του τομέα των καταναλωτικών. Η αύξηση αυτή οδήγησε σε πωλήσεις αξίας 5,976 δισ. ευρώ, νέο τριμηνιαίο ρεκόρ για την εταιρεία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Ο τομέας ομορφιάς αναπτύχθηκε οργανικά κατά 0,9%, απόδοση στην οποία συνέβαλαν τόσο τα επαγγελματικά, όσο και τα καταναλωτικά προϊόντα. Η κατηγορία μαλλιών κατέγραψε πολύ ισχυρή ανάπτυξη, στην οποία συνεισέφεραν όλες οι υποκατηγορίες (στάιλινγκ, βαφές, φροντίδα), ιδίως στις αναδυόμενες αγορές.

Η κατηγορία σώματος ήταν πεσμένη σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω μέτρων βελτιστοποίησης χαρτοφυλακίου που υλοποιεί η εταιρεία. Για τον τομέα ομορφιάς, οι αναδυόμενες αγορές κινήθηκαν καλά σε όλες τις περιοχές εκτός από Αφρική/Μέση Ανατολή, ενώ οι ώριμες ήταν πεσμένες, κυρίως σε Δυτική Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Σε επίπεδο ομίλου, στις αναδυόμενες αγορές κατεγράφη αύξηση 18,6% και στις ώριμες 5,6%.

Οι πωλήσεις στην Ανατολική Ευρώπη ανέβηκαν 25,2%, σε Αφρική/Μέση Ανατολή 13,2%, στη Λατινική Αμερική 22,5%, σε Ασία/Ειρηνικό 13%, στη Δυτική Ευρώπη 3,9% και στη Βόρεια Αμερική 7,1%. Σχετικά με το υπόλοιπο του οικονομικού έτους 2022, ο CEO του ομίλου Carsten Knobel δήλωσε ότι, παρά το αβέβαιο και ασταθές πληθωριστικό περιβάλλον με τα αυξημένα κόστη α’ υλών και ενέργειας, η εταιρεία σημείωσε καλές επιδόσεις και προσαρμόζει προς τα πάνω την πρόβλεψή της. Σε επίπεδο ομίλου, αναμένει πλέον οργανική ανάπτυξη πωλήσεων της τάξεως του 7-8% από 5,5-7,5% και για τον τομέα Beauty Care η πρόβλεψη αναπροσαρμόζεται σε -1 ως 0% από -3 ως -1%.