Η αμερικανική μάρκα βερνικιών Essie υποστηρίζει το πρόγραμμα UnLonely του μη κερδοσκοπικού Foundation for Art & Healing (FAH), προκειμένου να προαγάγει τη δημιουργική έκφραση ως μέσο καταπολέμησης της μοναξιάς.

Η συνεργασία εντάσσεται στην παγκόσμια πρωτοβουλία της μάρκας Hands All In και θα στηρίξει τα δωρεάν εργαστήρια Colors & Connection του προγράμματος UnLonely, τα οποία δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν τη διασύνδεση φοιτητών και πανεπιστημιακών κοινοτήτων μέσα από τη χρήση του χρώματος, της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της ανταλλαγής εμπειριών. Πραγματοποιούνται δια ζώσης σε κολλέγια στις ΗΠΑ και βασίζονται στην αποδεδειγμένη ικανότητα του χρώματος να διευκολύνει τη φαντασία, την αυτοέκφραση, τον στοχασμό και τη σύνδεση.

Μετά την τελευταία διετία, η μοναξιά αποτελεί εντεινόμενο πρόβλημα, ιδίως για τη Γενιά Ζ, με 61% της ηλικιακής αυτής ομάδας να ομολογεί ότι αισθάνεται μοναξιά και 46% να δηλώνει ότι το συναίσθημα της μοναξιάς εντάθηκε από την έναρξη της πανδημίας. Η VP της Essie Isabelle Carramaschi, δήλωσε σε ανακοίνωση ότι «Ως μάρκα που υποστηρίζει τις προσωπικές διασυνδέσεις και έχει μεγάλο κοινό στη Γενιά Ζ, η Essie νιώθει υπεύθυνη να βοηθήσει στη διαμόρφωση θετικής αλλαγής».

(Πηγή: Forbes.com)