Η Byredo, η οποία από το ξεκίνημά της έδωσε ζωή σε μια σειρά από αναμνήσεις μέσα από συλλογές niche αρωμάτων, χτίζει πάνω σε αυτές και παρουσιάζει μια ρετροσπεκτίβα των πιο αγαπημένων αρωμάτων της οσφρητικής συλλογής της. Κάθε χρόνο ο Ιδρυτής και Δημιουργικός Διευθυντής της, Ben Gorham, θα επιμελείται μια σπονδυλωτή σειρά που θα γιορτάζει ένα από τα αρώματα του brand.

Μέσα από συνεργασίες με δημιουργούς διαφορετικών κατευθύνσεων, η σειρά θα ανοίγει έναν διάλογο, φέρνοντας νέες οπτικές στα εμβρηματικά αρώματα. Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς θα αποκαλύπτεται το Byredo Bal d’Afrique 2023, μια σειρά από καινοτόμες, cross-media καμπάνιες και projects που προσφέρουν φρέσκιες και υποκειμενικές ερμηνείες των πολυτελών αρωμάτων.

«Το Bal d’Afrique είναι ένα από τα πρώτα μου αρώματα. Ο πατέρας μου ζούσε και ταξίδευε στην Αφρική για 15 χρόνια. Διάβαζα τα ημερολόγιά του, τον τρόπο που ταξίδευε, τους διαφορετικούς ανθρώπους που συναντούσε. Για μένα, αυτός ήταν ένας τρόπος να συνδεθώ μαζί του και τα ημερολόγιά του ζωντάνεψαν στη φαντασία μου τη ζωή στην Αφρική. Το Bal d’Afrique αντανακλά ακριβώς αυτό – είναι ένα φανταστικό ταξίδι και συνάμα μια ολοκληρωμένη εικόνα του πώς βλέπω την αφρικανική κουλούρα και την επιρροή της», δηλώνει σχετικά ο Ben Gorham, Founder and Creative Director της Byredo.