Ο βρετανικός οίκος μόδας Burberry Group Plc αναμένεται να καταργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την απότομη πτώση της χρηματιστηριακής του αξίας, αναφέρει η Telegraph. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης Zoom στα τέλη Ιουνίου, με τους ενδιαφερόμενους να ενημερώνονται ότι αντιμετωπίζουν την απόλυση ή ότι πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για τους ρόλους τους, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Burberry φέρεται να έχει ξεκινήσει μια διαβούλευση 45 ημερών, σηματοδοτώντας ότι εκατοντάδες θέσεις θα μπορούσαν να περικοπούν. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι συντονίζουν τους διακανονισμούς για τις απολύσεις με μια επιλεγμένη ομάδα εργαζομένων και υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να κινδυνεύσουν έως και 400 θέσεις εργασίας.

Η Burberry απασχολούσε κατά μέσο όρο 9.169 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2023-24, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ετήσια έκθεσή της.
Οι αναφερόμενες περικοπές θα ακολουθήσουν τις 500 θέσεις εργασίας που περικόπηκαν το 2020, όταν η εμβληματική εταιρεία προσπάθησε να εξοικονομήσει 55 εκατ. λίρες (70,5 εκατ. δολάρια) εν μέσω πιέσεων από την πανδημία.

(Πηγή: Fashion Network)