Η Breitling ιδρύθηκε το 1884 και φέτος γιορτάζει την 140η επέτειό της. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, η μάρκα θα σηματοδοτήσει την περίσταση με ιστορίες για τις πρωτιές της, από τις ανακαλύψεις στη μέτρηση του χρόνου για τον αέρα, τη γη και τη θάλασσα, σε ορόσημα στη βιωσιμότητα. Θα είναι επίσης ένας χρόνος γεμάτος εκδηλώσεις, εκθέματα και ειδικές παρουσιάσεις. Η αρχή γίνεται με ένα ρολόι που ένα ρολόι που αντιπροσωπεύει μία από αυτές από αυτές τις πρωτιές: το Breitling Orbiter 3, την πρώτη απευθείας πτήση με αερόστατο σε όλο τον κόσμο. Γιορτάζοντας αυτό το ορόσημο στην 25η επέτειό του, η Breitling, χορηγός του πρωτοποριακού ταξιδιού, αποκαλύπτει το Aerospace B70 Orbiter.

Το Aerospace B70 Orbiter για την 25η επετειακή έκδοση—με το φωτεινό-πορτοκαλί καντράν του στο χρώμα του Orbiter 3—περιέχει το δικό του κομμάτι της ιστορίας: ένα τμήμα του αρχικού αερόστατου Breitling Orbiter 3 ορατό μέσα από το πίσω μέρος της διαφανής κάσας. Το caseback διαθέτει επίσης το λογότυπο της αποστολής Breitling Orbiter 3 γύρω από την περίμετρό του και την επιγραφή «First non-stop flight aroundtheworld25thanniversary».

Παρουσιάζεται με bracelet από τιτάνιο ή μαύρο λουράκι από καουτσούκ με πτυσσόμενο κούμπωμα και διαθέτει το λογότυπο της αποστολής Breitling Orbiter 3 στο καντράν στη θέση 3. Οι αριθμοί και οι δείκτες του είναι επικαλυμμένοι με Super-LumiNova, καθιστώντας τους ευανάγνωστους ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Και η κάσα αλλά και το bracelet έχουν κατασκευαστεί από τιτάνιο.