Η αγορά του metaverse ενδέχεται να ανέλθει σε αξία 5 τρισ. δολαρίων το 2030, χάρη στα οφέλη που εκτιμούν ότι θα δρέψουν όλο και περισσότερες εταιρείες κάθε κλάδου, σύμφωνα με νέα έκθεση της McKinsey & Company. Η έκθεση υποστηρίζει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα είναι η κύρια πηγή εσόδων για το metaverse και θα αντιστοιχεί σε περίπου 50% της συνολικής αυτής αξίας, πάνω από την εικονική μάθηση στα 270 δισ. δολάρια, τη διαφήμιση στα 206 δισ. και το videogaming στα 125.

Σημειώνεται ότι κατά 95% οι business leaders προβλέπουν ότι το metaverse θα επιδράσει θετικά στους κλάδους τους τα επόμενα 5-10 χρόνια και το 31% από αυτούς δηλώνει ότι θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και υλοποιούμε το επιχειρείν. Τα ευρήματα προκύπτουν από έρευνα σε περισσότερους από 3.400 καταναλωτές, στελέχη επιχειρήσεων και ειδικούς του metaverse, σε διάφορες χώρες. Σημειώνεται ότι η συνολική επένδυση στο metaverse στις αρχές 2022 ξεπερνούσε τα 120 δισ. δολάρια, ενώ ολόκληρο το 2021 το ποσό αυτό ανερχόταν σε 57 δισ.

Περισσότεροι από 3 δισ. καταναλωτές παγκοσμίως έχουν αυτή τη στιγμή πρόσβαση σε διάφορες εκδοχές του metaverse και το 59% από αυτούς προτιμά να έχει τουλάχιστον μία εμπειρία στον ψηφιακό χώρο πρώτα, παρά στον φυσικό. Η McKinsey τόνισε ότι αν οι εταιρείες θέλουν να προσεγγίσουν επιτυχώς το metaverse, πρέπει να αναπτύξουν μακροπρόθεσμη στρατηγική, ώστε να εντοπίζουν τις ευκαιρίες και τα ρίσκα της εναλλακτικής αυτής πραγματικότητας.

(Πηγή: FashionNetwork.com)