Η Aveda επανασυστήνει τη συλλογή Smooth Infusion, που σχεδιάστηκε με προηγμένη τεχνολογία φυτικής προέλευσης που προστατεύει όλους τους τύπους μαλλιών από το φριζάρισμα για έως και 72 ώρες, διατηρώντας το χτένισμα λείο. Η τεχνολογία της Smooth Infusion χρησιμοποιεί συστατικά κατά 95% από τη φύση και αντικαθιστά τη σιλικόνη με εναλλακτικές λύσεις φυτικής προέλευσης.

Η φόρμουλα περιλαμβάνει φυτικά πολυμερή που σχηματίζουν ασπίδα προστασίας από την υγρασία σε κάθε τρίχα ξεχωριστά, καθώς επίσης ένα μείγμα βοτανικών ελαίων για τη λείανση της επιφάνειας της τρίχας. Η σειρά αποτελείται από το Anti-Frizz Shampoo, το Anti-Frizz Conditioner, τη θεραπεία Perfect Blow Dry, το leave-in serum Style-Prep Smoother και την κρέμα φορμαρίσματος Perfectly Sleek.

Οι συνθέσεις περιέχουν άρωμα από τριαντάφυλλο, σανταλόξυλο, βιολογικό φοινικόροδο και βιολογικό περγαμόντο. Όλα τα προϊόντα είναι vegan και cruelty free, οι συσκευασίες περιέχουν τουλάχιστον 59% ανακυκλωμένο πλαστικό και οι φόρμουλες παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα προϊόντα Aveda αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η Estée Lauder Ελλάς.