Φιλόδοξους οικονομικούς αλλά και «πράσινους» στόχους θέτει η Apivita για τα επόμενα χρόνια, με τη Διοίκηση να βλέπει τζίρο ύψους 100 εκατ. ευρώ με ορίζοντα το 2027, ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ο ενοποιημένος τζίρος για το 2023 έφτασε περίπου στα 60 εκατ. ευρώ έκλεισε, με την εταιρεία να σημειώνει διψήφιους αριθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 12% τα τελευταία χρόνια, όπως ανέφερε ο Tάσος Τσουκαλάς, Head of Sustainability της Apivita, στο πλαίσιο εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου.

Η ανοδική τροχιά προβλέπεται να συνεχιστεί και το 2024, για το οποίο έχει προϋπολογιστεί αύξηση της τάξεως του 18%. «Ήδη τρέχουμε με +13%, επομένως προβλέπεται να πιάσουμε το στόχο μέσα στο έτος», διευκρίνισε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας ως «κρυφό πόθο» το 20%. Τα παραπάνω δίνουν και το έναυσμα για την επίτευξη του στόχου των 100 εκατομμυρίων έως το 2027, σύμφωνα με τον Τ. Τσουκαλά. Όπως έγινε γνωστό, το 38% του τζίρου της Apivita προέρχεται από το εξωτερικό, όπου σήμερα εξάγει σε 50 χώρες, έχοντας στόχο την αύξησή τους σε 70 έως το 2027, με πρώτη «στάση» την αγορά του Καναδά.

Παράλληλα, η εταιρεία ανανεώνει τη συνεργασία της με την Aegean Rebreath. Συγκεκριμένα, με το σύνθημα «Μαζί για το μέλλον των θαλασσών μας», η Apivita και η Aegean Rebreath ταξιδεύουν, τα τελευταία 4 έτη, σε νησιωτικούς και παραθαλάσσιους προορισμούς της χώρας, πραγματοποιώντας θαλάσσιους και παράκτιους καθαρισμούς, καθώς και συλλογή μικροπλαστικών, προβαίνοντας, συγχρόνως, και σε δράσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Το 2024, συνεχίζουν την συνεργασία τους, ταξιδεύοντας σε 4 νέους προορισμούς. Σημειώνεται ότι η Apivita έχει αναπτύξει μία πολυεπίπεδη συνεργασία με την Aegean Rebreath, στηρίζοντας ποικιλοτρόπως το έργο της, από το 2020 έως και σήμερα, με την αφιέρωση του 1% των παγκόσμιων πωλήσεων της αντηλιακής σειράς Bee Sun Safe.

(Πηγές: Daily Fax, Industry)