Η Amazon ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επενδύσει περισσότερα από 1,2 δισ. ευρώ στις δραστηριότητές της στη Γαλλία και θα δημιουργήσει περισσότερες από 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας στη χώρα. Η γαλλική προεδρία είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η Amazon και άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η GSK και η Accenture, θα ανακοινώσουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης της χώρας «Επιλέξτε τη Γαλλία».

Η επένδυση της Amazon Web Services (AWS) θα αυξήσει την υποδομή cloud στην περιοχή του Παρισιού για να υποστηρίξει το ΑΙ στη Γαλλία, καθώς και την υποδομή logistics στην περιοχή Auvergne-Rhône-Alpes, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Η αυξημένη δημοτικότητα του GenAI έχει τροφοδοτήσει τη ζήτηση για υπηρεσίες cloud και η Γαλλία έχει γίνει κόμβος για την τεχνητή νοημοσύνη, με πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η Mistral και η Poolside. Εταιρείες όπως η Meta και η Google έχουν δημιουργήσει ερευνητικά κέντρα τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα.

Η Amazon έχει επενδύσει περισσότερα από 20 δισ. ευρώ στις γαλλικές δραστηριότητές της από το 2010 και απασχολεί περισσότερους από 22.000 μόνιμους υπαλλήλους στις επιχειρήσεις της στο cloud και στο διαδικτυακό λιανεμπόριο. «Αυτές οι θέσεις εργασίας είναι επιπλέον των 2.000 θέσεων εργασίας που ανακοινώσαμε για το 2024», δήλωσε ο Frédéric Duval, country manager της Amazon France. Ένα μέρος της επένδυσης θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την επέκταση του δικτύου της εφοδιαστικής της αλυσίδας για την αύξηση της ταχύτητας παράδοσης και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η Amazon διαθέτει σήμερα περισσότερες από 35 εγκαταστάσεις logistics στη Γαλλία.

(Πηγή: Fashion Network)