Η Adidas διορίζει νέο επικεφαλής και ορίζει νέο πλάνο δράσης στην αγορά της Κίνας, στοχεύοντας στην αναζωογόνηση των τοπικών πωλήσεων που μειώθηκαν κατά 24% το 4ο τρίμηνο 2021. Για το 2022, η εταιρεία προσδοκά αύξηση 11-13% εν μέρει χάρη στην τοπική ανάπτυξη, όπου πλέον έχει υπογράψει συνεργασίες με αθλητές, ενώ προτίθεται να σχεδιάσει περισσότερα προϊόντα ειδικά για την Κίνα, ώστε να ανταγωνιστεί τις τοπικές μάρκες. Στη Ρωσία έχει κλείσει όλα της τα σημεία, online και φυσικά, τα οποία μάλιστα αποτελούν περίπου το 1/4 του συνόλου.

Προβλέπεται ότι από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας θα χάσει περίπου 250 εκατ. ευρώ. Ως μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής της, η Adidas θα ρίξει το βάρος της σε D2C, καινοτομία και βιωσιμότητα, καθώς και στις κατηγορίες performance και lifestyle.

Επιπλέον, αντικαθιστά την Puma μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες, στον ρόλο του χορηγού της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ιταλίας, αρχής γενομένης το 2023. Η νέα 4ετής συμφωνία με αξία περίπου 35 εκατ. ευρώ ετησίως αφορά τις ομάδες ανδρών, γυναικών και e-sports. Η Adidas έχει αντίστοιχες συμφωνίες με τις εθνικές Γερμανίας, Ισπανίας και Αργεντινής, μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις της επανήλθαν σε ανοδική πορεία το 2021, με +16%, ύστερα από πτώση 14% τον προηγούμενο χρόνο.

(Πηγή: Reuters.com, Fashionnetwork.com, Voguebusiness.com)