Η δηµιουργία κερδοφόρων εµπορικών σηµάτων είναι µια δύσκολη υπόθεση. Ενώ τελικά η επιτυχία των προσπαθειών των marketers, brand managers και advertisers αποκαλύπτεται στην αγοραστική συµπεριφορά, η αρχική µάχη δίνεται στο µυαλό των αγοραστών της κατηγορίας. Δεν µπορούµε να δούµε αυτή τη µάχη, αλλά µε τις σωστές µετρήσεις, µπορούµε να ελέγξουµε αν έχουµε θέσει επαρκείς βάσεις για να δώσουµε σε µια επωνυµία τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας όταν παρουσιαστεί αυτή η στιγµή. Αυτός είναι ο πολύτιµος ρόλος που µπορεί να παίξει η έρευνα για την υγεία της επωνυµίας -παρέχει ένα παράθυρο στο µυαλό του αγοραστή της κατηγορίας.

Η ποιότητα της µέτρησης του brand, τροφοδοτεί την ποιότητα της διαχείρισής του. To βίβλιο «Better Brand Health», της καθηγήτριας Jenni Romaniuk, Διεθνούς Διευθύντριας του #1 παγκοσµίου φήµης Ινστιτούτου Ehrenberg-Bass για το Brand Management στο Πανεπιστήµιο της Νότιας Αυστραλίας, στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της µέτρησης της υγείας των brands. Καλύπτει τα γνωστά metrics όπως η αναγνωρισιµότητα της επωνυµίας και τα χαρακτηριστικά/εικόνα της επωνυµίας, καθώς και καινούριους τοµείς µετρήσεων όπως η Διανοητική και η Φυσική Διαθεσιµότητα.

Υπογραµµίζει το πού µπορεί ή δεν µπορεί το online data scraping να αντικαταστήσει τις έρευνες αγοράς ως δείκτης υγείας ενός brand. Την Πέµπτη 15 Ιουνίου 2023, η Jenni παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό για πρώτη φορά, όλα τα νεότερα ερευνητικά δεδοµένα για το πώς αναπτύσσονται τα brands. Πληροφορίες είναι διαθέσιµες στο www.brandsforum.gr όπου οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να πραγµατοποιήσουν και την εγγραφή τους, µε Early Bird -10% έως τις 19 Μαΐου.